Sesong:
Mai-September
Pris fra:
13150,- Per person
Varighet:
10 dager/9 netter
Avreise:
Daglig fra Oslo

10 dagers rundtur rundt Island - Sommer

Prisforespørsel

Denne rundturen tar deg til Islands store severdigheter. Ringvei 1 har i flere tiår vært populær blant turister. Den slynger seg rundt Island og passerer i nærheten av en rekke store severdigheter. Majestetiske fjell, varme kilder, mektige fosser, aktive vulkaner, vakre fjorder og spennende hvalsafari er bare noe av det du får oppleve. Vikingene har satt sitt preg på Island og du kan besøke flere kulturhistoriske steder. Etter en dag med mange opplevelser, er det behagelig med overnatting på hotell eller gjestehus. Rundturen på 9 dager gir deg tid nok til å nyte opplevelsene som møter deg langs veien. I tillegg får du tid til å oppleve Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Total reiselengde ca 2000 km.

10 dagers rundtur rundt Island - Sommer

FÅ RABATT PÅ DRIVSTOFF!

Island ProTravel Bilde

I samarbeid med Europcar har vi fått gleden av å tilby alle våre reisende 3 ISK avslag på en liter drivstoff når du fyller på alle N1 bensinstasjoner på Island. 

Når du henter ut bilen på Island får du et kort som du må bruke når du fyller drivstoff. Husk å få med deg kortet

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, men kanskje det viktigste av alt er at dere spaserer opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

 

Den Gylne Sirkel

Gullfoss

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonal Park. Det var her det første alltinget ble holdt for over 1000 år siden. Her kan du nyte utsikten utover det klare vannet i Thingvallavatn. Etter et besøk i dette historiske området som står sterkt i Islandsk kultur går veien videre til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Turen går videre til den helt unike Geysir. Denne kokende varme kilden spurter vann mange meter opp i været og det er virkelig et imponerende syn. Følg med på vindretningen, du kan bli våt!

Vi anbefaler at du tar lunsjen på gården Fridheimar. Her er det et drivhus som bruker varmen fra bakken til å skape det ultimate klimaet for å dyrke tomater og urter.

Den hemmelige lagunen ligger i dette området, og det er muligheter for å ta et bad i denne lagunen. Her er det mindre folk, og vannet er heller ikke blått, men det er varmt, fullt av gode mineraler og det føles godt å bade her. Overnatting i området. 

 

Vik

Vik

Dere kan starte dagen med et besøk i den litt mindre besøkte hemmelige lagune. Her er ikke vannet blått som i den blå lagune, men det absolutt et deilig morgenbad i ca. 40 grader under åpen himmel. Vannet er naturlig varmet opp av den geotermiske grunnen. Du finner også gården Fridheimar som tilbyr lunsj mellom 12 og 16. På gården kan nyte hjemmelagde lunsjretter med tomater og urter som blir dyrket i drivhuset. Her bruker gården varmen fra bakken til å gi plantene det beste klimaet for dyrking av tomater. 

Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til elven Thjorsa. De første bosetningene på Island var i denne dalen, og du kan blant annet besøke gården Stöng, som nå er en rekonstruksjon av gården som i år 1104 ble dekket av vulkansk aske og lava. Gården var en av mange som ble begravd og ødelagt av vulkanutbruddet. I denne dalen er mange av scenene fra den populære serien Game of Thrones spilt inn, og for entusiaster kan dette området være av stor interesse. 

På turen sørover til Vik får du se de to imponerende fossene Seljalandsfoss og Skogarfoss. Dette er to av Islands flotteste fossefall. Dersom du er dristig nok kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk å ha på deg regntøy, for du vil utvilsomt bli gjennomvåt. 

Videre mot Vik vil du få øye på den verdenskjente Eyjafjallajökull som tok verden med storm i 2010 etter det kraftige vulkanutbruddet som stanset det meste av flytrafikk i hele Europa. 

