Sesong:
Juli - August
Pris fra:
-
Varighet:
8 dager / 7 netter
Avreise:
Variabel

Guidet 6-dagers tur igjennom sørvestlige Island

Prisforespørsel

Innsjøer, fjell, vulkaner, varme kilder, isbreer, ørkener og skoger. I løpet av disse seks dagene vil du komme i nærheten og bli kjent med mange av de mest eksotiske naturfenomene man finner på Island.

Du vil klatre flerfargede fjell, glane ut over innsjøer glitrende som krystaller nær Landmannalaugar før du skal hoppe ut i en av Islands mange varme kilder. Du vil klatre opp til høylandet og spane ut over den store Langisjor fra toppen av Sveinstindur og du vil gå igjennom dalen Eldgjá. Du vil se fossefall i Skaftáelven og se det utrolige krateret på Lakagigar. Sist men ikke minst vil du besøke Skaftafell nasjonalpark og se lagunen ved Jökulsarlon.

Er dette noe for deg?

Guidet 6-dagers tur igjennom sørvestlige Island

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune - Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Dere flyr til Island fra Gardermoen utenfor Oslo og lander på Keflavik flyplass like utenfor Reykjavik. På flyplassen tar går det buss til Den Blå Lagune, og når dere har blitt gode og varme går turen videre inn mot Reykjavik og hotellet dere har valg å bo på.

Når dere ankommer hotellet er dere fri til utforske byens mange perler. Reykjavik er utmerket for shopping og du finner mange produkter der man ikke vil finne andre steder. Reykjavik er kjent for mange moderne og gode kafeer og barer. Det finnes restauranter av alle slag og dersom du trenger hjelp til å velge kan vi selvsagt hjelpe deg med det.

Høydemeter +250m

Island ProTravel Bilde

Gruppen blir samlet mellom 09:00 og 09:30 og deretter kjørt mot den sørlige delen av Island. Ved vulkanen Hekla svinger firhjulstrekkeren av hovedveien og inn mot innlandet.

Fra Hekla til Landmannalaugar kjører guiden forbi et relativt nytt lavafelt. Her blir det et stopp for å se det spektakulære krateret Ljótpollur og Frostastaðavatn før gruppen ankommer Landmannalaugar ved 12:00 tiden.

Derfra begynner vandringen gjennom det fargerike juvet Grænagil og opp til toppen av Brennisteinsalda der gruppen vil utforske det spesielle landskapet og naturen. Avslutningsvis vil gruppen svømme rundt i en geotermisk bekk.

Høydemeter +500m

Island ProTravel Bilde

Fra Landmannalaugar hvor gruppen har overnattet kjører guiden gruppen forbi de rolige innsjøene ved myrene Kyllingar, gjennom smale daler i Jökuldalir. Når gruppen ankommer Langusjor vil klatringen opp mot Sveinstindur begynne hvor deltakerne vil ha god utsikt ut over den 25km lange innsjøen.

Avhengig av været vil gruppen vandre inn i det skjulte dalene til Fögrufjöll hvor man følger de gamle sauegjeterstiene.

Gruppen vil overnatte på en nyrenovert gjeterhytte nedenfor Sveinstindur på elvebredden til Skaftá elven.

Høydemeter +300m

Island ProTravel Bilde

Dagens første stopp er Eldgjá, et utrolig juv eller vulkansk rift som ble skapt av et massivt vulkanutbrudd i år 930. Her vil gruppen gå langst elven Nyrðri Ófæra og få komme tett på fossen som faller rett net i juvet.

Etter gruppen har sett den fantstiske utsikten fra Gjátindur går veien videre til Skælingar. Et hemmelig naturgode med rare og spesielle lavaformasjoner. Disse ble skapt da et enormt lavabasseng plutselig ble tømt.

Her vil gruppen også besøke Álftavatnskróka, en lukket frodig dal med innsjøer og elver. Her vil gruppen krysse elven Syðri Ófæra, over en naturlig lavabro.

