Sesong:
Summer
Pris fra:
Fra kr. 18630,-
Varighet:
15 dager / 14 netter
Avreise:
Hver dag!

Opplev Islands kriker og kroker

Prisforespørsel

Ta det med ro på en avslappende biltur. Denne kjøreturen er for reisende som setter pris på et lavere tempo og sjansen til å bli kjent med dette fantastiske landet og lokalbefolkningen. Ruten inkluderer den fantastiske Snæfellsnes i vest og den vakre Borgarfjördur Eystri i øst, pluss alle slags fantastiske severdigheter imellom. Dette er virkelig en uforglemmelig reise.

Opplev Islands kriker og kroker

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske Blå Lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til Den Blå Lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. Vi hjelper deg gjerne med bestillingene. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, men kanskje det viktigste av alt er at dere spaserer opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

 

Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Nyt en dag i den lille sjarmerende byen Reykjavik. Dette er en livlig by med gode kafeer, restauranter og barer, du vil ikke kjede deg her. Islendinger er motebevisste, og hvis du liker å handle kan du gå innom et bredt utvalg av butikker i gamlebyen. Reykjavik tilbyr også flere varme svømmebassenger for både voksne og barn. Reykjavik har også en mengde museer og aktiviteter du kan ta del i. 

Vi anbefaler at du blir med på en matopplevelse mens du er i Reykjavik. På denne turen får du smake på flere ulike Islandske retter.

Reykjavik – Borgarfjördur

Island ProTravel Bilde

Start reisen med å kjøre nordover mot vest-Island. Hvis du liker fotturer er det en 4 timers tursti i enden av Hvalfjörður. Stien går opp til den skjulte fossen Glymur. Fossefallet har et fall på 198 meter, og gjør det til Islands høyeste fossefall. Ikke glem å ta med tursko om du skal gå turen. Det er blant annet en liten elv som må krysses på turen. 

Videre kjører dere til Deildartunguhver, som er Europas største geotermiske varmtvannskilde. Her produseres det 150 liter kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved siden av kraftanlegget finner du også Krauma Spa. Her kan dere få ro i kroppen etter vandringsturen. 

Vi anbefaler også at dere kjører innom Reykholt. Det er i dette området den kjente forfatteren Snorri Sturluson bodde på 1200-tallet. Her skrev han verkene Heimskringla og flere norske kongesagaer. 

Húsafell ligger i nærheten, her har du mulighet til å gå opp til den menneskeskapte hulen i isbreen Langjökull. Også i nærheten av Húsafell finner du de to fine fossefallene Barnafoss og Hraunfossar. 

 

Snæfellsnes

Island ProTravel Bilde

Fra Borgarfjörður kjører dere videre til Snæfellsnes, som har noen av landets mest berømte natur- og historiske landemerker. Helt siden vikingtiden har det robuste lavalandskapet på Snæfellsnes inspirert historier om det overnaturlige, mystikk og magi. Noen mener at det er "krefter" i Snæfellsjökull, og hevder at området er et av de syv største energisentrene på jorden. Noen av høydepunktene på halvøya er den 90 km lange og vakre gule sandstranda, Snæfellsjökull og de grønne fjellområdene. Pass på at du stopper ved Hellnar med den lille kaféen ved den gamle gården, Arnarstapi, Djupalonssandur, Búðir og den svarte sandstranden i Dritvik. Besøk grotten Vatnshellir og ved Grundarfjörður, her finner du det mest fotograferte fjellene på Island, Kirkjufell. Fjellet ble verdenskjent etter at det hadde en sentral rolle i TV-serien Game of Thrones.

Snæfellsnes – Akureyri

Island ProTravel Bilde

Fra Snæfellsnes kjører dere over Laxárdalsheiði og kommer frem til Skagafjörður på nordvestsiden av Island. Skagafjörður-området har en rekke spennende severdigheter. Regionen er spesielt kjent for å avle frem de verdensberømte islandske hestene. I nærheten ligger Saudakrokur og det fascinerende folkemuseet Glaumbær. Det er muligheter for ridning på islandshester, fotturer eller om du ønsker noe mer spenning kan dere være med på Rafting. I Víðidalur, som ligger i nærheten av Hvammstangi, finner du den fantastiske dalen Kolugljúfur med sine nydelige foss Kolufossar. I dette området finner du også den kjente klippen Hvítserkur på Vatnsneshalvøya. Vatnsnes er et område med variert dyreliv, og det er her dere kan besøke den største og mest tilgjengelige selreservatet på Island. Her finnes det mange sel av typen Phoca Vitulina og de kan observeres ganske nært. 

