Tilbake

Sagaøya

Reykjavik
Prisforslag

I vikingenes fotspor

Lær mer om historiske Island, og besøk steder hvor gamle kjemper har bodd. Gå i vikingens fotspor, kjente persoligheter fra de store kongesagaene. Ikke minst, bo i Reykjavik hvor Ingolfur Arnarsson bosatte seg i 874. Byen er et godt utgangspunkt for det historiske Island.
Prisene gjelder for sommersesongen: 01.mai - 30.sep 2015

Forslag på overnatting:

Hotel Fron ***
Hotel Fron er et 3-stjerners hotell som ligger midt i sentrum, i shoppinggaten Laugavegur. Hotellet har moderne rom og leiligheter med kjøkkenfasiliteter. Hotel Fron ligger i nærheten av restauranter og museer, og er en av våre mest populære hotell. Vi anbefaler tidlig reservasjon for å få plass her.

Hotel Odinsve****
Hotellet ligger sentralt til i Reykjavík, 400 meter fra Lækjartorget. Her tilbys gratis Wi-Fi. Alle rommene har satellitt-TV, kaffe- og tekoker. Rommene på Hotel Odinsve er utstyrt med luksuriøse dyner og puter fra Kronborg. Noen av rommene gir utsikt over byen.

Våre forslag: Bestill turene på forhånd

Det finnes mange historiske steder i og rundt Reykjavik. Vi kan skreddersy et utfluktsprogram som passer for deg og ditt reisefølge. Noen av våre favoritter presenterer vi her. Vi anbefaler deg å bestille før dere reiser, så er alt lagt til rette for at dere skal ha et uforglemmelig opphold på Island.
Pris på utflukter kan kun garanteres ved bestilling på forhånd.

Dag 1 Ankomst - Blå Lagunen - Reykjavik

In Reykjaviks Altstadt
Ved ankomst til Keflavik venter en buss på dere som kjører innom Den Blå Lagunen på vei til Reykjavik.  Start turen med å bade i det blå mineralrike vannet i Den Blå Lagunen, en av Islands mest populære turistattraksjoner. Under åpen himmel kan du nyte det 40 grader varme vannet, en opplevelse uansett vær.  
Pris per person : kr 635,- inkl. entre  
Eller ta en flybuss rett fra flyplassen og inn til hotellet.
Pris per person: kr 145,-


Dag 2 Borganes - Reykholt

En dagstur i vikingenes fotspor. Turen går via Hvalfjord til Borganes. Der besøker dere Landnåmssenteret, et museum som forteller historien om hvordan en nasjon ble til på den ubebodde øya Island. I Borgafjordur er du på åstedet for en av sterkeste sagaene på Island, Egils saga. Egil Skallagrimson levde et vilt og dramatisk liv på 900-tallet. Turen går videre til Reykholt. Bostedet til Snorri Sturluson, islandsk høvding, forfatter og skald som levde på der på 1200 tallet. Han er mest kjent som foratter av Heimskringla, Snorres kongesagaer. På Reykholt står en skulptur av Snorre, laget av Gustav Vigeland. Retur til Reykjavik.
Avganger i perioden 10. jun.—31. aug. Tir, tor, søn.
Pris per person: kr 850 ,- 


Dag 3 Gullfoss - Geysir - Thingvellir

Skógarfoss
Opplev både vakker natur og historiske tilbakeblikk på en dagtur til Geysirområdet og Thingvellir Nasjonalpark. På turen vil dere få se og føle vannspruten av den  enorme og kraftfulle fossen Gullfoss. De varme kildene i Geysirområdet gir deg et møte med Islands spektakulære underjordiske krefter. Strokkur spruter ut imponerende vannsøyler flere ganger i timen. Når boblen sprekker og vannet skytes 20-30 meter høyt opp i været bør du stå klar med kamera for å ta dagens blinkskudd. Dere besøker det 3000 år gamle krateret Kerid, med sitt fantastiske grønne vann. Til slutt går turen til det historiske stedet Thingvellir. På Thingvellir fant verdens første folketing sted i år 930. Naturen på Thingvellir er vakker, spesielt på høsten når du kan se alle naturens farger. Stedet befinner seg midt på forkastningen som skiller det amerikanske og europeiske kontinentet. Der kan du se revnen i landskapet, som er et synlig tegn på hvordan kontinentalplatene sakte glir fra hverandre.
Pris per person: kr 575,-

Dag 4 Reykjavik

I dag blir det en rolig dag i Reykjavik sentrum.  Du kan besøke det Islandske Nasjonalmuseet, Håndskriftsamlingen til Arni Magnusson eller bare nyte byen hvor Ingolfur Arnarson bosatte seg i 874. Det er mulig å bestille sightseeing i Reykjavik,  hvor dere blant annet får sett presidentboligen, Perlan og besøker Hallgrimskirkja.
Pris per person: kr 340,-

Dag 4 Hjemreise

Dere blir hentet på hotellet og kjørt direkte til flyplassen i Keflavik.  
Pris per person: kr 145,-