Siglufjördur

Siglufjördur er en vakker liten fiskelandsby i en smal fjord med samme navn. Den ligger på nordkysten av Island og er ble til på grunn av Sildefangsten som skøyt fart i 1940 og 1950. Nå derimot er Silda borte, men turister kan fortsatt besøke det gode Sildemuseet i landsbyen.

Dyphavsfiske i Sudureyri

Fiskelandsbyen Sudureyri i vest-fjordene er berømt for sin dyphavsfiske og er basen til Iceland ProFishing. Her kan du virkelig fange noen enorme havfisker.

Dyphavsfiske i vestfjordene

Denne landsbyen lever av dyphavsfiske og er basen til Iceland ProFishing. Den er brukt av over 1000 fiskere fra hele verden. Mest kjent er Sudureyri i fjorden Súgandafjörður og Flateyri i Önundarfjörður. Flateyri har 230-240 innbyggere.

Husavik

Husavik Fiskelandsby på nord-Island har blitt sentrum for hvalsafari pågrunn av den høye sannsynligheten for å se flere utlike arter hval som regelmessig viser seg frem i bukten. Husavik Hval Museum ligger like ved havnen, og her kan du lære mer om hvalfangstens historie, ulike arter og hvalens betydning i Islandsk kultur.

Dettifoss

Dettifoss er det mektigste fossefallet i Europa med 500 kubik meter vann per sekund som strømmer over kanten på fossefallet. Dettifoss er 45 meter høyt og 100 meter bredt. Det går en veldig fin fottur på 34km gjennom dalen fra Dettifoss til Asbyrgi.

Fossefallet Dynjandi

Dette fantastiske fossefallet har fengslende vakkerhet og er Vestfjordenes mest brukte forsidebilde. Det høyeste og bedreste delen av fossefallet er det som får oppmerksomhet i bilder og video, selv om de mindre delene også er utrolig imponerende. Fossefallet er formet på en slik måte at man kan, hvis man er modig nok, bevege seg bak fossen.

Myvatn & Natur bad

Nyt et deilig bad i Myvatn. Området ligger i hjertet av nordøst-Island, ca 105km sør for polarsirkelen. Myvatn og dens omgivelser er et av Europas unike naturgoder. Naturreservat rundt Myvatn er et utsatt område med et turisttilbud som har sørget for å bevare naturen på best mulig måte slik at den også i fremtiden vil fremstå som unik, autentisk og ekte. Det delikate økosystemet ville blitt rammet hardt av overflødig turisme.

Latrabjarg - Fuglefjellet

Dette er det vestligste punktet på Island, og Europa (dersom man ikke teller med Grønland og Azorene). Latrabjarg er Europas største fuglefjell. Fjellet er 14 km langt og opptil 440 meter høyt. Klippene er hjemmet til millioner av fugler, blant annet lundefuglen, havsuler, lomvi og alke.

Egilsstadir

Egilsstadir er en by i på øst-kysten av Island, ved Lagarfljótelva. Byen er ung, selv etter islandsk standard hvor urbanisering er en relativt nylig trend sammenlignet med resten av Europa. Egilsstadir ble etablert i 1947 av de nærliggende distriktene for å etablere et sentrum for etater med med. Byen fikk navnet etter en gård og er i nærheten av en bro som knytter alle reginoer sammen. Også Ringveien krysser her.

Herdubreid

Herdubreid finner man på Oskjuleid ruten og er et fjell på 1682 meters høyde. Fjellet er nasjonalfjellet på Island og er ofte kalt "Dronningen av Islands fjell". Det er en flott fottur som går opp til toppen, men på grunn av vanskelig og utfordrende terreng krever det erfaring god fysisk form for å bestige fjellet.

Lögurinn og Hengifoss

Lagarfjót (også kjent som Lögurinn) er en innsjø på østkysten av Island i nærheten av Egilsstaðir. Innsjøen er på 53km2 og på det lengste er den 25km lang og 2,5km bred. Dypeste punkt er 112meter. Elven Lagarfljót renner gjennom innsjøen.

