Sesong:
Mai - September
Pris fra:
10,930,- Per person
Varighet:
8 dager/7 netter
Avreise:
Hver dag!

Rundt øya på åtte dager

Prisforespørsel

Majestetiske fjell, varme kilder, mektige fosser, aktive vulkaner, vakre fjorder og spennende hvalsafari. Dette er bare noe av det du vil få oppleve på denne utrolig reisen. En rundtur rundt Island som gir deg storslåtte naturopplevelser hver eneste dag. Ringvei 1 har i flere tiår vært populær blant turister. Den slynger seg rundt øya og passerer mange flotte severdigheter. Rundturen på 7 dager gir deg god tid til å nyte opplevelsene som møter deg på veien. Den totale reiseveien er 1800km.

Rundt øya på åtte dager

FÅ RABATT PÅ DRIVSTOFF!

Island ProTravel Bilde

I samarbeid med Europcar har vi fått gleden av å tilby alle våre reisende 3 ISK avslag på en liter drivstoff når du fyller på alle N1 bensinstasjoner på Island. 

Når du henter ut bilen på Island får du et kort som du må bruke når du fyller drivstoff. Husk å få med deg kortet

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Sør-Kysten

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Etter et bad i den blå lagune kjører dere videre til Thingvellir. Det er her det første alltinget på Island ble holdt og står området står sterkt i Islandsk historie og kultur. Fra parliamentområdet har du god utsikt ut over Thingvallavatn og kan ta inn over deg det islandske unike naturlandskapet. Fra Thingvellir kjører dere til den store og kraftige fossen Gullfoss. Fossen er absolutt verdt et besøk, også for de som har sett mange fossefall tidligere. Videre går turen til den svært imponerende Geysir. Den kokende varme kilden skyter regelmessig vann mange meter opp i været og er virkelig et unikt syn og opplevelse. Vi anbefaler også et stopp innom gården Efstidalur (ca. 10 minutters kjøring fra Laugarvatn-området). Her kan du få deg en god middag eller bare smake på hjemmelaget iskrem. 

Den første natten overnatter dere i nærheten av Geysir-området. 

 

VIK

Gullfoss

Dere kan starte dagen med et besøk i den litt mindre besøkte hemmelige lagune. Her er ikke vannet blått som i den blå lagune, men det absolutt et deilig morgenbad i ca. 40 grader under åpen himmel. Vannet er naturlig varmet opp av den geotermiske grunnen. Du finner også gården Fridheimar som tilbyr lunsj mellom 12 og 16. På gården kan nyte hjemmelagde lunsjretter med tomater og urter som blir dyrket i drivhuset. Her bruker gården varmen fra bakken til å gi plantene det beste klimaet for dyrking av tomater. 

Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til elven Thjorsa. De første bosetningene på Island var i denne dalen, og du kan blant annet besøke gården Stöng, som nå er en rekonstruksjon av gården som i år 1104 ble dekket av vulkansk aske og lava. Gården var en av mange som ble begravd og ødelagt av vulkanutbruddet. I denne dalen er mange av scenene fra den populære serien Game of Thrones spilt inn, og for entusiaster kan dette området være av stor interesse. 

På turen sørover til Vik får du se de to imponerende fossene Seljalandsfoss og Skogarfoss. Dette er to av Islands flotteste fossefall. Dersom du er dristig nok kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk å ha på deg regntøy, for du vil utvilsomt bli gjennomvåt. 

Videre mot Vik vil du få øye på den verdenskjente Eyjafjallajökull som tok verden med storm i 2010 etter det kraftige vulkanutbruddet som stanset det meste av flytrafikk i hele Europa. 
Når du omsider kommer frem til Vik vil du få øye på den sorte stranden Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavastein formasjoner som vulkansk aktivitet har skapt over tusenvis av år. I havet får du også se de store basaltformede kampesteinene Reynisdrangar.

Området har et rikt fugleliv og enhver fugletitterentusiast vil bli fascinert av dette området. Det er spesielt Lundefuglen som holder til her, så finn frem kamera å ta bilde av både fugler og utsikt.

Skaftafell – Jökulsarlon – Höfn

Jökulsárlón © Jacqueline Bühler-Büchi

Langs ringveien finner du Skaftafell nasjonalpark. Fjellene minner om de franske alper og har blitt dannet av kraftig vulkansk aktivitet, isbreer og vann. I nasjonalparken finner du fossefallet Svartifoss, som er en av de mer populære attraksjonene i parken. Svartifoss er en unik foss omringet av sorte lavasøyler. Steinsøylene er et naturfenomen du finner i områder med større geotermisk aktivitet og er veldig fascinerende å se på. 

Ikke langt ifra nasjonalparken er også Europas største isbre; Vatnajökull. Ved foten av isbreen er det blitt dannet en innsjø med isfjell som flyter rundt. Innsjøen har fått navnet Jökulsarlon, og her kan du oppleve isfjellene på nært hold med en båttur ut på vannet.

Denne naturattraksjonen er en av høydepunktene denne dagen og et stopp her er et must. Vi anbefaler også at du tar turen til de som kalles Diamond Beach som ligger like ved Jökulsarlon. Her finner du krystallklare isklumper som smelter på en helt svart lavasteinstrand. 

Hvis du har tid nok kan du ta turen til kysten utenfor byen Höfn. Her er det fantastisk utsikt over det mest fotograferte fjellet på Island; Vestrahorn. 
 

