På island finner du et bredt utvalg av overnattingsmuligheter. Standarder, priser og størrelse varier stort. Alt fra enkle hytter på fjellet til lukseriøse hoteller i byene. Prisene varierer og er avhengig av plassering, fasiliteter og konkurranse. Det Islandske turistrådet har vurdert overnattingsstedene på Island og delt dem inn i fem grupper (stjerner). Dette er på ingen måte en helhetlig vurdering av alle tjenester som finnes på de ulike hotellene, mer kan virke mer som en pekepinne. Du kan se hvor mange stjerner et overnattingssted har ved inngangen til overnattingsstedet.

I Reykjavik finner man det største utvalget av innkvartering. Alt fra vandrerhjem og gjestehus til 4- og 5-stjernes hoteller. Når man kommer ut av hovedstaden vil det være lavere standard og sjeldent høy stjernerangering. Nedenfor kan du lese mer om de forskjellige typer innkvartinger man finner på Island.

Hoteller

De fleste tradisjonelle hotellene finner man kun i Reykjavik. Da det er nære flyplassen og den største byen. Standarden er høy og man finner alltid det man måtte ønske.

Edda hotellene fungerer som hotell på sommeren, men om vinteren brukes de som kostskoler. De har 16 hoteller rundt omkring på landsbygda, og rommene er vanligvis utstyrt med to separate senger og en vask. Dusj og toalett er som oftest på gangen, men noen få av hotellene har rom med dusj og toalett.

Hytter

Hyttene vi tilbyr er privateid og har derfor ikke standardisert design og innredning. Vi har ikke oversikt over når hyttene er ledige og må derfor sende forespørsel ved hver bestilling. Vi har tilgang til et stort antall hus sør på Island, men færre i resten av landet. Vi anbefaler derfor at alle hytter forhåndsbestilles god tid i forveien. Send oss gjerne en forespørsel om du er interessert, eller sjekk våre reiseforslag med leiebil og hytter.

Gjestehus

Gjestehus er ofte små, privateide overnattingssteder som tilbyr enkel overnatting med frokost. Rommene har som oftest vask, men du deler bad med andre gjester. Dette er et perfekt overnattingstilbud for de som setter pris på en personlig og vennlig atmosfære.

Island ProTravel Bilde

Overnatting på gård

Vi samarbeider med et firma som representerer over 100 gårder som tilbyr overnatting til turister og en hel del aktiviteter som fiske, seiling, turer på isbreer, sanke sau / hest og utendørs bading i varme kilder. Det avhenger kun av hva som er i nærheten av gården.

Vandrerhjem

På Island finnes det ca 30 vandrerhjem som er åpne for alle aldersgrupper. De tilbyr enkel innkvartering til en rimelig pris. Alle vandrerhjem har et selvbetjent og velutstyrt kjøkken. Frokost og sengetøy er tilgjenglig mot en ekstra kostnad.

Camping

Det finnes ca 125 campingplasser på Island. De er åpne fra juni til slutten av august / september. Når du skal overnatte i telt anbefaler vi at du alltid bruker campingplasser der de finnes. Hvis du ønsker å slå opp telt utenfor campingplasser må du få samtykke fra grunneier.