Påfølgende natt vil gruppen overnatte nok en gang på en gjeterhytte på H´plaskjól. Her er det rom for å ta en kveldstur langs juvet ved elven Syðri Ófæra og se en miniatyrutgave av Gullfoss.

Høydemeter +250m

Island ProTravel Bilde

Gruppen forlater Hólaskjól med bil langs Skaftá elven. Her kan man få et glimrende blikk av dens fossefall og strømmer. Etter et kort stopp på Kirkjubæjarklaustur kjører gruppen mot fjellene igjen og til innsjøen Laki. På veien vil det bli nok et stopp ved fossen Fagrifoss.

Vulkanutbruddet Skaftáreldar i slutten av søttenhundretallet er blant de største blandede utbruddene i jordens registrerte historie. Her vil gruppen bestige fjellet Laki hvor man har utsikt over den 25km lange raden med kratere og prøve å ta inn over seg de 1000 meter høye fontenene med ild og ødeleggese som reiste seg mot himmelen under denne enorme naturkatastrofen.

Etter dagens vandring retter gruppen nesen mot Hrossatungur, en gjeterhytte langt ut fra allfartsvei hvor man deltakerne overnatter.

Høydemeter +150m

Island ProTravel Bilde

Dagen begynner med å utforskje noen svært spesielle kratere i lavafelt fra bilvinduet. Det blir et 3-4timers stopp der det blir en vandring i dalen til den mektige Skaftá elven for å nyte fossefall ved Snagafoss der elven passerer fjellet Uxatindur.

Tilbake til bilen kjører guiden en omvei, igjen, for at gruppen skal få vandre til Tjarnargígur kraterene som er kanskje de fineste av dem alle.

Deretter kjører vi ned på ringveien igjen og kjører i retning øst til Hrollaugsstadir hvor deltakerne tilbruker natten. På veien dit passerer gruppen Jökulsarlon (isbre) hvor det blir et kort stopp. Dersom været er som det bør vil hele isbreen bli gløde i solnedgangen.

 

Høydemeter +100m

Island ProTravel Bilde

Dagen begynner i Hrollaugsstadir hvor gruppen kjører vestover og tar et avslappende stopp i Jökulsarlon hvor man kan få gå på den såkalte Krystallstranden. Dette er en lagune med store isklumper som har løsnet fra isbreen.

Guiden stopper også bilen i Skaftafell nasjonalpark hvor deltakerne skal vandre opp til den fortryllende Svartifoss som faller ned mellom to enorme sorte søyler.

Etter at gruppen har krysset ørkenen Skeiðarársandur blir det et stopp på Foss a Sidu, Kirkjubaejarklaustur, Vik, den sorte stranden Reynisfjara, Skogafoss og den vakre Seljalandsfossen før gruppen ankommer Reykjavik.

Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Vandringen er over og det er tid for å forlate Island for denne gang. Vi er sikre på at dere har fått mersmak og vil reise tilbake.

Dersom dere ikke rakk innom Den Blå Lagune på vei til Reykjavik på grunn av sen ankomst kan dere oppleve det varme mineralrike vannet før dere flyr hjem.

Tranport henter dere på hotellet pick up point å kjører dere til Keflavik Flyplass.

Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 0601

Prisen inkluderer

 • Fly tur/retur (ink. skatter og avgifter)
 • Transport (ink. baggasje)
 • Engelsktalende Guide
 • Overnatting med frokost
 • Mat (Frokost fra første dag med vandring til lunsj siste dag med vandring)
 • Transport til og fra Flyplassen Keflavik
 • Den Blå Lagune (Inngang og håndklær)

Ikke inkludert

 • Mat i Reykjavik annet enn spesifisert
 • Transport til og fra flyplass i Norge
 • Tilslutningsfly
 • Avbestillingsforsikring
 • Utflukter annet enn det som er presisert