Sesong:
Vinter
Pris fra:
7730,-
Varighet:
6 dager / 5 netter
Avreise:
Hver dag!

Vintertur til Sør-Island

Prisforespørsel

Sør-Island har alt - spektakulære fossefall, vakre strender, aktive vulkaner og isbreer, varme kilder, geysir og ikke minst, vennlige islendinger. Med en komfortabel hytte som base kan du utforske landskapet og severdighetene i området. Mange av Islands største attraksjoner ligger innen 1-2 timers kjøretur fra hytta. Etter en dag med å utforske naturen, kan du slappe av i et varmt boblebad ved hytta og nyte utsikten over nordlyset. Alle våre hytter er utstyrt med standard fasiliteter som bad / WC og fullt utstyrt kjøkken. Denne turen passer godt med familier med barn eller små grupper.

Vintertur til Sør-Island

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske Blå Lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til Den Blå Lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. Vi hjelper deg gjerne med bestillingene. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, men kanskje det viktigste av alt er at dere spaserer opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

Den Gylne Sirkel

Island ProTravel Bilde

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonal Park. Det var her det første alltinget ble holdt for over 1000 år siden. Her kan du nyte utsikten utover det klare vannet i Thingvallavatn. Etter et besøk i dette historiske området som står sterkt i Islandsk kultur går veien videre til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Turen går videre til den helt unike Geysir. Denne kokende varme kilden spurter vann mange meter opp i været og det er virkelig et imponerende syn. Følg med på vindretningen, du kan bli våt!

Vi anbefaler at du tar lunsjen på Efstidalur, her serverer de lunsj hele året. De har også en veldig god hjemmelaget iskrem som du bør smake på. 

Kjør til hytta i dette området, hvor du vil bo for 3 netter.

Reykjadalur og Den Hemmelige Lagune

Island ProTravel Bilde

Hvis været er bra kan du starte dagen med en halvdagstur til Reykjadalur. Dalen er populær blant turgåere på grunn av dens fantastiske natur. Varme kilder, fargerike fjell og geotermisk aktivitet underholder deg på turen. Hvis du vandrer i ca. 1 time kommer du til en varm elv. Her kan du bade! Ta med deg badetøy og håndkle, for her vil du bade. Dette er en unik og fantastisk naturopplevelse. 

Etter fotturen kan du kjøre til Fridheimar gård å nyte en god lunsj. Råvarene er hentet fra dere eget drivhus. Det er den geotermiske grunnen som varmer drivhuset å skaper et ideelt sted for å dyrke tomater. I nærheten finner du også den hemmelige lagune. Her er det gode muligheter for dagens potensielt andre bad. Vannet er mineralrikt og varmt. Er du heldig så er været bra og solen gått ned sånn at du kan se det grønne nordlyset danse over himmelen. 

 

Sydkysten

Island ProTravel Bilde

Ta en dagstur langs kysten og opplev Islands store vulkaner og fascinerende natur. Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til elven Thjorsa. De første bosetningene på Island var i denne dalen, og du kan blant annet besøke gården Stöng, som nå er en rekonstruksjon av gården som i år 1104 ble dekket av vulkansk aske og lava. Gården var en av mange som ble begravd og ødelagt av vulkanutbruddet. I denne dalen er mange av scenene fra den populære serien Game of Thrones spilt inn, og for entusiaster kan dette området være av stor interesse. 

På turen sørover til Vik får du se de to imponerende fossene Seljalandsfoss og Skogarfoss. Dette er to av Islands flotteste fossefall. Dersom du er dristig nok kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk å ha på deg regntøy, for du vil utvilsomt bli gjennomvåt. 
Videre mot Vik vil du få øye på den verdenskjente Eyjafjallajökull som tok verden med storm i 2010 etter det kraftige vulkanutbruddet som stanset det meste av flytrafikk i hele Europa. 

Når du omsider kommer frem til Vik vil du få øye på den sorte stranden Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavastein formasjoner som vulkansk aktivitet har skapt over tusenvis av år. I havet får du også se de store basaltformede kampesteinene Reynisdrangar. Området har et rikt fugleliv og enhver fugletitterentusiast vil bli fascinert av dette området. Det er spesielt Lundefuglen som holder til her, så finn frem kamera å ta bilde av både fugler og utsikt.

 

Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Sjekk ut fra hytta og kjør tilbake til Reykjavik. Bli kjent med verdens nordligste hovedstad med en vandring gjennom de sjarmerende gatene. Du finner mange butikker, kafeer, museer i byen. I tillegg er det mange dagsutflukter du kan være med på, blant annet kan du bli med på en guidet matopplevelse som forteller deg om Islands mat, kultur og historie. En ypperlig måte å få et godt innblikk i hvordan Islendingene har levd siden vikingene først bosatte seg på øya. Du kan også være med på hvalsafari, byvandring, helikopterturer med mer. Vi hjelper deg gjerne med tips og bestilling.

Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Etter seks dager på Island er det på tide å reise hjem. Lever bilen på flyplassen og stig om bord deres flyving hjem.

Priser per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 14,330,- 9,000,- 7,750,- - 6,520,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 14,460,- 9,060,- 7,790,- 7,730,- 6,520,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 15,750,- 9,710,- 8,220,- 8,050,- 6,520,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 16,640,- 10,150,- 8,520,- 8,270,- 6,520,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1413

Prisen inkluderer

  • Fly inkl. skatter og avgifter
  • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
  • 4x4 Leiebil i 5 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
  • GPS og rabattert pris på drivstoff
  • 2 Netter på hotell inkl. frokost
  • 3 Netter i hytte på sør-Island uten frokost
  • Sengetøy og håndklær

Ikke inkludert

  • Avbestillingsforsikring
  • Drivstoff
  • Skadeforsikring å redusere egenandel