Sesong:
Mai - September
Pris fra:
16780,- Per person
Varighet:
13 dager/12 netter
Avreise:
Hver dag!

En skikkelig rundtur rundt Island

Prisforespørsel

Denne rundturen tar deg til Islands store severdigheter. Ringvei 1 har i flere tiår vært populær blant turister. Den slynger seg rundt Island og passerer i nærheten av en rekke store severdigheter. Majestetiske fjell, varme kilder, mektige fosser, aktive vulkaner, vakre fjorder og spennende hvalsafari er bare noe av det du får oppleve. Vikingene har satt sitt preg på Island og du kan besøke flere kulturhistoriske steder. Etter en dag med mange opplevelser, er det behagelig med overnatting på hotell eller gjestehus. Rundturen på 12 dager gir deg tid nok til å nyte opplevelsene som møter deg langs veien. I tillegg får du tid til å oppleve Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Total reiselengde ca 2000 km.

En skikkelig rundtur rundt Island

FÅ RABATT PÅ DRIVSTOFF!

Island ProTravel Bilde

I samarbeid med Europcar har vi fått gleden av å tilby alle våre reisende 3 ISK avslag på en liter drivstoff når du fyller på alle N1 bensinstasjoner på Island. 

Når du henter ut bilen på Island får du et kort som du må bruke når du fyller drivstoff. Husk å få med deg kortet

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Den Blå Lagunen

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen din i ankomsthallen. Fra flyplassen kan du kjøre direkte til Den Blå Lagune å varme kroppen i det mineralrike blå vannet. Her kan du nyte en kald drikke mens du flyter rundt i vannet som holder en stabil temperatur på 38-40 grader. Husk å bestille inngangsbilletter til Den Blå Lagune på forhånd. Billettene er ikke inkludert i denne pakken. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, men kanskje det viktigste av alt er at dere spaserer opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

 

Reykjavik – Borgarfjörður

Hraunfossar © Jacqueline Bühler-Büchi

Start reisen med å kjøre nordover mot vest-Island. Hvis du liker fotturer er det en 4 timers tursti i enden av Hvalfjörður. Stien går opp til den skjulte Glymur. Fossefallet har et fall på 198 meter, og gjør det til Islands høyeste fossefall. Ikke glem å ta med tursko om du skal gå turen. Det er blant annet en liten elv som må krysses på turen. 

Videre kjører dere til Deildartunguhver, som er Europas største geotermiske varmtvannskilde. Her produseres det 150 liter kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved siden av kraftanlegget finner du også Krauma Spa. Her kan dere få ro i kroppen etter vandringsturen. 

Vi anbefaler også at dere kjører innom Reykholt. Det er i dette området den kjente forfatteren Snorri Sturluson bodde på 1200-tallet. Her skrev han verkene Heimskringla og flere norske kongesagaer. 
Húsafell ligger i nærheten, her har du mulighet til å gå opp til den menneskeskapte hulen i isbreen Langjökull. Også i nærheten av Húsafell finner du de to fine fossefallene Barnafoss og Hraunfossar. 

 

Borgarfjörður – Skagafjörður

Skagafjördur

Turen videre går over høylandet Holtavörðuheidens før du ankommer Skagafjörður i nordvest på Island. Skagafjörður-området har en rekke spennende severdigheter. Denne regionen er spesielt kjent for å avle de verdensberømte islandshestene. I nærheten ligger Saudakrokur og det fascinerende folkemuseet Glaumbær. 

Det er muligheter for å ri på islandshester, gå turer eller hvis du vil ha mer spenning kan du bli med på elverafting. I Víðidalur, som er i nærheten av Hvammstangi, finner du den vakre Kolugljúfts dalen. Dalen byr på utsikt over den enestående Kolufossar. I dette området har du også utsikt over til klippen Hvítserkur på Vatnsneshalvøya. Vatnsnes er et område med variert dyreliv og du vil kanskje få øye på sel her. Ringveien rundt Vatnsnes er ca. 90km og er stort sett grusvei, så her må du ha en egnet bil. 

 

Skagafjörður – Akureyri

Akureyri

Kjør den vakre kystruten gjennom mange små landsbyer før du kommer frem til Akureyri. Byen er nord-Islands største by med hele 18,800 innbyggere. I Siglufjördur finner du Síldarminjasafnið, det største museet om sild, maritime- og industrimuseet i Europa. Museet er plassert i tre forskjellige lokaler der den besøkende kan bli kjent med jakt og bearbeiding av fangst. Ved havnen finner du fine og gode restauranter, blant annet Noa Seafood Restaurant som er høyest rangert på TripAdvisor. 

Den veldig populære Islandske TV-serien Trapped ble spilt inn i Siglufjördur. TV-serien har blitt vist på TV-skjermer over hele Europa. 

Den fargerike byen ligger innerst i en fjord og er kjent for sin avslappende atmosfære og sjarmerende botaniske hager – et sjeldent syn i dette vulkanområdet. 

Dere overnatter i Akureyri i 2 netter. 

