Klær

Lett og varmt islandsk ull i vakre mønstre kan du finne i et bredt utvalg. Fine strikketepper, jakker, gensere, luer og votter er tradisjon, men du vil også finne moderne design i tovet ull.

Annet

Keramikk og leire har blitt brukt som redskaper og etterhvert kunst. Kunststykker har ofte blitt utsmykket med gull, sølv, opaler og månesteiner.

Island leser mest bøker i verden, og ofte er dette illustrerte sagaer, fortelling og noveller. Du kan finne noen av de tradisjonelle sagaene i flere av Reykjaviks bokhandlere.

Kjøtt

Lam er Islands delikatesse når det gjelder kjøtt. Frittgående lam vandrer på fjellviddene i det tøffe været. Her spiser de ferske urter som gjør at det Islandske lammet er å betrakte som et av verdens beste lammekjøtt. Island har også viltkjøtt, deriblant reinsdyrkjøtt. Det er noe med mineralene, urtene og gresset på Island som gjør kjøttet helt fantastisk. Gled deg til et kulinarisk eventyr på Islandsk vis.

Sjømat

Noe av den beste sjømaten i verden kommer fra det rene og kalde vannet rundt Island. Omtrent 80% av fangsten eksporteres, men heldigvis ikke alt. Innbyggere og turister kan nyte godt av den unike sjømaten, alt fra laks til hai, både grillet, syltet, fermentert, røkt eller kokt. I tillegg til den sunne og gode sjømaten er det også riklig med ferskvannsfisk som Ørret, fjellrøye og laks.

Frukt og grønt

På Island har de tatt i bruk varmen fra bakken for å gi planter i drivhus all den næringen de trenger. Derfor kan man hele året nyte ferske grønsaker og frukt.

Meieriprodukter

Island er kjent for sin unike Skyr, en fettfattig yoghurt som har en svært kremaktig konsistens og smak. Ellers er også andre meieriprodukter av svært høy kvalitet.

Alkohol

Salg av brennevin og vin er strengt kontrollert, men et stort utvalg av drikke er tilgjengelig.  Øl på islandske puber ble legalisert året 1989.  Siden da, har mange microbryggeri dukket opp på Island og i dag finnes det mange gode islandske øltyper.   Ta en slurk av den lokale versjonen av akevitt Brennivin,  eller prøv noen av de lokale gin, vodga eller likør merkene.  Alkohol drykker selges kun på vinmonopol på Island ( gjelder også øl) som kalles for Vinbudin.