Sesong:
Sommer
Pris fra:
17390,- Per person
Varighet:
11 dager / 10 netter
Avreise:
Hver dag!

Opplev det vulkanske høylandet på Island

Prisforespørsel

Kjölur-platået ligger 600-700 meter over havet. Dette høylandet huser robust terreng, lavafelt og uberørt natur. Området er stengt for turister 9 måneder av året, og er kun tilgjengelig for personer med nok erfaring og opplæring på vinterstid. De tøffe værforholdene om vinteren dekker dette landet med et tykt lag av is og snø. Langs ruten finner du flere naturlige underverk, turstier og grusveier. Hele området, uten unntak, er svært følsomt og krever forsiktighet fra alle som reiser på høylandet. Alle kjøretøyer må følge veien. 

Opplev det vulkanske høylandet på Island

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune - Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, men kanskje det viktigste av alt er at dere spaserer opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

Den Gylne Sirkel

Island ProTravel Bilde

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonal Park. Det var her det første alltinget ble holdt for over 1000 år siden. Her kan du nyte utsikten utover det klare vannet i Thingvallavatn. Etter et besøk i dette historiske området som står sterkt i Islandsk kultur går veien videre til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Turen går videre til den helt unike Geysir. Denne kokende varme kilden spurter vann mange meter opp i været og det er virkelig et imponerende syn. Følg med på vindretningen, du kan bli våt!

Vi anbefaler at du tar lunsjen på Efstidalur som serverer lunsj og middag hver dag hele sommeren. De har også en veldig god hjemmelaget iskrem. 

Den hemmelige lagunen ligger i dette området, og det er muligheter for å ta et bad i denne lagunen. Her er det mindre folk, og vannet er heller ikke blått, men det er varmt, fullt av gode mineraler og det føles godt å bade her. Overnatting i området. 

Over Høylandet – Skagafjördur

Island ProTravel Bilde

Fra Geysir fortsetter dere til høylandet. Veien begynner nær Haukadalur og bak Gullfoss, som slutter i nord ved Blönduós. Veien går mellom to isbreer, Langjökull og Hofsjökull. Det er den nest lengste av veiene gjennom Islands høyland, og tar ca. 5 timer å kjøre med bil. Du kjører forbi Hveravellir, et boblende og surrende geotermisk område. Sørg for å stoppe for en forfriskende dukkert i varme kilden her. Fra høylandsveien kommer du til Skagafjörður-regionen på nordvestsiden av Island. 

Skagafjörður-området har en rekke spennende severdigheter. Regionen er spesielt kjent for å avle frem de verdensberømte islandske hestene. I nærheten ligger Saudakrokur og det fascinerende folkemuseet Glaumbær. Det er muligheter for ridning på islandshester, fotturer eller om du ønsker noe mer spenning kan dere være med på Rafting. I Víðidalur, som ligger i nærheten av Hvammstangi, finner du den fantastiske dalen Kolugljúfur med sine nydelige foss Kolufossar. I dette området finner du også den kjente klippen Hvítserkur på Vatnsneshalvøya. 

Skagafjördur – Holmavik / Drangsnes

Island ProTravel Bilde

I dag går turen mot fjellene og fjordene på vestkysten av Island. Dette området er en helt annen opplevelse fra resten av Island. Halvøya er har ca. 7000 innbyggere og har et areal på 22km2. Selv med et voksende antall besøkende er det mer enn nok plass for alle og enhver. Her er naturen virkelig vakker med høye og bratte fjell og røde sandstrender. Fra det lille tettstedet Drangsnes kan du ta en båttur vi anbefaler ut mot Grímsey. På denne øya er det et bredt utvalg fuglearter, og spesielt er det Lundefuglen som skiller seg ut med sitt fargede nebb og hvite og sorte fjærkledning. Båtturen forteller også om revegårder i området. 

Mens du er i Drangsnes anbefaler vi at du tar et deilig og varmt bad i de velkjente islandske badestampene; Heitur Pottur. 

Vi anbefaler på det sterkeste at du kjører i ca. 2 timer til Norðurfjörður som er en del av Árneshreppur. Tettstedet er det minste på vest-Island, med sine 53 innbyggere. Sørg for at du tar et bad i den varme kilden på Krossnes ved Strandir, som er litt nord for polarsirkelen. Den varme kilden er en av Islands mest unike og interessante destinasjoner. Dette er helt klart et rolig og avslappende område. 

 

Ísafjörður

Island ProTravel Bilde

I dag kjører du gjennom noen av de 8 fjordene i Ísafjarðardjúp, hver og en fjord har mye natur å by på, med flere attraksjoner å se og utforske. Dette er virkelig en vakker kystlinje, rik på fugleliv, sel samt utsikten mot Drangjökull. På Hörgshlíð og Heydalur finner du varme kilder. 

Nyt den vakre hovedstaden i Vestfjordene på ettermiddagen. Byen har et yrende kulturliv og gjestfrie innbyggere. Besøk gjerne noen museer, f. eks The West Fjords Heritage Museum. 

Nyt en god middag i byen på kvelden, og hvis det er fint vær kan dere ta turen til Sudureyri for en spasertur i midnattssolen, eller så kan dere sjekke ut Bolafjall. Er dagen spesielt klar og sikten er eksepsjonelt god kan dere så et aldri så lite glimt av Grønland. 

Fra nord til sør på Vestfjorden

Island ProTravel Bilde

I dag kjører dere mot sørsiden av halvøya. Vikingbyen, Thingeyri, og det fungerende vikingskipet er gode grunner til å ta et stopp her. Noe lenger langs veien vil dere få øye på den største fossen på i Vestfjordene; Dynjandi. Dette er et av de mest fotograferte fossefallene på Island, takket være sin uvanlige trekantede kaskade. Videre vil dere kommer over det ubebodde området Geirþjófsfjörður, et bortgjemt og fantastisk sted for turgåere av alle slag, og det er en kjent pilegrimsreise som går gjennom området. De som kjenner til sagaen om Gisli Sursson kjenner kanskje til denne pilegrimsturen. 

