Sesong:
Hele året
Pris fra:
Pristilbud
Varighet:
3 til 5 dager
Avreise:
Variabel

Den perfekte skoleturen

Kontakt oss

En skoletur til Island er både lærerikt og spennende. Her kan klassen sammen oppleve kraften og effekten naturen har på jorden vår. Island ligger mellom to tektonske plater og det er visuelt synlig flere steder. På den vulkanske øya kan elevene på nært hold kjenne varmen til vulkaner gjennom varme kilder, geysir og kokende gjørme. Island er et ypperlig land å besøke for skoleklasser og flere faglige læremål kan kombineres med en studietur til Island.

Den perfekte skoleturen

Reisebeskrivelse

Kontakt oss

Ankomst – Den Blå Lagune - Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Dere flyr til Island fra Oslo, Stavanger, Bergen eller Trondheim og lander på Keflavik flyplass like utenfor Reykjavik. På flyplassen går det buss til Reykjavik og hotellet dere har valg å bo på.

Avhengig av hvilken flyvning skolegruppen har tatt er det mulig å legge til en utflukt på dagtid hvis det passer seg.

Den gylne Sirkel

Gullfoss - Island ProTravel Norge AS

Etter en god natts søvn på hotell i Reykjavik blir klassen kjørt med buss ut til den vakre nasjonalparken og historiske stedet Thingvellir. Der ble verdens første folketing grunnlagt i år 930. Island er et resultat av ekstrem underjordisk aktivitet mellom to enorme tektonske plater som hele tiden er i bevegelse. Ved Thingvellir kan du se revnet landskap der de to platene beveger seg fra hverandre. Det er et stort synlig hakk i jordskorpen. Det er et visuelt tegn på hvordan kontinentene beveger seg og jorden forandrer seg. Fra Thingvellir går turen til et 3000 år gammelt vulkansk krater, Kerid. Dere skal få besøke den imponerende fossen Gullfoss, som er Islands mest berømte vannfall. Det er spektakulært syn. Kun få minutter unna fossen ligger Geysir. Her kan du virkelig kjenne på jordens krefter på nært hold. Islands mest aktive geysir, Strokkur, spruter ut imponerende kaskader av vann 20-30 meter opp i luften hvert sjette minutt.

På vei tilbake til Reykjavik kan dere stoppe på Skalholt, et kulturelt og politisk senter som har bært bispesete siden år 1056 eller dere kan stoppe innom det toppmoderne geometriske kraftverket som produserer varme og strøm til Island. Dette er et perfekt sted å stoppe for de som har lært om produksjon av fornybar energi i både samfunnsfag og naturfag.

På kvelden blir det middag på hotellet.

Reykjanes Halvøya

Island ProTravel Bilde

Etter frokost blir det avreise klokken 9. I dag får elevene oppleve autentisk Islandsk kultur som stammer fra det norske fiskersamfunnet. Bussen kjører langs kysten omkranset av lave fjell og vulkansk landskap. Langs den taggete stupbratte kystlinjen er det et rikt fugleliv og flora. Neste stopp er Krisuvik, et område med kraftige varme kilder og dampende gjørmehull. På vei tilbake kjører bussen tilbake til Alftanes-halvøya og Bessastadir, hvor boligen til Islands president befinner seg.

Tilbake på hotellet blir det felles middag.

Send oss en uforpliktende prisforespørsel

Kontakt oss

Hjemreise

Hjemreisen starter tidlig og bussen plukker dere opp på morgningen og kjører dere direkte til flyplassen Keflavik. Dersom det er sen ankomst første dag og sen avreise siste dag kan dere ta et bad i en av Islands mange varme kilder.

Trenger du en dag til?

Etter en tidlig frokost på hotellet blir det avreise kl 0830 for en heldags utflukt til kysten av Sør-Island. Med egen buss og norsktalende guide går turen forbi vakre landbruksområder, med utsikt mot Islands majestetiske fjell og vulkaner. Den snødekte Hekla, Islands mest aktive vulkan og den isdekte stratovulkanen Eyjafjallajökul. Vi kjører gjennom et område som er kjent fra vikinghistoriens Njåls saga. Det blir et stopp ved Seljalandsfoss, en imponerende foss, hvor det er mulig å gå bak fossefallet. Skògarfoss ligger like i nærheten og er en av Islands største med sitt 25 meter brede og 60 meters høye fall. Hvis været tillater det, kjører vi til halvøya Dyrholaey, landets sørligste odde. Derfra ser vi den sorte lavasanden og de imponerende klippeformasjonene Reynisdrangar. Sagnet sier at de ble laget da to troll dro et tremastet skip mot land. På tilbakeveien er det mulig å besøke isbreen Myrdalsjokull, forutsatt at vær og veiforhold tillater det. Den lokale guiden som kjenner forholdene vil ta avgjørelsen på dette.

Felles middag på hotellet.

Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 0402

Prisen inkluderer

  • Fly tur/retur OSL/BGO/SVG/TRD - Keflavik (KEF) ink. skatter og avgifter
  • Transport til og fra Keflavik Flyplass
  • Den Gylne Sirkel
  • Den Blå Lagune
  • Overnatting m/ frokost

Ikke inkludert

  • Tilslutningsfly
  • Mat og drikke utover frokost
  • Utflukter utover de som er presisert