TRADITIONELL MAT

Reykjavik har en overraskende stor variasjon av restauranter, både tradisjonelle og utenlandske varianter. Alle som har smakt tradisjonell islandsk mat vil fortelle deg at de autentiske tradisjonelle rettene som blir servert i restauranter og hjem er en fantastisk gastronomisk opplevelse. Islands to hovedretter består av fisk og lam, som alltid er fersk. Islandsk lam tilbringer sommeren i det fri, der de går på beite på vidda, og spiser urter og gress i det fri.

Internasjonal mat

Når det kommer til utenlandske restauranter finnes det danske, italienske og franske restauranter, så vel som asiatiske og sør-Amerikanske. Island har mye spennende å by på og for mange blir en reise til Island en ekte matopplevelse. Vi anbefaler vår utflukt "Matopplevelse" for de som ønsker å høre mer om historien og kulturen rundt det islandske kjøkken.

Fine restauranter – For bursdager og spesielle anledninger

Matarkjellarinn

Matarkjellarinn er en Grill og Cocktail Bar som holder til i en 160 år gammel bygning midt i sentrum av Reykjavik. Her får du sund og næringsrik mat med kortreiste råvarer og mat tilbredt på Islandsk vis. Maten blir svært elegant presentert og laget av entusiastiske kokker med hjerte for yrke. Etter et godt måltid kan man sette seg i baren for å ta noen drinker laget av kjempe dyktige bartendere.

Under middagen spilles det rolig musikk på et flygel laget i Wien i 1880. Når kvelden blir sen blir restauranten gjort om til en stilig og fashonabel cocktail bar.

Fiskmarkadurinn

Denne restauranten serverer deg mat på en unik og egen måte, alt fra rykende blåskjell til delikate supper. Her serveres det hovedsaklig sjømat men de har også vegetariske retter og glutenfrie alternativer.  Det anbefales å bestille det de kaller en «tasting menu» for å få smake på det meste. Det er en japansk vri på maten men det meste er islandsk mat. Det anbefales å reservere bord på forhånd da det fort blir fullt.

Fiskfelagid

I et gammelt hus fra 1800-tallet holder restauranten til. Interiøret er glamorøst og koselig. I hjørnet finner du en gammel gyngestol som er overraskende god å sitte i. Med inspirerende innredning lager mesterkokken Larus Gunnar Jonasson og hans talentfulle team det beste Island har å by på. Det er en kulinarisk opplevelse med solid Islandsk mat.

Grillmarkadurinn

En restaurant der man kan nyte utsøkt mat i en rolig og behagelig atmosfære. Her serveres det hovedsaklig sjømat men de har også vegetariske retter og glutenfrie alternativer. Restauranten har over 2000 «Excellent» bemerkninger på TripAdvisor og er svært populær. Det serveres fisk, lam, hest, hummer med mer fra det åpne kjøkkenet. Vi i Island ProTravel anbefaler denne restauranten for alle. Merk at det kan være lurt å bestille bord på forhånd.   

Rimelig mat mens du er i farta

Svarta Kaffid

En liten koselig kafe / bar I hjerte av Reykjavik. I Leugavegur, hovedgaten, finner du den familieeide kafeen som har en avslappet atmosfære og vennlig og personlig service. Her er spesialiteten suppe i brød. Det vil si at de serverer suppe i en bolle laget av brød, slik at du spiser brødet når du er ferdig med suppen. Her er det gode porsjoner og god kaffe. På kveldene kan man kose seg med gode drinker og flere sorter øl.

Reykjavik Chips

Reykjavik Chips er et veldig enkelt konsept. Her satses det på Pommes Frites av høy kvalitet. Ved å fokusere på et produkt kan de bruke all sin energi på å gjøre det perfekt.
Denne lille plassen er perfekt når du ikke ønsker et fullt måltid men samtidig ønsker et smakfullt og godt lite måltid. Du finner Reykjavik Chips midt i Reykjavik Sentum.

Fish and Chips Vagninn

Folk sier dette er stedet å gå dersom du ønsker fish and chips. Du finner denne matvogna i nærheten av Marine museet, Saga museet og Nordlys museet. Dette er bare en liten vogn og har ingen sitteplasser, så dette er et sted man drar i forbifarten. Godt og lett.

