Sesong:
Oktober - April
Pris fra:
-
Varighet:
6 dager / 5 netter
Avreise:
Tirsdag og Torsdag

6 dagers vinterreise med nordlysjakt

Prisforespørsel

Besøk Island å opplev det vakre men barske vinterlandskapet; Geysir, varme kilder, vulkaner, isfjell og isbreer. På denne fantastiske rundturen med guide, kommer gruppen til å se den beryktede Eyjafjallajökull og den mystiske Jökulsárlón. Smak på Islandsk snaps, brød bakt på varme kilder og mye mer. Med flere overnattinger utenfor byens lys vil du være perfekt plassert i jakten på et av naturens helt unike vidundere, nordlys!

6 dagers vinterreise med nordlysjakt

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst til Island

Island ProTravel Bilde

Dere blir kjørt med buss inn til hotellet i Reykjavik. Ettermiddagen og kvelden er fri til disposisjon etter ønske.

Northern Lights Center i Reykjavik - Thingvellir – Geysir – Gullfoss

Island ProTravel Bilde

Etter frokost møter gruppen guiden på hotellet. Dagen begynner med en tur til det spennende Nordlyssenteret i Reykjavik, hvor grupper lærer om fenomenet. Heretter går turen til nasjonalparken Thingvellir, hvor det islandske parlamentet "Althingi" ble grunnlagt i år 930. Reiselederen tar gruppen videre til de boblende varme kildene i Geysir området. Her får man se den enorme Strokkur dominere med sine utbrudd ca. hvert 8 minutt. På veien til Laugarvatn Fontana stopper gruppen på et geotermisk bakeri og smaker på  nybakt brød bakt på varme fra bakken. Videre ser gruppen den mektige fossen Gullfoss. Det er lett å se hvorfor Gullfoss er på topp 10 listen over verdens flotteste fossefall. Overnattingen blir på Hotel Fludir, eller lignende.

Den islandske sydkyst

Island ProTravel Bilde

Dagen begynner med frokost på hotellet. I dag går turen langs den nydelige islandske sydkysten. Guiden tar dere med til Seljalandsfossen - hvor det er mulig å gå bak fossefallet, men husk å ta med regntøy! Videre går turen til Skógafoss (bilde øverst på denne turen). Bussen kjører også fordi den sorte stranden Reynis fjara. Her kan man se de kraftige bølgene slå inn over stranden. Vær oppmerksom på "sneaker waves".

Gruppen stopper på hotel Kirkjubæjarklaustur el. lignende. Vi avslutter dagen med en jakt etter nordlyset. Det er også mulig å besøke lavasenteret. Et slags høyteknologisk museum som illustrerer og gir informasjon rundt vulkanutbrudd.

Skaftafell nationalpark – Jökulsárlón gletsjerlagune med isbjerge

Island ProTravel Bilde

Frokost blir servert på hotellet etterfulgt av nok en dag med uforglemmelige naturopplevelser. Vi besøker Skaftafell nasjonalpark, som er en av Islands mest naturskjønne områder. Parken ligger ved foten av Europas største isbre; Vatnajökull. Turen fortsetter til isbrelagunen Jökulsárlón. Her får du se isfjell flyte rundt i innsjøen. Det er mulig å få en båttur ut på sjøen, som også er Islands dypeste innsjø. Overnattingen blir på hotell Kirkjubæjarklaustur el. lignende.

Eyjafjallajökull - Hveragerdi – Den Blå Lagune - Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Hotellet serverer frokost på morgenen. Når alle er gode og mette utforsker vi området Eyjafjallajökull. Vulkanen under isbreen hadde utbrudd i 2010. Utbruddet lammet all flytrafikk i Europa i en kortere periode. På besøkssenteret får gruppen informasjon om utbruddet og hvordan det påvirket verden.

Herifra går turen til Hveragerdi, som er et av få steder i verden som ligger direkte i midten av et geotermisk område. Hveragerdi kalles ofte blomsterbyen, på grunn av sine mange drivhus, som varmes opp fra bakken og ikke sola. Fra blomsterbyen reiser gruppen videre til Stranarkirkja. En kirke som ifølge mytene bringer energi og lykke. Herfra kjører vi videre langs kysten til Reykjanes halvøya hvor det blir et besøk i den nydelige Blå lagune. Et geotermisk spa som består av naturlig oppvarmet mineralrikt vann som stiger opp fra undergrunden. Temperaturen ligger på 37-40 grader og føles godt for kropp og sjel. Turen ender i Reykjavik, og kvelden er fri til disposisjon.

Hjemrejse

Island ProTravel Bilde

Frokost på hotellet i Reykjavik, og deretter buss til Keflavik flyplass, og avreise til Norge.

Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.


Prisene kan endres avhengig av tilgjengelighet.


Turkode: 0306

Prisen inkluderer

 • 2 netter på hotell i Reykjavik, inkludert frokost (ikke ankomstdagen)
 • 3 netter på hotell utenfor byen, inkludert frkost
 • Busstur med guide fra dag 2 til 5
 • 3 stk middager med kaffe/te (dag 2, 3 og 4)
 • Inngangsbillett til Nordlyssenteret i Reykjavik
 • Inngang til geotermisk bakeri ved Laugarvatn Fontana
 • Besøk til Lavasenteret
 • Videovisning av "Eldmessa" - en kortfilm om Laki utbruddet i 1783-1784
 • Nordlysjakt med "hunt kit" på dag 3 og 4. (Lommelykt og pledd)
 • Nordlysjakt med guide
 • Den Blå Lagune (inkludert inngang og håndkle)

Ikke inkludert

 • Reiseforsikring
 • Transport til og fra flyplass
 • Badetøy til den blå lagune
 • Drikke, snachs, middager ut over det som er spesifisert
 • Tidlig innsjekk og sen utsjekk