Når du omsider kommer frem til Vik vil du få øye på den sorte stranden Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavastein formasjoner som vulkansk aktivitet har skapt over tusenvis av år. I havet får du også se de store basaltformede kampesteinene Reynisdrangar. Området har et rikt fugleliv og enhver fugletitterentusiast vil bli fascinert av dette området. Det er spesielt Lundefuglen som holder til her, så finn frem kamera å ta bilde av både fugler og utsikt.

 

Skaftafell – Jökulsarlon – Höfn

Jokulsarlon © Jacqueline Bühler-Büchi

Langs ringveien finner du Skaftafell nasjonalpark. Fjellene minner om de franske alper og har blitt dannet av kraftig vulkansk aktivitet, isbreer og vann. I nasjonalparken finner du fossefallet Svartifoss, som er en av de mer populære attraksjonene i parken. Svartifoss er en unik foss omringet av sorte lavasøyler. Steinsøylene er et naturfenomen du finner i områder med større geotermisk aktivitet og er veldig fascinerende å se på. 

Ikke langt ifra nasjonalparken er også Europas største isbre; Vatnajökull. Ved foten av isbreen er det blitt dannet en innsjø med isfjell som flyter rundt. Innsjøen har fått navnet Jökulsarlon, og her kan du oppleve isfjellene på nært hold med en båttur ut på vannet. Denne naturattraksjonen er en av høydepunktene denne dagen og et stopp her er et must. Vi anbefaler også at du tar turen til de som kalles Diamond Beach som ligger like ved Jökulsarlon. Her finner du krystallklare isklumper som smelter på en helt svart lavasteinstrand. 

Hvis du har tid nok kan du ta turen til kysten utenfor byen Höfn. Her er det fantastisk utsikt over det mest fotograferte fjellet på Island; Vestrahorn. 

 

Höfn – Østfjordene- Egilsstadir

Island ProTravel Bilde

Fra fiskebyen Höfn kjører du gjennom de lange dalene langs Østfjordene. Dette er det geologisk eldste området på Island. Dette er et området med fjorder, bratte fjellsider, majestetiske fjelltopper, rikt fugleliv og gamle minner.

I Djupavogur finner du «Eggene i Gledivik», en rekke steinskulpturer bestående av 34 store steinegg satt opp ved havet. Det er også muligheten for å ta en båttur ut fra Djupavogur til øya Papey. Øya har et svært stort mangfold av fuglearter. Den mest kjente fuglen er lundefuglen. Du kan også stoppe innom Petras steinmuseum i Stöðvarfjörður. Samlingen er en privatsamling av sjeldne islandske mineraler. 

Veien videre går nordover til Egilsstadir. Hvis dere har nok tid igjen på slutten av dagen anbefaler vi at dere kjører mot Eskifjordur, som kanskje er den flotteste fjorden på øst-Island. Her det små røde fiskevær i havkanten som blir brukt av fiskerne i området. 

Mulig kveldsturtur kan være opp til fossen Hengifoss ved Hallormsstadur.

 

EGILSSTADIR – MÝVATN

Namaskard

Fra Egilsstadir kjører dere gjennom de ubebodde og ørkenlignende områdene i Möðrudalsöræfi for å besøke attraksjonene i nordøst. Utforsk området rundt innsjøen Mývatn. Dette er et aktivt vulkansk område med pseudokratere, svovelkilder og bisarre lavaformasjoner, samt grønne, frodige og dyrkbare sletter. Denne regionen er også hjemstedet for et fantastisk utvalg fugleliv. Høydepunktene i nærheten av Mývatn er det velkjente området Dimmuborgir og det geotermiske området Námaskarð. Avslutt dagen med et herlig bad i den varme kilden som minner mye om Den Blå Lagune. Vannet er blått og mineralrikt og gir en nydelig følelse i både kropp og sjel. Dere overnatter i Mývatn-området i to netter. 