Ringveien (711) rundt Vatnsnes er ca. 90km og er stort sett en grusvei. Kjør videre til Akureyriområdet, her overnatter dere i 3 netter. 

 

Akureyri – Siglufjördur

Island ProTravel Bilde

I Siglufjörður finner du Síldarminjasafnið sildmuseum, det er det største marine- og industrimuseet i Europa. Det er plassert i tre forskjellige lokaler der den besøkende kan bli kjent med jakten på silda og behandlingen av den verdifulle råvaren. Ved havnen finner du gode restauranter for både lunsj og middag. Det var i Siglufjördur TV-programmet Trapped ble spilt inn. TV-serien har hatt suksess over hele Europa. I samme område av Siglufjörður finner du den lille landsbyen Árskógssandur, her finner du Islands eneste øl-spa. Det står ved siden av Kaldi bryggeri, det eldste Microbryggeriet på Island, og har en liten og sjarmerende restaurant hvor dere kan spise. 
Byen Akureyri ligger i en fantastisk fjord, og denne fargerike byen er kjent for sin avslappede atmosfære og sjarmerende botaniske hage - et sjeldent syn i dette vulkanområdet. Akureyri er den nest største byen på Island, etter Reykjavik.

 

Diamond Circle

Island ProTravel Bilde

Kjør Diamond Circle-ruten for å passere gjennom det virkelig imponerende landskapet i nord. Utforsk området rundt Mývatn. Dette er et herlig og spennende område med pseudokratere, dampende sprekker, frodige grønne sletter og utrolig variert fugleliv. Et par høydepunkter ved Mývatn er «lavabyen» Dimmuborgir og det geotermiske området Námaskarð. Fortsett reisen rundt den dramatiske Tjörneshalvøya til Húsavík, Ásbyrgi og Jökulsá dalen og videre til Europas kraftigste foss Dettifoss. Med en bredde på 100 meter og et fall på 45 meter er det et spektakulært syn, og du kan føle bakken riste når du står ved fossefallet. 

Ásbyrgi er en hesteskoformet dal med flotte turmuligheter, samt en vakker liten innsjø midt i dalen. Ta en tur til fiskeværene i Húsavík, hvor du kan bli med på en hvalsafari. Húsavík er kjent for å være Europas hvalhovedstad, og det er en veldig god sjanse til å se hval hvis du deltar i hvalsafari. Turen ut med de sjarmerende trebåtene gir deg en fantastisk opplevelse ved havet med utsikt over Islands majestetiske nordkyst. Besøk Godafoss, den imponerende "Gudefossen" på ruten til Akureyri.

 

Akureyri – Egilsstadir

Island ProTravel Bilde

Du kan nyte en morgen i Akureyri eller besøke naturbadet ved Mývatn. Naturbadet har mange likhetstrekk med Den berømte Blå Lagune. Vannet er blått og mineralrikt, men er langt mindre kommersielt enn sin bror utenfor Reykjavik. Fra Akureyri / Mývatn kjører dere gjennom det ubebodde og ørkenlignende området på Möðrudalsöræfi for å besøke attraksjonene i øst. Neste overnattingssted ligger rundt Egilsstadir. Utforsk Egilsstadir og Hallormsstadur. Hallormsstadur nasjonalpark ligger ca. 2,5 mil fra byen. Dette er en av de største skogene på Island, og det er et spesielt syn, noe du skjønner når du kommer dit. Skogen dekker 740 hektar og inkluderer den eneste landsbyen på Island som ligger i en skog. Her finner du over 40km merkede turløyper og stier.

