Klær

Lett og varmt islandsk ull i vakre mønstre kan du finne i et bredt utvalg. Fine strikketepper, jakker, gensere, luer og votter er tradisjon, men du vil også finne moderne design i tovet ull.

Annet

Keramikk og leire har blitt brukt som redskaper og etterhvert kunst. Kunststykker har ofte blitt utsmykket med gull, sølv, opaler og månesteiner.

Island leser mest bøker i verden, og ofte er dette illustrerte sagaer, fortelling og noveller. Du kan finne noen av de tradisjonelle sagaene i flere av Reykjaviks bokhandlere.

Kjøtt

Lam er Islands delikatesse når det gjelder kjøtt. Frittgående lam vandrer på fjellviddene i det tøffe været. Her spiser de ferske urter som gjør at det Islandske lammet er å betrakte som et av verdens beste lammekjøtt. Island har også viltkjøtt, deriblant reinsdyrkjøtt. Det er noe med mineralene, urtene og gresset på Island som gjør kjøttet helt fantastisk. Gled deg til et kulinarisk eventyr på Islandsk vis.

Sjømat

Noe av den beste sjømaten i verden kommer fra det rene og kalde vannet rundt Island. Omtrent 80% av fangsten eksporteres, men heldigvis ikke alt. Innbyggere og turister kan nyte godt av den unike sjømaten, alt fra laks til hai, både grillet, syltet, fermentert, røkt eller kokt. I tillegg til den sunne og gode sjømaten er det også riklig med ferskvannsfisk som Ørret, fjellrøye og laks.

Frukt og grønt

På Island har de tatt i bruk varmen fra bakken for å gi planter i drivhus all den næringen de trenger. Derfor kan man hele året nyte ferske grønsaker og frukt.

Meieriprodukter

Island er kjent for sin unike Skyr, en fettfattig yoghurt som har en svært kremaktig konsistens og smak. Ellers er også andre meieriprodukter av svært høy kvalitet.

Alkohol

Salg av brennevin og vin er strengt kontrollert, men et stort utvalg av drikke er tilgjengelig.  Øl på islandske puber ble legalisert året 1989.  Siden da, har mange microbryggeri dukket opp på Island og i dag finnes det mange gode islandske øltyper.   Ta en slurk av den lokale versjonen av akevitt Brennivin,  eller prøv noen av de lokale gin, vodga eller likør merkene.  Alkohol drykker selges kun på vinmonopol på Island ( gjelder også øl) som kalles for Vinbudin.

Testimonials

Da er vi tilbake fra en aldeles fantastisk Islandstur og jeg måtte bare få si dette til deg. Vi har kost oss og sett praktfull og spektakulær naturfenomener og opplevd Reykjavik. Badet i naturen i varm fjellbekk mens solen strålte fra

Sissel Oktober 2017
Testimonials

Synes lige jeg skylder stor tak for en fantastisk rundtur til et land hvor alt er vildt og spændemde, Til din ros: Alt fungerede utroligt let og uden problemer. Gik til biludlejning og hoteller, sagde mit navn og alt var klart! Nogen ting

Nils August 2017
Testimonials

Vi er tilbake i Danmark etter at alle erkjenner fantastisk reise: Været var med oss, hotellene var utmerket, maten overalt super; men fremforalt de fantastiske naturopplevelser vi hadde. Alle våre barn 0g barnebarn er veldig vant til å

Kjeld August 2017
Testimonials

Deltakerne var veldig fornøyde og hadde en positiv opplevelse av land, natur og folk. Tror Island overrasket dem på en god måte. Naturen gjorde inntrykk. Fikk også med oss en flott lunsjkonsert i Hallgrimskirka, og noen en i Harpa

Svenn Helge Juli 2017
Testimonials

Jeg reiste til Island med mine to barn på 5 og 10 år og vi hadde en fantastisk ferie. Vi fikk med oss både Geysir, vulkankratre, jordskjelv historie, ridetur, Gulfoss og masse mer. Men det aller beste for ungene var at vi kunne bade i

Janne og ungene August 2016
Testimonials

Jeg var på venninnetur til Island fra torsdag til søndag og opplevede en hel masse. Vi fikk med oss SPA, Shopping og sightseeing og uteliv. Anbefales!

Lena Mars 2016