Mývatn – Diamond Circle

Hvalsafari © Hermann Gudmundsson

I dag kjører dere den kjente Diamond Circle. Her passerer dere gjennom det virkelig imponerende landskapet i nord. Utforsk området rundt innsjøen Mývatn. Dette er et herlig og spennende område med pseudokratere, dampende sprekker i jordskorpa, frodige grønne sletter, variert fugleliv og varme kilder. Et par av høydepunktene rundt Mývatn er blant annet de kjente lavasteinformasjonene Dimmuborgir og det geotermiske området Námaskarð. 

Etter en runde rundt Myvatn fortsetter Diamond Circle til den dramatiske Tjörneshalvøya og til Husavik, Asbyrgi, Jökulsa dalen og videre til Europas kraftigste fossefall; Dettifoss. Fossefallet er 100 meter bredt og har et fall på 45 meter. Fossen er et spektakulært syn og du kan føle bakken vibrere under føttene når du nærmer det. 

Asbyrgi er en hesteskoformet dal med flotte turmuligheter, samt en vakker liten innsjø midt i dagen. Ta en tur til fiskeværene i Husavik, hvor du kan bli med på en hvalsafari. Turen ut med de sjarmerende trebåtene gir deg en fantastisk opplevelse på havet med utsikt over Islands majestetiske nordkyst.

Besøk Godafoss, den imponerende Godafoss på turen tilbake til Akureyri.

 

Akureyri – Egilsstadir

Island ProTravel Bilde

Du kan nyte en morgen i Akureyri eller besøke naturbadet ved Mývatn. Naturbadet har mange likhetstrekk med Den berømte Blå Lagune. Vannet er blått og mineralrikt, men er langt mindre kommersielt enn sin bror utenfor Reykjavik. Fra Akureyri / Mývatn kjører dere gjennom det ubebodde og ørkenlignende området på Möðrudalsöræfi for å besøke attraksjonene i øst. Neste overnattingssted ligger rundt Egilsstadir. Utforsk Egilsstadir og Hallormsstadur. Hallormsstadur nasjonalpark ligger ca. 2,5 mil fra byen. Dette er en av de største skogene på Island, og det er et spesielt syn, noe du skjønner når du kommer dit. Skogen detter 740 hektar og inkluderer den eneste landsbyen på Island som ligger i en skog. Her finner du over 40km merkede turløyper og stier.

Fra Egilsstadir til Hallormsstadur finner du den 25km lange innsjøen Lagarfljót. Pass på at du ser etter det islandske Loch Ness monsteret, eller Lagarfljótsormurinn som den kalles av lokalbefolkningen. Monstret ble først sett i 1345 og har blitt regelmessig observert siden den gang. I 2012 ble det publisert en video som visstnok skal ha vist at skapningen svømte i innsjøen. 
En av de mest populære vandringsstedene finner du i nærheten av Hallormsstadur. Det tar ca. 40-60 minutter å gå til den vakre fossen Hengifoss. Fossen er 128 meter og er omgitt av unik lavastein du kun finner der vann og lava har møtt hverandre i voldsom kraft. 

 

Egilsstadir-Østfjordene-Hofn

Island ProTravel Bilde

Fra Egilsstadir / Hallormsstadur kjører dere gjennom de lange dalene og fjordene i øst. Dette er den geologisk eldste delen av Island, et område som står sterkt i Islandsk kultur og er et minneverdig området. Hvis været er fint bør du ta turen innom Eskifjordur, som noen anser å være den vakreste fjorden på Island. Her finner du gamle røde fiskevær i havkanten. 

Dere kan stoppe innom Petras steinmuseum i Stöðvarfjörður. Her finner du en privat samling av islandske mineraler, som er overraskende imponerende. 

I Djupavogur finner du «Eggene i Gledivik», en steinskulptur bestående av 34 store steinegg satt opp ved sjøen. Det er mulighet for en båttur fra Djupavogur til øya Papey, som har et forbløffende rikt fugleliv. Båtturen tar ca. 4 timer og har avreise i 13-tiden. 

Fra Djupavogur kjører dere videre sørover mot Höfn, her kan du nyte utsikten over til det mest fotograferte fjellet på Island; Vestrahorn. 

 

Hofn - Jokulsarlon - Skaftafell - Vik

Skaftafell

Nærliggende Höfn er Europas største isbre; Vatnajökull. Her finner du også den fascinerende Jökulsarlon, en innsjø med brevann og krystallklare isfjell som flyter rundt. Du kan være med på en båttur ut på vannet og komme helt tett på isen som flyter rundt. Du kan også ta turen til «Diamond Beach», her vil de se isklumper i alle størrelser som ligger og smelter vekk på en helt sort lavasteinstrand. 

Fra Jökulsarlon kjører dere videre langs ringveien og stopper ved Skaftafell nasjonalpark. Fjellene her minner om de franske alper. Fjellene har blitt formet av voldsomme vulkanutbrudd, istider, vann og vær i tusenvis av år. Du kan vandre opp til foten av isbreen eller til den mest populære attraksjonen Svartifoss. En unik naturperle innrammet av svarte lavasøyler. 