Fra Egilsstadir til Hallormsstadur finner du den 25km lange innsjøen Lagarfljót. Pass på at du ser etter det islandske Loch Ness monsteret, eller Lagarfljótsormurinn som den kalles av lokalbefolkningen. Monstret ble først sett i 1345 og har blitt regelmessig observert siden den gang. I 2012 ble det publisert en video som visstnok skal ha vist at skapningen svømte i innsjøen. 

En av de mest populære vandringsstedene finner du i nærheten av Hallormsstadur. Det tar ca. 40-60 minutter å gå til den vakre fossen Hengifoss. Fossen er 128 meter og er omgitt av unik lavastein du kun finner der vann og lava har møtt hverandre i voldsom kraft. 

 

Egilsstadir

Island ProTravel Bilde

Nyt dagen i Egilsstadir-området. Du kan ta en tur til Borgarfjördur Eystri-området på kysten, ca. 70 km fra Egilsstaðir og kjent for sin flotte naturlige skjønnhet. Borgarfjörður Eystri er kjent for de gode turstiene "Víknaslóðir" som fører til de øde fjordene og buktene. Området er svært populært blant lokalbefolkningen som har markert opp gode løyper og gjør det lett å navigere i området. Lengden på de merkede stiene varierer fra en time til en hel dag. Det er mulig å gå til åsen Álfaborg der dronningen av de islandske alvene ligger på toppen. Ta deg tid til å besøke fjorden Eskifjordur, som er ansett å være den vakreste fjorden på Island, med gamle fiskevær i havkanten. 

Egilsstadir – Höfn

Island ProTravel Bilde

Fra Egilsstadir / Hallormsstadur kjører dere gjennom de lange dalene og fjordene i øst. Dette er den geologisk eldste delen av Island, et område som står sterkt i Islandsk kultur og er et minneverdig området. Hvis været er fint bør du ta turen innom Eskifjordur, som noen anser å være den vakreste fjorden på Island. Her finner du gamle røde fiskevær i havkanten. 

Dere kan stoppe innom Petras steinmuseum i Stöðvarfjörður. Her finner du en privat samling av islandske mineraler, som er overraskende imponerende. 

I Djupavogur finner du «Eggene i Gledivik», en steinskulptur bestående av 34 store steinegg satt opp ved sjøen. Det er mulighet for en båttur fra Djupavogur til øya Papey, som har et forbløffende rikt fugleliv. Båtturen tar ca. 4 timer og har avreise i 13-tiden. 

Fra Djupavogur kjører dere videre sørover mot Höfn, her kan du nyte utsikten over til et av de mest fotograferte fjellene på Island; Vestrahorn. 

 

Höfn

Island ProTravel Bilde

Nærliggende Höfn er Europas største isbre; Vatnajökull. Her finner du også den ekstraordinære Jökulsarlon. Uten tvil et sted verdt å besøke. Du kan bli med på en tur ut på lagunen med båt eller en kajakktur. Sørg for å besøke Diamond Beach, like ved Lagunen. Her finner du isfjell fra lagunen som har drevet i land og skapt et magisk kunstverk. Hvite isfjell ligger spredt utover på en svart lavasandstrand. Ta en tur til kysten utenfor Höfn, og nyt utsikten over et av de mest fotograferte fjellet på Island; Vestrahorn på Stokksneshalvøya.

Höfn – Vik

Island ProTravel Bilde

Nærliggende Höfn er Europas største isbre; Vatnajökull. Her finner du også den fascinerende Jökulsarlon, en innsjø med brevann og krystallklare isfjell som flyter rundt. Du kan være med på en båttur ut på vannet og komme helt tett på isen som flyter rundt. Du kan også ta turen til «Diamond Beach», her vil de se isklumper i alle størrelser som ligger og smelter vekk på en helt sort lavasandstrand. 

Fra Jökulsarlon kjører dere videre langs ringveien og stopper ved Skaftafell nasjonalpark. Fjellene her minner om de franske alper. Fjellene har blitt formet av voldsomme vulkanutbrudd, istider, vann og vær i tusenvis av år. Du kan vandre opp til foten av isbreen eller til den mest populære attraksjonen Svartifoss. En unik naturperle innrammet av svarte lavasøyler. 

