De siste årene har Island utmerket seg som en svært populær destinasjon. Utrolig natur, kultur og historie har tiltrukket reisende fra hele verden, blant annet Frankrike, Kina, USA og Tyskland. Etter en katastrofal økonomisk krise i 2009 og et vulkanutbrudd i 2010 stod Island i store bokstaver i internasjonal media. Folk flokket seg til Island, og hvert år siden 2010 har antall turister økt. I norske medier har turismen på Island blitt omtalt som «ute av kontroll» og «ødeleggende», men er det så ille som journalistene skal ha det til?

Island-besøkende-NO.png

Til sammenligning kom det 2,1 millioner turister til Oslo i 2016. Det er fler som besøkte Oslo by enn det var som besøkte hele Island.

Korte opphold

Islands turisme er preget av korte stopp på reisen fra Amerika til Europa, og IcelandAir bidrar til dette med sin kampanje #MyStopOver der de promoterer en lenger mellomlanding på veien fra det ene kontinentet til det andre. Dette konsentrer en stor del reisende i og rundt Reykjavik by. Derfor vil man naturligvis finne turister ved de mest populære attraksjonene som Gullfoss, Geysir og sørover til Skogafoss og Vik. Denne runden kalles den gylne sirkel, og er en dagstur fra Reykjavik. Alle disse er absolutt verdt et besøk når du reiser til Island, men Island er så mye mer.

Opplev hele Island

Den beste måten å oppleve Island på er å leie bil. Kjør Island rundt i ditt eget tempo, se det du måtte ønske, overnatt på de riktige stedene og ta deg tiden du trenger for å ta inn over deg Islands ekstreme naturlandskap. Gruppereiser rundt Island er også et populært alternativ, der man har en guide med seg i bussen som forteller om Islands historie, kultur og natur på veien. På disse turene sitter man komfortabelt i den varme bussen å nyter utsiktene langs veien, med flere stopp på fantastiske steder.

En enorm fordel for Island er at turistene kommer hele året, i motsetning til i Norge, der nesten alle kommer på sommeren. Det vil si at turistene fordeles jevnt ut over året og øya. Årsaken til dette er at golfstrømmen holder temperatur og klima relativt stabilt hele året. Milde vintere med nydelig nordlys og lange sommerdager med midnattssol.
 
Island er et helt spesielt reisemål som absolutt er verdt et besøk, og ta det helt med ro. Det er ikke så mange turister som mediene skal ha det til.

Med vennlig hilsen
Stian Andre Hansen
Island ProTravel