I Bíldudalur anbefaler vi at du besøker Monster Museum og lytter til sjømonster som har spilt en viktig rolle i islandsk kultur i århundrer. Ikke langt fra Bíldudalur i Arnarfjördur er det mulig å kjøre mot Selárdalur hvor kunstneren Samuel Jonsson har laget en liten skulpturpark. Den varme kilden Pollurinn ligger i åssiden like utenfor landsbyen Tálknafjörður. Mens du bader kan du beundre den ekstraordinære utsikten over fjorden. Fra Patreksfjörður har du muligheten til å være med på noen guidede utflukter. Du vil overnatte i 2 netter i dette området.

 

Latrabjarg – Raudisandur

Island ProTravel Bilde

Bruk hele dagen i Latrabjarg og Raudisandur. Pass på at du stopper ved kulturarvsmuseet på gården Hnjótur. Her vil du lære hvordan lokalbefolkningen bodde i gamle dager. Latrabjarg har en høyde på 440 meter og er Europas vestligste punkt. På en god dag kan du se Snæfellsjökull i sør og til og med Grønland i nord. Latrabjarg hevdes å være det beste stedet i verden for å fotografere Lundefugl.

Latrabjarg var også stedet for en berømt redningsoperasjon i år 1947 da islandske bønder reddet de 12 overlevende medlemmene av den britiske tråleren Dhoon. 

Fra Latrabjarg går du mot en av de best bevarte hemmelighetene i landet, den rødfargede stranden Raudisandur. Stranden er vakker, rolig og fascinerende og et besøk på denne unike stranden vil være med deg i lang tid. Ofte blir det sett sel på stranden som soler seg med sine avkom. Vær oppmerksom på at veiene hovedsakelig er grus på denne ruten.

 

Vestfjordene – Snæfellsnes

Island ProTravel Bilde

Kjør mot Brjánslækur havn hvor dere tar bilfergen over Breiðafjörður til Stykkishólmur på Snæfellsnes. Fergeturen tar ca. 2,5 timer og har avreise midt på dagen. På denne ruten finner du mulighet for bading i varme kilder ved Krossholt ved Birkimelur og Hellulaug ved Flókalundur. Ta en rolig kveld i den vakre byen Stykkishólmur med sine godt bevarte gamle hus i sentrum av byen.

Snæfellsnes – Borgarfjördur

Island ProTravel Bilde

I dag vil du oppleve underverkene på Snæfellsnes halvøya. Halvøya har noen av landets mest berømte natur- og historiske landemerker. Dere vil kjøre forbi et av de mest fotograferte fjellene på Island, Kirkjufell ved byen Grundarfjörður. På den vestligste delen av halvøya er kronjuvelen Snæfellsjökul, som i Jules Vernes skrev om i sin bok «reisen til jordens indre». Noen av høydepunktene på halvøya er underjordiske hulen Vatnshellir, landemerkene til Hellnar, Arnarstapi og sorte sandstrand i Dritvik. De vakre gule sandstrendene ved foten av isbreen må du få med deg. Pass på å stoppe på Búðir hvor du finner en nydelig liten kirke. Fra Snæfellsnes kjører dere mot Borgarfjördur-området hvor dere overnatter.

Borgarfjördur – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Dagen starter med en kjøretur til Reykjaholt, som er stedet der Snorri Sturluson vokst opp på 1200-tallet. Mannen er en kjent forfatter og har skrevet Heimskringla og norske kongesagaer. I nærheten av Reykholt er Húsafell. Her har du muligheten til å bli med på en tur til Langjökull og inn i en menneskeskapt hule i isbreen. Like ved Húsafell finner man også de to vakre fossefallene Barnafossar og Hraunfossar.

På vei til Borgarnes er det mulig å stoppe ved Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvannskilde. Det produseres 150 liter med kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved kraftverket ligger også Krauma Spa.

På ettermiddagen kommer du til Reykjavik, hvor reiser avsluttes. Bli kjent med den nordligste hovedstaden i Europa før du reiser hjem. Gamlebyen byr på gode shoppingmuligheter, koselige cafeer, restauranter i verdensklasse og spennende gammeldags arkitektur. Spaser også opp til Hallgrímskirkja. Fra toppen av klokketårnet har du en panoramautsikt over hele byen og de nærliggende fjellene.

 

Reykjavik – Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Etter elleve dager på Island er det på tide å reise hjem. Lever bilen på flyplassen og stig om bord deres flyving hjem.

Priser per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 38,860,- 23,190,- 19,050,- - 10,480,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 39,990,- 23,750,- 19,430,- 19,290,- 10,480,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 44,110,- 25,810,- 20,800,- 20,320,- 10,480,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 47,540,- 27,530,- 21,950,- 21,170,- 10,480,-
biltype - skuldersesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 33,870,- 20,690,- 17,390,- - 10480,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 34,830,- 21,170,- 17,710,- 18,000,- 10,480,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 36,090,- 21,800,- 18,130,- 18,310,- 10,480,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 40,520,- 24,020,- 19,600,- 19,420,- 10,480,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 15.06. - 19.08.

Skuldersesong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1408

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • 4x4 Leiebil i 10 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • Overnatting i 10 netter på hotell eller gjestehus med privat dusj / WC
 • Frokost 10 dager
 • Kart over Island med overnattingssteder markert
 • App med detaljert road atlas

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Drivstoff
 • Skadeforsikring å redusere egenandel