Fra Skaftafell kjører du gjennom ørkenmarkene Skeidarársandur. Ørkenen er stort sett laget av vulkansk sand og er et spesielt syn. I 1996 var det et stort vulkanutbrudd i Vatnajökull som smeltet mye av isbreen. Det kom en stor mengde vann som hadde samlet seg opp mellom isbreen og bakken. Vannet brøt ut av isbreen og flommet ut i havet i voldsom kraft. Flommen ødela ringveien og flere broer over Skeidara-elven. Det er fortsatt store spor av ødeleggelsene. 

 

Vik – Geysir-området

Island ProTravel Bilde

Fra Vik kjører du forbi den kjente vulkanen Eyjafjallajökull. Vulkanen skapte mediehysteri i 2010 da den stanset nesten all flytrafikk over hele Europa. Videre forbi vulkanen bør du stoppe ved to av Islands flotteste fossefall, Skogarfoss og Seljalandsfossen. Skogarfoss og Seljalandsfossen har vært med i mange bilder og filmer opp i gjennom årene. Fossefallene har en høyde på ca. 60 meter og er svært imponerende. Hvis du våger kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk regntøy fordi du kommer til å bli gjennomvåt. 

I byen Hella finner du Lava Center-museet med informasjon om det vulkanske landet i sør, her kan du også oppleve et simulert jordskjelv. På vei til Geysir området finner du det naturlige geotermiske bassenget Den Hemmelige Lagune. Dette bassenget har blitt brukt av lokalbefolkningen til svømming i mer enn 100 år. 

 

Den Gylne Sirkel

Island ProTravel Bilde

Besøk den imponerende Geysir som spruter vann høyt opp vi været. Dette er et utrolig imponerende syn, selv for den mest bereiste blant oss. Her bør du finne frem kamera, men legg merke til vindretningen, ellers blir du våt. Videre kjører dere til den tordnende fossen Gullfoss. Dette er en to-trinns diger foss. Her kjenner du bakken vibrere under beina når det er mye vann i elva. Etter denne opplevelsen kjører dere videre til Thingvellir nasjonalpark. I denne nasjonalparken ble det første alltinget i verden holdt. Her får du god utsikt utover Thingvallavatn. Området står sterkt i islandsk kultur og historie. I dette område møter den Europeiske kontinentalplaten den Amerikanske kontinentalplaten. 

Fra Thingvellir går turen til Reykjavik hvor du har muligheten til å utforske byens mange goder. Reykjavik, som faktisk uttales Reyk-ja-vik og ikke Rey-kja-vik, huser mange gode restauranter, barer, cafeer og byr på gode shoppingmuligheter. Bruk ettermiddagen og kvelden til å oppleve byens eldre del og den sjarmerende gågaten Laugavegur. 

 

Reykjavik - Avreise

Island ProTravel Bilde

Tilbring dagen som du ønsker, avhengig av returflygningen. Returner leiebilen på Keflavik flyplass.

Priser per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 37,460,- 23,400,- 19,620,- - 12,760,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 39,880,- 24,610,- 20,430,- 21,330,- 12,760,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 42,580,- 25,960,- 21,330,- 22,010,- 12,760,-
Kat. F - Grand Vitara 4x4 (el. lignende) 48,800,- 29,070,- 23,400,- 23,560,- 12,760,-
biltype - skuldersesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 34,480,- 21,910,- 18,630,- - 12,760,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 35,270,- 22,310,- 18,890,- 20,180,- 12,760,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 38,030,- 23,690,- 19,810,- 20,870,- 12,760,-
Kat. F - Grand Vitara 4x4 (el. lignende) 41,380,- 25,360,- 20,930,- 21,710,- 12,760,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 15.06. - 19.08.

Skuldersesong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1407

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Leiebil i 14 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • Overnatting i 14 netter på hotell eller gjestehus med privat dusj / WC
 • Frokost 14 dager
 • Kart over Island med overnattingssteder markert
 • App med detaljert road atlas

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Drivstoff
 • Skadeforsikring å redusere egenandel