Fra Skaftafell kjører du gjennom ørkenmarkene Skeidarársandur. Ørkenen er stort sett laget av vulkansk sand og er et spesielt syn. I 1996 var det et stort vulkanutbrudd i Vatnajökull som smeltet mye av isbreen. Det kom en stor mengde vann som hadde samlet seg opp mellom isbreen og bakken som flommet ut i havet i voldsom kraft. Flommen ødela ringveien og flere broer over Skeidara-elven. 

Fra den sorte sandørkenen kommer du videre til de grønne områdene i Kirkjubæjarklaustur og Vik, hvor dere overnatter i 2 netter. 

 

Vik - Reynisfjara - Sørlandet

Reynisdrangar

Ta en dag til å nyte Vik-området. På Vik finner du Reynisfjara, Reynisdrangar og Dyrholaey. Reynisfjara er en svart lavastrand som har fantastiske basalt steinformasjoner. Ut i havet kan du se de basaltformede steinformasjonene Reynisdrangar. Området har et rikt fugleliv, og du vil kunne se lundefugl her. Dyrholaey er en liten halvøy ved Reynisdrangar. Her bør du ta bilder av utsikten.

Vik – Geysir

Geysir Strokkur

Fra Vik kjører du forbi den kjente vulkanen Eyjafjallajökull. Vulkanen skapte mediehysteri i 2010 da den stanset nesten all flytrafikk over hele Europa. Videre forbi vulkanen bør du stoppe ved to av Islands flotteste fossefall, Skogarfoss og Seljalandsfossen. Skogarfoss og Seljalandsfossen har vært med i mange bilder og filmer opp i gjennom årene. Fossefallene har en høyde på ca. 60 meter og svært imponerende. Hvis du våger kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk regntøy fordi du kommer til å bli gjennomvåt. 

I byen Hella finner du Lava Center-museet med informasjon om det vulkanske landet i sør, her kan du også oppleve et simulert jordskjelv. På vei til Geysir området finner du det naturlige geotermiske bassenget Den Hemmelige Lagune. Dette bassenget har blitt brukt av lokalbefolkningen til svømming i mer enn 100 år. 

 

Den Gylne Sirkel – Reykjavik

Thingvellir

Besøk den imponerende Geysir som spruter vann høyt opp vi været. Dette er et utrolig imponerende syn, selv for den mest bereiste blant oss. Her bør du finne frem kamera, men legg merke til vindretningen, ellers blir du våt. Videre kjører dere til den tordnende fossen Gullfoss. Dette er en to-trinns diger foss. Her kjenner du bakken vibrere under beina når det er mye vann i elva. Etter denne opplevelsen kjører dere videre til Thingvellir nasjonalpark. I denne nasjonalparken ble det første alltinget i verden holdt. Her får du god utsikt utover Thingvallavatn. Området står sterkt i islandsk kultur og historie. I dette område møter den Europeiske kontinentalplaten den Amerikanske kontinentalplaten. 

Fra Thingvellir går turen til Reykjavik hvor du har muligheten til å utforske byens mange goder. Reykjavik, som faktisk uttales Reyk-ja-vik og ikke Rey-kja-vik, huser mange gode restauranter, barer, cafeer og byr på gode shoppingmuligheter. Bruk ettermiddagen og kvelden til å oppleve byens eldre del og den sjarmerende gågaten Laugavegur. 

 

Reykjavik

Reykjavik © Hermann Gudmundsson

Ta en spasertur i gamlebyen av Reykjavik og se de fargerike trehusene, butikkene, galleriene og kafeene. Det er muligheter for sightseeingturer og båtturer fra byens havn, guidede turer av forskjellige typer. Sørg for at du får med deg Hallgrímskirkja, fra toppen av klokketårnet får du panorama utsikt over hele Reykjavik. Nyt kvelden som dere ønsker, Reykjavik byr på mange muligheter for alle og enhver. 

Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Kjør bilen til flyplassen før avreise og stig om bord deres flyvning hjem. 

Pris per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 32,040,- 20,340,- 17,570,- - 11,280,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 34,220,- 21,430,- 18,290,- 18,450,- 11,280,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 36,640,- 22,640,- 19,100,- 19,060,- 11,280,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 42,270,- 25,450,- 20,980,- 20,460,- 11,280,-
biltype - lavsesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 29,700,- 19,170,- 16,790,- - 11,280,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 30,440,- 19,540,- 17,030,- 17,510,- 11,280,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 33,080,- 20,860,- 17,910,- 18,170,- 11,280,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 36,280,- 22,460,- 18,980,- 18,960,- 11,280,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 01.05. - 31.09. (31.12. - 01.01.)
Lavsesong: 01.10. - 31.04.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1403

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Leiebil i 12 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • Overnatting i 12 netter på hotell eller gjestehus med privat dusj / WC
 • Frokost 12 dager
 • Kart over Island med overnattingssteder markert
 • App med detaljert road atlas

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Drivstoff
 • Skadeforsikring å redusere egenandel