Offentlige helligdager

1. Januar – Første nyttårsdag

Torsdagen etter 18. April – Første sommerdag

1. Mai – Maidagen

17. juni – Nasjonaldagen

Første mandag i August – Feriedag for ansatte i alle butikker

25. og 26. desember – Juleferie

Banker

Fleste banker er åpne fra Mandag til Fredag kl 09:15-16:00.   Noen få banker er åpne lenger og på lørdager.

Kredittkort

Alle vanlige internasjonale kreditkort er godkjente på hoteller, butikker, restauranter, taxi.  

Valuta

Islandsk krone er den lokale valutaen (IKR, ISK, Kr). Sedler varierer fra kr. 500 til 10.000 KR og mynter fra 1 til 100 KR.

Tippsing

På hoteller og restauranter er det ilagt et service gebyr og skatt i prisen, derfor er det ikke nødvendig med tips. Med økt turisme på Island har likevel servitører på restauranter blitt vandt med tipps, men det er ikke pålagt.

Klima

Været er stort sett uforutsigbart og kan endre seg  på timebasis. I prinsippet holder Golfstrømmen Island kjølig om sommeren og mildere enn du kan forvente i vinterseasongen. Den gjennomsnittlige temperaturen i Reykjavik er på 9-14°C i Juli og -2 til 2°C i Desember.

Klær

For utflukter bør man ta med ulltøy, vindtette og vanntette klær og gode sko, samt lue og hansker. Ikke glem å ta med deg en badedrakt for bading i varme bassenger. For Reykjavik er for det meste ingen klæskode, uten å kle seg etter vær, men lokalbefolkningen klær seg gjerne opp for de fineste restaurantene og sosiale samlinger.

Tid

Island holder seg hele året på GMT tid (Greenwich Mean Time ). I henhold til Norge, da er det en time tidsforskjell på vintertid og to timer tidsforskjell på sommertid.

Postkontor

Fleste åpent fra  Mandag til Fredag fra 08:30-14:30, men hovedkontoret I Reykjavik sentrum er også åpent på lørdager fra 10-14.

Strøm

Island bruker 220 volt og har samme kontakt som brukes i Norge.  

Vann

Det er ikke problem med å drikke vann fra springen.  

Kriminalitet

Island er listet som et av verdens fredeligste land, men en god fornuft skal man alltid ha på reiser.

Språk

Offisielt språk på Island er islandsk, som har holdt seg nærmest uendret fra vikingene overtok øya for over 1000 år siden. Blant den eldre generasjonen kan man forsøke seg på Dansk, mens blant den yngre garden kan man best kommunisere på engelsk. 

Testimonials

Da er vi tilbake fra en aldeles fantastisk Islandstur og jeg måtte bare få si dette til deg. Vi har kost oss og sett praktfull og spektakulær naturfenomener og opplevd Reykjavik. Badet i naturen i varm fjellbekk mens solen strålte fra

Sissel Oktober 2017
Testimonials

Synes lige jeg skylder stor tak for en fantastisk rundtur til et land hvor alt er vildt og spændemde, Til din ros: Alt fungerede utroligt let og uden problemer. Gik til biludlejning og hoteller, sagde mit navn og alt var klart! Nogen ting

Nils August 2017
Testimonials

Vi er tilbake i Danmark etter at alle erkjenner fantastisk reise: Været var med oss, hotellene var utmerket, maten overalt super; men fremforalt de fantastiske naturopplevelser vi hadde. Alle våre barn 0g barnebarn er veldig vant til å

Kjeld August 2017
Testimonials

Deltakerne var veldig fornøyde og hadde en positiv opplevelse av land, natur og folk. Tror Island overrasket dem på en god måte. Naturen gjorde inntrykk. Fikk også med oss en flott lunsjkonsert i Hallgrimskirka, og noen en i Harpa

Svenn Helge Juli 2017
Testimonials

Jeg reiste til Island med mine to barn på 5 og 10 år og vi hadde en fantastisk ferie. Vi fikk med oss både Geysir, vulkankratre, jordskjelv historie, ridetur, Gulfoss og masse mer. Men det aller beste for ungene var at vi kunne bade i

Janne og ungene August 2016
Testimonials

Jeg var på venninnetur til Island fra torsdag til søndag og opplevede en hel masse. Vi fikk med oss SPA, Shopping og sightseeing og uteliv. Anbefales!

Lena Mars 2016