Festivaler

Hvert år arrangeres det mange arrangementer og festivaler på Island. Vi har samlet de største og mest populære arrangementene her. For flere tips og detaljer kan du gå inn på Visit Reykjavik.

Kultur og historie

Mange av de arrangementene man finner på Island gjenspeiler seg i Islendingenes bakgrunn og kulturarv. Kunst, historiefortelling, sagaer og norrøn mytologi. Å være med på arrangementer på Island gir deg på et svært godt innblikk i Islands kulturarv.

Januar / Februar

Thorrinn – Vinter Blot

Hvert år feirer Islendinger den gamle tradisjonelle Þorrablót. Det arrangeres i slutten av januar til slutten av februar. Þorrablót arrangers på restauranter og privat. Det some er viktigst på Þorrablót er maten. Det er tradisjonell islandsk mat som stammer fra vikingtiden. Blant annet Smalahove, tørrfisk, syltet mat, røkt kjøtt og fisk, rugbrød og selvfølgelig «Svartedauen Snaps». Alle restauranter skjønner at vi må spise «normal» mat også, så fortvil ikke om du reiser til Island i februar, du får også gourmetmat og vin!

Februar / Mars

Food and Fun – Matfestival

Kjente kokker fra hele verden reiser til Reykjavil for denne kulinariske festivalen. I samarbeid med byens beste restauranter lager de spennende og nye retter som innholder kun de ferskeste og beste råvarene som Island har å by på. Festivalen varer en uke og den siste dagen konkurrer kokkene seg imellom om å lage den beste treretters middagen som består av de ypperste islandske råvarene. Høydepunktet for alle matelskere! Husk å bestille bord på forhånd, trenger du hjelp til bestillingen kan du ta kontakt med oss.
 

Mai / Juni

Art Festival i Reykjavik

Siden 1970 har det blitt arrangert kunstfestivaler i hovedstaden. Festivalen varer i 2 uker og samler sammen flere kulturelle grener blant annet dans, musikk, kunst og teater. Utstillinger og forestillinger blir satt opp for publikum i de to ukene det varer. Festivalen ønsker å nå ut til flest mulige og har derfor et svært bredt spekter av innslag. Festivalen er en av nord-europas eldste og fremmer islandsk kultur innen alle felt.

Havets festival – Ved havnen i Reykjavik

Den første helgen i juni er båtene i havn og fiskerne på bryggen! Islendinger feirer havet med å finne på mye spennende og moro for hele familien. Konkurranser for både unge og eldre i roing, fisking og mye mer skjer. Ta turen om du er i byen denne helgen.

17. juni - Nasjonaldagen

Denne dagen er en viktig dag for Island. De feirer uavhengighet siden 1944 og dagen feires på bursdagen til Islands første president Jon Sigurdsson. Dagen blir feiret med å gå i tog, lage aktiviteter for hele familien og det holdes gratis konserter i byen.

Artic Open – Golfturnering

Golfentusiaster fra hele verden samler seg for å være publikum under midnattssolen. Turneringen holdes på Akureyri og er over to – tre dager/netter. Her kan du lese mer om golf på Island.
 

 

August

Gay Pride

Som i mange andre Europeiske byer blir det arrangert en parade for homofile og lesbiske som går gjennom Reykjavik. Tradisjonelt har det vært for å kjempe for aksept og åpenhet om legning, og det er det enda, men i større grad har det blitt en feiring for friheten de har fått.

Kulturnatt i Reykjavik

Kulturnatt i Reykjavik holdes alltid den tredje helgen i august og er blitt en viktig del av det islandske kulturlivet. Gallerier, atelierer, butikker, kafeer, kirker, restauranter og barer har åpent til sent på natt og du kan finne mye forskjellig. Alt fra det tradisjonelle til det uvanlige og nye.

Reykjavik Maraton

Det årlige Reykjavik Maraton tiltrekker seg tusenvis av deltakere fra inn og utland. Det løpes forskjellige distanser slik alle aldre kan delta. For de minste finnes det «The Lazy Town Run» som er beregnet for 8år eller yngre. Ut over formiddagen begynner det offisielle programmet som varer til langt på natt.
 

September / Oktober

Reykjavik Jazzfestival

Jazzfestivalen har åpningsseremonien på rådhusplassen i Reykjavik, deretter holdes det mange konserter rundt om i hovedstaden.
 

Oktober / November

Iceland Airwaves Music Festival

Dette er et av de største musikkarrangementene på Island. Band fra hele Europa kommer for å spille konserter i Reykjavil. Du kan lese mer om festivalen og dens program her. Billetter til festivalen kan du kjøpe her.
 

 

Testimonials

Da er vi tilbake fra en aldeles fantastisk Islandstur og jeg måtte bare få si dette til deg. Vi har kost oss og sett praktfull og spektakulær naturfenomener og opplevd Reykjavik. Badet i naturen i varm fjellbekk mens solen strålte fra

Sissel Oktober 2017
Testimonials

Synes lige jeg skylder stor tak for en fantastisk rundtur til et land hvor alt er vildt og spændemde, Til din ros: Alt fungerede utroligt let og uden problemer. Gik til biludlejning og hoteller, sagde mit navn og alt var klart! Nogen ting

Nils August 2017
Testimonials

Vi er tilbake i Danmark etter at alle erkjenner fantastisk reise: Været var med oss, hotellene var utmerket, maten overalt super; men fremforalt de fantastiske naturopplevelser vi hadde. Alle våre barn 0g barnebarn er veldig vant til å

Kjeld August 2017
Testimonials

Deltakerne var veldig fornøyde og hadde en positiv opplevelse av land, natur og folk. Tror Island overrasket dem på en god måte. Naturen gjorde inntrykk. Fikk også med oss en flott lunsjkonsert i Hallgrimskirka, og noen en i Harpa

Svenn Helge Juli 2017
Testimonials

Jeg reiste til Island med mine to barn på 5 og 10 år og vi hadde en fantastisk ferie. Vi fikk med oss både Geysir, vulkankratre, jordskjelv historie, ridetur, Gulfoss og masse mer. Men det aller beste for ungene var at vi kunne bade i

Janne og ungene August 2016
Testimonials

Jeg var på venninnetur til Island fra torsdag til søndag og opplevede en hel masse. Vi fikk med oss SPA, Shopping og sightseeing og uteliv. Anbefales!

Lena Mars 2016