Islands største skog finner man også her, Hallormsstaðarskógur. I skogen finner man Hengifoss som har Islands høyste fall på 118 meter.

Askja Kaldera

Askja er en 50km2 kaldera i Dyngjufjöll. Fjellene ble dannet av et utbrudd under den forrige istiden. Kaldraen består av flere vulkaner, inkludert Víti (et vulkanutbrudd som har eksplodert). Vannet har samlet seg i krateret og temperaturen varierer, men gjennomsnittet er 30°C. Víti er et populært badested for både Islendinger og turister.

Snæfellsjökull

Snæfellsjökull nasjonalpark ble etablert 28. juni 2001. Den ligger på den vestlige delen av Snæfellsnes-halvøya på Island. Når været er godt og sikten god kan man se Reykjavik fra bukten Faxaflòy, som er ca 120km unna hovedstaden. Fjellet er et av de mest berømte stedene på Island, hovedsaklig på grunn av romanen "Reisen til Jordens indre" av Jules Verne. Hovedpersonene i boken finner inngangen til en passasje som fører til sentrum av jorden på Snæfellsjökull. Breen er kjent for sin opptreden i historien, og er et veldig godt utgangspunkt for å kunne oppleve mange av Islands unike naturelementer.

Sprengisandur Høylandsvei

Riksvei F26, eller Sprengisandsleið, er en høylandsvei av grus på Island. Den går fra Sprengisandur området mellom Höfsjökull og Vatnajökull. Veien er 200km lang og med det den lengste høylandsveien på Island. På sørenden slutter den i Þórisvatn, som er øst for vulkanen Hekla og nordenden slutter i den lavere delen av dalen Skjálfandafljót, sørvest for Myvatn.

Höfn

Höfn i Hornafirdi er en Islandsk fiskerlandsby på sør-østkysten av landet. Dette er den nest største havnen på i sør-øst og har en befolkning på 1640 mennesker.

Isbrelagunen Jökulsarlon

Jölulsárlón (direkteoversatt: Isbre lagune) er en stor lagune av isbrevann på sørøst-kysten av Island og grenser til Vatnajökull nasjonalpark. Den ligger ved toppen av Breiðamerkurjökull, og har utviklet seg til en lagune etter at isbreen trakk seg tilbake fra Atlanterhavet.

Hengill - Geotermisk område

De geotermiske bakkene ved Hengill er et ypperlig område for en fottur, her finner du også flere varme kilder.

Skaftafell Nasjonalpark

Skaftafell er et fredet område i nærheten av Öræfi, sør på Island. Det var et Riddergods og en nasjonalpark, men har siden 2008 vært en del av Vatnajökull nasjonalpark etter dens etablering i 2008.

Blaue Lagune

Den Blå Lagune er det mest populære målet på Island. Lagunen får besøk av hundretusenvis av turister i året.

 

Blaue Lagune Blaue Lagune Blaue Lagune

Seljalandsfossen

Fossefallet Seljalandsfossen finner du langs Ringveien på sør-kysten av Island. Her er det mulig å gå bak fossefallet!

Skogafoss og Skogar Museum

På sør-kysten av Island mellom Eyjafjallajökull og Myrdalsjökull finner du museet Skogar og det vakre fossefallet Skogafoss.

Kapp Dyrholaey

Den lille øygruppen Dyrhólaey ligger 120km utenfor sør-kysten av Island, ikke langt fra landsbyen Vik.

Utsikten fra øygruppens topp er svært interessant. Nordover ser du den enorme isbreen Mýrdalsjökull. Øst ser du de sorte lavasøylene Reynisdrangar som stiger opp av havet, vestover ser du hele kystlinjen mot Selfoss og sør for øygruppen kan du se en svart triumfbue som stiger opp av havet, som ga øygruppen dens navn som betyr "The hill-Island with the door-hole".

På sommerhalvåret kan du se flere Lundefugler og deres reder i klippene på Dyrhólaey.