Øyen av ild og is

Island er et land av ild og is. Ingen andre steder kan du finne mer variert, kontrastfull og ekstraordinær natur. Selv om øya bare så vidt er under polarsirkelen kan vinteren på Island være varmere enn i New York og Wien. Landskapet her er røft men samtidig romantisk. Bratte klipper stuper ned i havet i smale fjorder, dype daler og massive isbreer, svarte strender og hissige vulkaner, geysirer og boblende gjørme er bare noe av hva man kan forvente å se på Island.

En av de siste eventyrene

Få mer informasjon om historien, attraksjoner, shoppingmuligheter på disse sidene. Her finner du også praktisk informasjon og et kart som forbereder deg på din uforglemmelige reise til Island.

Hvordan lever Islendingene?

Hovedstaden Reykjavik er en av de reneste byene du kommer til å reise til. Ironisk nok betyr Reykjavik "Smoky Bay" på engelsk. På grunn av røyk, eller rettere sagt damp, er det første byen etablerer, Ingolf Arnarson, kunne se stige opp fra de varme kildene i år 800-900. I dag blir denne dampen brukt til å varme opp hele byen. Utenom den rene og forfriskende luften i Reykjavik finner du mange restauranter med helt fersk fisk og lam. Konserthuset Harpa har ofte forestillinger og det bidrar til Reykjaviks pulserende byliv. Ofte vil du finne Islendinger sittende med en god bok hjemme eller med venner på cafeer eller barer. Island er kjent for å publisere bøker, og publiserer fler bøker per innbygger enn noen annen by i verden. De elsker rett og slett å fortelle historier, spesielt om sine populære troll og sagaer.

Etter å ha vært i byen en stund vil man kanskje oppleve noe mer, og heldigvis trenger du ikke reise langt for å oppleve helt utrolige naturfenomener. De fleste islendinger eier en hytte ute i naturen som de bruker til fiske, fugletitting, vandringsturer med mer. De som virkelig er ute etter unik natur må virkelig reise til Vestmannaeyjar i sør. Dette er et relativt nytt land, og den nyeste øya steg opp av havet i 1963. Det er et paradis for fugler, planter og blomster.

I løpet av tiden har islendingene blitt påvirket av fryktelig natur og historien. Svartedauen, sult og naturkatastrofer har formet islendingene til hva de er i dag. Dette har skapt et folkeslag som er sterkt, robust og hardfør, samtidig som de har bevart det barmhjertige og myke i seg.