Sesong:
hele året
Pris fra:
10450,- Per person
Varighet:
8 dager/7 netter
Avreise:
Hver dag!

8 dager på Sør og Vest Island

Prisforespørsel

Opplev de mange severdighetene på sørlige og vestlige delen av Island. Underveis bor du i flotte hytter eller leiligheter. Utforsk området på egen hånd og ikke glem å ta det med ro og nyte livet på Island. Du kan spille golf i midnattsol, dra på ridetur eller hvile i en ”heitur pottur” eller varme kilder. Denne typen tur er spesielt behagelig for barnefamilier.

8 dager på Sør og Vest Island

FÅ RABATT PÅ DRIVSTOFF!

Island ProTravel Bilde

I samarbeid med Europcar har vi fått gleden av å tilby alle våre reisende 3 ISK avslag på en liter drivstoff når du fyller på alle N1 bensinstasjoner på Island. 

Når du henter ut bilen på Island får du et kort som du må bruke når du fyller drivstoff. Husk å få med deg kortet

reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Sør-Island

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske Blå Lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til Den Blå Lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, spaser gjerne opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

Fra Reykjavik kjører dere videre og ned til hytta på sørkysten hvor dere skal overnatte de neste 3 nettene.

Høydepunkter på sør-Island

Den Gylne Sirkel

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonal Park. Det var her det første alltinget ble holdt for over 1000 år siden. Her kan du nyte utsikten utover det klare vannet i Thingvallavatn. Etter et besøk i dette historiske området som står sterkt i Islandsk kultur går veien videre til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Turen går videre til den helt unike Geysir. Denne kokende varme kilden spurter vann mange meter opp i været og det er virkelig et imponerende syn. Følg med på vindretningen, du kan bli våt!
Vi anbefaler at du tar lunsjen på Efstidalur, her er det et drivhus som bruker varmen fra bakken til å skape det ultimate klimaet for å dyrke tomater og urter. De har også en veldig god hjemmelaget iskrem. 

Den hemmelige lagunen ligger i dette området, og det er muligheter for å ta et bad i denne lagunen. Her er det mindre folk enn i andre varme kilder som er mer kjent, vannet er ikke blått, men det er varmt, fullt av gode mineraler og det føles veldig godt å bade her. 

Fossefall og sorte lavastrender

Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til Thjorsa-elven. De første som ankom Island bosatte seg i dette området.

Her kan du besøke den rekonstruerte gården Stöng. Den originale gården ble ødelagt av et voldsomt vulkanutbrudd i 1104. Det er i denne dalen mange scenene i den svært populære TV-serien Game of Thrones har blitt spilt inn. Kjør mot de to imponerende fossefallene Seljalandsfossen og Skogarfoss. Disse to fossefallene har vært med i mange filmer og bilder, og når de ser dem skjønner du hvorfor. 

Kjører dere videre øst passerer dere den verdenskjente vulkanen Eyjafjallajökull. Vulkanen stanset nesten all flytrafikk i Europa i 2010 etter et voldsomt utbrudd. Forbi vulkanen kommer dere til Reynisfjara, en sort lavasandstrand. Her har dere utsikt over til Reynisdrangar og Dyrholaey. Reynisdrangar er store lavasteinformasjoner ute i havet som ofte brukes som kjennetegn for denne delen av Island. Kjør opp på halvøya Dyrholaey for god utsikt og gode fotograferingsmuligheter. 

Skaftafell – Jökulsarlon 

Langs ringveien finner du Skaftafell nasjonalpark. Fjellene minner om de franske alper og har blitt dannet av kraftig vulkansk aktivitet, isbreer og vann. I nasjonalparken finner du fossefallet Svartifoss, som er en av de mer populære attraksjonene i parken. Svartifoss er en unik foss omringet av sorte lavasøyler. Steinsøylene er et naturfenomen du finner i områder med større geotermisk aktivitet og er veldig fascinerende å se på. 

Ikke langt ifra nasjonalparken er også Europas største isbre; Vatnajökull. Ved foten av isbreen er det blitt dannet en innsjø med isfjell som flyter rundt. Innsjøen har fått navnet Jökulsarlon, og her kan du oppleve isfjellene på nært hold med en båttur ut på vannet. Denne naturattraksjonen er en av høydepunktene denne dagen og et stopp her er et must. Vi anbefaler også at du tar turen til de som kalles Diamond Beach som ligger like ved Jökulsarlon. Her finner du krystallklare isklumper som smelter på en helt svart lavasteinstrand. 

