Før ankomst

Her før du en rask innføring i saker som er verdt å vite før du reiser til Island. For skandinavia er det viktig å huske på at det ikke er lov til å ta med snus inn i landet, og for de som skal ri på hest eller fiske finnes det regler for hvordan utstyr skal behandles før ankomst. Les videre for mer informasjon.

Ruter fra Norge

I 2018 flyr IcelandAir til Island fra Bergen tirsdag til søndag og fra Oslo hver dag. SAS fly til Reykjavik 2 ganger hver dag i sommerhalvåret og Norwegian har flere avganger hver uke. Keflavik flyplass ligger 4 mil vest for hovedstaden Reykjavik og det finnes shuttlebusser til og fra flyplassen, både private bedrifter og offentlig transport.

Tollregler

På grunn av sårbar natur er det ikke lov til å ta med frø, mat, planter eller lignende til Island.

Alkohol

  • 1 liter sprit og 1 liter vin, eller
  • 3 liter vin, eller
  • 1 liter sprit og 6 liter øl, eller
  • 1,5 liter vin og 6 liter øl

De alkoholholdige drikkevarene som har alkoholstyrke på 21% eller høyere er regnet som sprit.

 

Tobakk

200 sigaretter eller 250 gram andre tobakksvarer.

Vær obs på at det ikke er lov å ta med snus til Island. Aldersgrense for å ta med eller kjøpe alkohol på Island er 20 år, og 18 år for tobakk.

 

Matvarer

Generelt kreves det at alle typer importerte kjøttvarer er kokte eller hermetisert. Røyking, salting eller tørking uten koking tilfredsstiller ikke kravene. Det er for eksempel ulovlig å importere bacon, pølser (salami, spekepølser og alle typer røkte, ukokte pølser), hamburgerrygg, fugler, ukokt melk og ukokte egg. 

Nærmere opplysninger fås hos Islands tolldirektorat.

Fiske- og rideutstyr

Fiske- og/eller rideutstyr som har vært i bruk utenfor Island, inkludert hansker, støvler og vadere, må desinfiseres før du tar det med inn i landet. Du må også ha med sertifikat fra en autorisert veterinær som bekrefter at dette er desinifisert.  Har du ikke med deg et slikt sertifikat, må utstyret desinfiseres ved ankomst på egen bekostning.

Medisiner

Det er lov å ha med seg medisiner til eget bruk, men ikke i større kvanta enn til bruk i 100 dager for vedkommende, under forutsetning av at det er klart hvilken mengde det dreier seg om. Nærmere opplysninger fås hos Tolldirektoratet.

Dyr

Det ikke lov å ta med seg levende dyr uten godkjennelse fra Landbruksdepartementet på Island.