 

Höfn – Østfjordene

Island ProTravel Bilde

Fra fiskebyen Höfn kjører du gjennom de lange dalene langs Østfjordene. Dette er det geologisk eldste området på Island. Dette er et området med fjorder, bratte fjellsider, majestetiske fjelltopper, rikt fugleliv og gamle minner.

I Djupavogur finner du «Eggene i Gledivik», en rekke steinskulpturer bestående av 34 store steinegg satt opp ved havet. Det er også muligheten for å ta en båttur ut fra Djupavogur til øya Papey. Øya har et svært stort mangfold av fuglearter. Den mest kjente fuglen er lundefuglen. Du kan også stoppe innom Petras steinmuseum i Stöðvarfjörður. Samlingen er en privatsamling av sjeldne islandske mineraler. 

Veien videre går nordover til Egilsstadir. Hvis dere har nok tid igjen på slutten av dagen anbefaler vi at dere kjører mot Eskifjordur, som kanskje er den flotteste fjorden på øst-Island. Her det små røde fiskevær i havkanten som blir brukt av fiskerne i området. 

Mulig kveldsturtur kan være opp til fossen Hengifoss ved Hallormsstadur.

 

Egilsstadir – Mývatn – Akureyri

Hval

Fra Egilsstadir kjører du gjennom de ubebodde og ørkenlignende områdene på Möðrudalsöræfi for å besøke attraksjonene i nordøst.

Første stopp på ferden nordover er Mývatn. Dette er et aktivt vulkansk området med svovelkilder, bisarre lavaformasjoner, pseudokratere, grønne lunger og dyrkbar mark. Denne regionen er hjemstedet til et utrolig utvalg fugleliv. Ved Mývatn finner du lavasteinformasjonene Dimmuborgir og det geotermiske området Námaskarð. Dagen avsluttes med et bad i den varme kilden som minner veldig om den verdenskjente blå lagunen utenfor Reykjavik. Her er også vannet blått og mineralrikt. 

Rett utenfor Akureyri er det høyest mulighet for å se hval, og hvis du har tid anbefaler vi at du tar en tur ut med båt for å se disse enorme dyrene på nært hold. 

 

Akureyri – Borgarfjördur

Skagafjördur

Fra Akureyri går turen vestover mot Skagafjörður-området. Her er det en rekke naturattraksjoner å oppleve. Denne regionen er spesielt kjent for avling av den berømte Islandshesten. I nærheten ligger Saudakrokur og det fascinerende folkemuseet Glaumbær. 

Det er mulighet for å ri på islandshester, gå fotturer og hvis du vil ha mer spenning er det muligheter for rafting. I Víðidalur i nærheten av Hvammstangi finner du den vakre Kolugljúfts-kløfta med sin fantastiske foss Kolufossar. I dette området finner du også den fantastiske klippen Hvítserkur.

Dere fortsett vestover til Borgarfjörður, hvor dere overnatter.

 

Borgarfjörður – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Dagen starter med en kjøretur til Reykjaholt, som er stedet der Snorri Sturluson vokst opp på 1200-tallet. Mannen er en kjent forfatter og har skrevet Heimskringla og norske kongesagaer. I nærheten av Reykholt er Húsafell. Her har du muligheten til å bli med på en tur til Langjökull og inn i en menneskeskapt hule i isbreen. Like ved Húsafell finner man også de to vakre fossefallene Barnafossar og Hraunfossar. 

På vei til Borgarnes er det mulig å stoppe ved Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvannskilde. Det produseres 150 liter med kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved kraftverket ligger også Krauma Spa. 

På ettermiddagen kommer du til Reykjavik, hvor reiser avsluttes. Bli kjent med den nordligste hovedstaden i Europa før du reiser hjem. Gamlebyen byr på gode shoppingmuligheter, koselige cafeer, restauranter i verdensklasse og spennende gammeldags arkitektur. Spaser også opp til Hallgrímskirkja. Fra toppen av klokketårnet har du en panoramautsikt over hele byen og de nærliggende fjellene. 

 

Reykjavik – Avreise

Reykjavik © Hermann Gudmundsson

Våkne til en god frokost i Reykjavik før dere kjører mot flyplassen og deres flyving hjem. Leiebilen returneres på flyplassen. 

Pris per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 20,350,- 13,170,- 11,380,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 21,630,- 13,810,- 11,810,- 12,000,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 23,040,- 14,520,- 12,280,- 12,360,- 7,580,-
Kat. F - Grand Vitara 4x4 (el. lignende) 26,320,- 16,160,- 13,370,- 13,180,- 7,580,-
biltype - skuldersesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 18,990,- 12,490,- 10,930,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 19,420,- 12,710,- 11,070,- 11,450,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 20,960,- 13,480,- 11,590,- 11,840,- 7,580,-
Kat. F - Grand Vitara 4x4 (el. lignende) 22,820,- 14,410,- 12,210,- 12,300,- 7,580,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 15.06. - 19.08.
Skuldersesong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1401

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • Leiebil i 7 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • Overnatting i 7 netter på hotell eller gjestehus med privat dusj / WC
 • Frokost 7 dager
 • Kart over Island med overnattingssteder markert
 • App med detaljert road atlas

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Drivstoff
 • Skadeforsikring å redusere egenandel