På grunn av et økende antall hoteller og økt overnattingskapasitet har trafikken i Reykjavik sentrum blitt så stor at myndighetene har sett seg nødt til å kontrollere busstrafikken i sentrumsområdet. Dette fører til at fra og med i sommer kan busser kun stoppe på dedikerte holdeplasser, og det er derfor ikke lenger mulig for hoteller å tilby «pick-up» på flyplassen som kjører gjestene helt til hotelldøren. Heldigvis er Reykjavik en liten by og alle stoppene er i gangavstand fra samtlige hoteller i byen. Det er på den annen side mulig å ta taxi frem til hotellet fra flyplassen. Forbudet gjelder også SuperJeeps og andre store kjøretøy.

Dette gjør kanskje ankomsten noe mer komplisert, men når du vandrer opp og ned handlegaten, Laugavegur, og rundt i byens små og sjarmerende gater blir du ikke forbikjørt av store busser og SuperJeeps, og det er bra. Ikke bare det, men disse bussene kjører nesten døgnet rundt, og forbudet gjør at ditt hotellopphold blir mer uforstyrret av rusende motorer natten lang.

Mens du er i Reykjavik anbefaler vi at du ser mer av landet og blir med på Den Gylne Sirkel eller Eventyr langs Sør-kysten.

bus-stops-reykjavik-map.png