Vest Island

Hraunfossar © Jacqueline Bühler-Büchi

Sjekke ut av hytta og kjør mot Vest-Island. Kjør til verdensarvstedet Thingvellir National Park. Dette er plasseringen av Islands opprinnelige parlament. Nyt utsikten over det klare vannet i Thingvallavatn, før du går til Borgarfjördur, hvor du vil bli de neste tre nettene i en hytte eller leilighet.

Høydepunkter på vest-Island

Borgarfjördurområdet

Stopp ved Deildartunguhver, Europas største geometriske varmtvannskilde. Det produserer 150 liter kokende vann per sekund! Det dampende vannet vitner til jordens indre krefter. Du finner Krauma Spa ved Deildartunguhver. Besøk Reykholt, stedet for Snorri Sturluson, islandsk forfatter og dikter som bodde i Reykholt på 1200-tallet. Han er mest kjent som forfatter av Heimskringla, Norske Kongesagaer. I nærheten av Reykholt finner du Húsafell. Her har du mulighet til å bli med på en tur til Langjökull og inn i en menneskeskapt grotte på breen. Like ved Húsafell finner du også de vakre fossene Barnafossar og Hraunfossar. Du finner det vulkanske krateret Grábrók ved Bifröst, med en lett tur til toppen av krateret.

Snæfellsneshalvøya

Snæfellsnes halvøy har noen av landets mest berømte natur- og historiske landemerker. Du vil kjøre forbi et av de mest fotograferte fjellene på Island, Kirkjufell ved byen Grundarfjörður. Den vestlige siden av Snæfellsnes har Jules Verne brukt som utgangspunkt i sin bok «Reisen til Jordens Indre». Halvøya er kjent for sin mystiske og magiske atmosfære og noen hevder at området er et av de syv største energisentrene på jorden. Noen av høydepunktene på halvøya er underjordiske hulen Vatnshellir, landemerkene til Hellnar, Arnarstapi og sorte sandstranden i Dritvik. De vakre gule sandstrendene ved foten av isbreen er du nødt til å se om du er i området. Pass på å stoppe på Búðir hvor du finner en nydelig liten kirke.

Andre høydepunkter

Fra Stykkishólmur på Snæfellsnes har du muligheten til å være med på en båttur i bukta. Rideturer, hvalsafari, golf, fotturer, isbre turer, grotteturer med mer.

Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Start reisen med å kjøre nordover mot Reykjavik. Hvis du liker fotturer er det en 4 timers tursti i enden av Hvalfjörður. Stien går opp til den skjulte fossen Glymur. Fossefallet har et fall på 198 meter, og gjør det til Islands høyeste fossefall. Ikke glem å ta med tursko om du skal gå denne turen. Det er blant annet en liten elv som må krysses på turen. 

Reykjavik – Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Etter åtte dager på Island er det på tide å reise hjem. Lever bilen på flyplassen og stig om bord deres flyving hjem.

Pris per person

biltype - Høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 24,690,- 14,330,- 11,290,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 25,960,- 14,960,- 11,710,- 10,640,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 27,370,- 15,670,- 12,180,- 11,000,- 7,580,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 30,650,- 17,310,- 13,280,- 11,820,- 7,580,-
biltype - Lavsesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 22,940,- 13,350,- 10,450,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 23,370,- 13,570,- 10,600,- 9,870,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 24,910,- 14,340,- 11,110,- 10,250,- 7,580,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 26,770,- 15,270,- 11,730,- 10,720,- 7,580,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 01.05. - 31.09. (31.12. - 01.01.)
Lavsesong: 01.10. - 31.04.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1405

inkludert

  • Fly med Icelandair med direktefly fra Gardermoen.
  • 1 stk. kolli per person
  • Service avgifter og flyskatt
  • Leiebil i 7 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW
  • 7 Netter i Hytte på sør Island (kjøkken, bad/WC, grill)
  • Sengetøy og håndklær
  • Islandskart med overnattingsstedet markert

ikke inkludert

  • Avbestillingsforsikring
  • Drivstoff
  • Skadeforsikring å redusere egenandel