Café Haiti

I 2007 startet Elda Thorisson-Faurelien denne koselige kafeen. Kaffebønnene kommer fra Haiti og brennes på Island for at den skal være ferskest mulig. Her får du kjempe god service og Islands kanskje beste kaffe.

Frokost – En god start på dagen

Braud & Co

Er et rimelig bakeri i sentrum som tilbyr ferske bakevarer og god kaffe. Et perfekt sted å starte en dag i byen. Bakeriet passer for alle og det er ingen kleskode. Kom som du er!

Kaffivagninn

Du må innom om du drar til det maritime museet og nordlys museet. Det er her du kan få spise autentisk og genuin islandsk frokost og lunsj, det anbefales. Prisnivået er på 150-200kr per person.

Kaffibrennslan

Her finner du nok den beste kaffen i Reykjavik. Stopp innom her om du er i området for en nydelig kopp kaffe. De tilbyr ulike former for frokost, lunsj og brunsj. Dette er et dyrere alternativ, men absolutt verdt det.

Bergsson Mathus

Bergsson Mathus åpnet I 2012 og har siden da vært et populært sted for Reykjavikere og tilreisende som bryr seg om hva de spiser. Her går de ansatte det ekstra skrittet for at kvaliteten på råvarene skal være best. Her får du vegetar og veganervennlige retter. Her er det god stemning hele dagen.

Våre favoritter

Ostabudin

Dette er en delikatesse forhandler av ost. Heldigvis kan man kjøpe seg fantastiske ostefat. Osten serveres med ulike spesialiteter som lam og fisk. Nydelig og stemningen er god. Her er det ikke alltid mulig med bordbestilling, og noe kø må regnes med. Dette steder er populært.

Messinn

Messinn er en liten sjømatrestaurant i Reykjavik. Den blå startet i 2016, og har servert fantastisk fiskemat hver dag siden da. Menyen inneholder fersk fisk som kommer inn med fiskebåter hver dag og alt tilbehør har et veldig islandsk preg over seg.
Messinn er utformet som ombord på en båt. Detaljer og utsmykninger er utført av designeren Langi Seli.

Resto

Denne nydelige restauranten er virkelig autentisk og islandsk. Her får du en håndskrevet meny og du blir tatt godt imot av hyggelige servitører. Kokken Johann og hans kone Ragnheidur driver restauranten og serverer deg med skikkelig god fiskemat. Her er det bare å kose seg!

 

Testimonials

Da er vi tilbake fra en aldeles fantastisk Islandstur og jeg måtte bare få si dette til deg. Vi har kost oss og sett praktfull og spektakulær naturfenomener og opplevd Reykjavik. Badet i naturen i varm fjellbekk mens solen strålte fra

Sissel Oktober 2017
Testimonials

Synes lige jeg skylder stor tak for en fantastisk rundtur til et land hvor alt er vildt og spændemde, Til din ros: Alt fungerede utroligt let og uden problemer. Gik til biludlejning og hoteller, sagde mit navn og alt var klart! Nogen ting

Nils August 2017
Testimonials

Vi er tilbake i Danmark etter at alle erkjenner fantastisk reise: Været var med oss, hotellene var utmerket, maten overalt super; men fremforalt de fantastiske naturopplevelser vi hadde. Alle våre barn 0g barnebarn er veldig vant til å

Kjeld August 2017
Testimonials

Deltakerne var veldig fornøyde og hadde en positiv opplevelse av land, natur og folk. Tror Island overrasket dem på en god måte. Naturen gjorde inntrykk. Fikk også med oss en flott lunsjkonsert i Hallgrimskirka, og noen en i Harpa

Svenn Helge Juli 2017
Testimonials

Jeg reiste til Island med mine to barn på 5 og 10 år og vi hadde en fantastisk ferie. Vi fikk med oss både Geysir, vulkankratre, jordskjelv historie, ridetur, Gulfoss og masse mer. Men det aller beste for ungene var at vi kunne bade i

Janne og ungene August 2016
Testimonials

Jeg var på venninnetur til Island fra torsdag til søndag og opplevede en hel masse. Vi fikk med oss SPA, Shopping og sightseeing og uteliv. Anbefales!

Lena Mars 2016