Dettifoss – Húsavík – Akureyri

Akureyri

Gjennom det imponerende landskapet i nord går «Diamond Circle». Denne runden tar deg til den dramatiske Tjörneshalvøya og Husavik, Ásbyrgi, Jökulsá dalen, og videre til Europas kraftigste fossefall; Dettifoss. Med en bredde på 100 meter og et fall på 45 meter er det et spektakulært syn. Her kjenner du bakken dirre under føttene. Videre går turen til Ásbyrgi er en hesteskoformet dal med flotte turmuligheter, samt en vakker liten innsjø midt i dalen. Fra Ásbyrgi kjører dere videre til Husavik. Vi anbefaler en tur ut med båt for å oppleve de enorme hvalene på nært hold. I dette området er det nesten garantert å se hval, og er den beste muligheten på Island til å se hval. Fra båten får du også god utsikt over Islands nordkyst. Etter et besøk i Husavik tar veien dere til Godafoss. Denne imponerende fossen er på veien til Akureyri, som er den største byen i nord-Island. 

Akureyri – Skagafjörður – Borgafjörður

Island ProTravel Bilde

Fra Akureyri går veien videre vestover og mot Skagafjördur-området. Her finner du en rekke attraksjoner, blant annet er området kjent for å drive avling av islandshester. I nærheten ligger det fascinerende folkemuseet Glaumbær. Her får du se tradisjonell islandsk arkitektur.

Det er muligheter for å ri på islandshest, vandre og river rafting i dette området. I Víðidalur finner du den vakre Kolugljúfur-kløften, med sin fantastiske foss Kolufossar. Også i dette området finner du den fantastiske klippen Hvítserkur. Turen fortsetter vestover mot Borgarfjördur hvor dere overnatter.

 

Borgafjörður – Reykjavík

Borgarfjördur

Dagen starter med en kjøretur til Reykholt, som er stedet der Snorri Sturluson vokst opp på 1200-tallet. Mannen er en kjent forfatter og har skrevet Heimskringla og norske kongesagaer. I nærheten av Reykholt er Húsafell. Her har du muligheten til å bli med på en tur til Langjökull og inn i en menneskeskapt hule i isbreen. Like ved Húsafell finner man også de to vakre fossefallene Barnafossar og Hraunfossar.

På vei til Borgarnes er det mulig å stoppe ved Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvannskilde. Det produseres 150 liter med kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved kraftverket ligger også Krauma Spa.

På ettermiddagen kommer du til Reykjavik, hvor reiser avsluttes. Bli kjent med den nordligste hovedstaden i Europa før du reiser hjem. Gamlebyen byr på gode shoppingmuligheter, koselige cafeer, restauranter i verdensklasse og spennende gammeldags arkitektur. Spaser også opp til Hallgrímskirkja. Fra toppen av klokketårnet har du en panoramautsikt over hele byen og de nærliggende fjellene.

 

Reykjavik – Hjemreise

Harpa i Reykjavik

Etter ti dager på Island er det på tide å reise hjem. Lever bilen på flyplassen og stig om bord deres flyving hjem.

Priser per person

biltype - Høysesong 1 Pers. 2 Pers. 3 Pers. 4 Pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 25,130,- 16,080,- 13,740,- - 9.060,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 26,760,- 16,900,- 14,280,- 14,620,- 9,060,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 28,580,- 17,810,- 14,890,- 15,080,- 9,060,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 32,800,- 19,910,- 16,300,- 16,130,- 9,060,-
biltype - Skuldersesong 1 Pers. 2 Pers. 3 Pers. 4 Pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 23,370,- 15,200,- 13,150,- - 9,060,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 23,930,- 15,480,- 13,340,- 13,910,- 9,060,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 25,910,- 16,470,- 14,000,- 14,410,- 9,060,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 28,310,- 17,670,- 14,800,- 15,010,- 9,060,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 15.06. - 19.08.
Skuldersesong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.Kat. F er også tilgjengelig på vinteren - ta kontakt for priser.Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1402

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Leiebil i 7 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • Overnatting i 7 netter på hotell eller gjestehus med privat dusj / WC
 • Frokost 7 dager
 • Kart over Island med overnattingssteder markert
 • App med detaljert road atlas

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Drivstoff
 • Skadeforsikring å redusere egenandel