Utforsk Island på egen hånd

Vi tilbyr personbiler med og uten firhjulstrekk avhengig av om du skal på rundreise langs ringveien eller høylandskjøring. Veinettet på Island er svært godt utbygget, men veistandarden varierer.  Ca 70 % av veiene har asfalt, og Ringvei 1 (som går rundt hele øya) er en av dem. Noen veier er derimot gruslagt, og det finnes også veier som bare er spor i terrenget.

 

på vei med leiebil

Man må være forberedt på ujevnheter, og det kreves forsiktighet når man kjører på slike veier. På alle veier med ett eller to siffer i veinummeret er det ingen problemer å kjøre med tohjulstrekk. Turer over høylandet, der veiene har tresifrede nummer, må planlegges nøye. Området er ubebodd og det er ikke mulig å skaffe rask hjelp hvis noe skulle skje. På disse veiene må alle biler ha firehjulsdrift og høy bakkeklaring.

Reis rundt på Island på en enkel måte!

Vi tilbyr personbiler og bobiler som er firehjulstrekkere som egner seg godt til veiene på Islands høyland. I tillegg har vi et bredt utvalg vanlige biler som egner seg for ringveien som går rundt hele Island. Det finnes mer enn 100 campingplasser på Island, de fleste er åpne fra 15. mai til 15. september.

Veinettet på Island er veldig variert. De fleste veier er eventyrlige å kjøre på. Ca. 70% av veinettet på Island er asfaltert, Ringvei 1 er en av dem. En del veier er derimot grus eller bare spor i terrenget. Her trenger man spesialkjøretøy med firehjulstrekk. På turer over høylandet kjører man på veier som er nummerert med 3 siffer, og alle disse veiene må man kjøre på med varsomhet, da det er mye ugjevne veier og kjøretøyet krever god klaring mellom gulv og bakke.

Skal du kjøre på Island må du huske på at det kan være langt mellom bensinstasjoner, veiene på høylandet kan stenges på grunn av vær eller andre naturforhold. Du kan finne informasjon om stengte veier her. All overnatting bør planlegges på forhånd, spesielt i høysesong.

Turkart 1:500.000

Turkart oppdatert senest i 2017 med markerte overnattingssteder, museum, bensinstasjoner og mye mer. Et enkelt men nyttig kart for deg som skal kjøre om Island. I tillegg har du antall km på alle strekninger.  Høylandet er beskrevet i detaljer med høydekurver og skyggelegging basert på den nyeste digitale teknologien. Inkludert i kartet får man tilgang til en App man kan laste ned til iPhone/iPad og Android der man får tilgang til mye informasjon om hele Island (på engelsk).


Pris: Kr. 250,– Bestill her
 

Island ProTravel Bilde

Å kjøre på Island

Å reise rundt på Island kan være en uforglemmelig opplevelse. Men å kjøre bil gjennom landets tøffe terreng innebærer også noen utfordringer og farer som du trolig ikke har møtt før. I denne videoen kan du se noen eksempler på hva man bør tenke på når man skal kjøre bil på Island.


 

 

 

Testimonials

Da er vi tilbake fra en aldeles fantastisk Islandstur og jeg måtte bare få si dette til deg. Vi har kost oss og sett praktfull og spektakulær naturfenomener og opplevd Reykjavik. Badet i naturen i varm fjellbekk mens solen strålte fra

Sissel Oktober 2017
Testimonials

Synes lige jeg skylder stor tak for en fantastisk rundtur til et land hvor alt er vildt og spændemde, Til din ros: Alt fungerede utroligt let og uden problemer. Gik til biludlejning og hoteller, sagde mit navn og alt var klart! Nogen ting

Nils August 2017
Testimonials

Vi er tilbake i Danmark etter at alle erkjenner fantastisk reise: Været var med oss, hotellene var utmerket, maten overalt super; men fremforalt de fantastiske naturopplevelser vi hadde. Alle våre barn 0g barnebarn er veldig vant til å

Kjeld August 2017
Testimonials

Deltakerne var veldig fornøyde og hadde en positiv opplevelse av land, natur og folk. Tror Island overrasket dem på en god måte. Naturen gjorde inntrykk. Fikk også med oss en flott lunsjkonsert i Hallgrimskirka, og noen en i Harpa

Svenn Helge Juli 2017
Testimonials

Jeg reiste til Island med mine to barn på 5 og 10 år og vi hadde en fantastisk ferie. Vi fikk med oss både Geysir, vulkankratre, jordskjelv historie, ridetur, Gulfoss og masse mer. Men det aller beste for ungene var at vi kunne bade i

Janne og ungene August 2016
Testimonials

Jeg var på venninnetur til Island fra torsdag til søndag og opplevede en hel masse. Vi fikk med oss SPA, Shopping og sightseeing og uteliv. Anbefales!

Lena Mars 2016