Sesong:
hele året
Pris fra:
8910,- Per person
Varighet:
8 dager/7 netter
Avreise:
Hver dag!

8 dager på sør Island

Prisforespørsel

Sør-Island har alt – spektakulære fossefall, vakre strender, aktive vulkaner, isbreer, varme kilder, geysir og ikke minst vennlige islendinger! Noen dager på sørkysten gir deg minner for livet. 

Hvis du vil ha en avslappende, men innholdsrik ferie, er Island destinasjonen for deg. Du kan nyte en uke på sør-Island i ditt eget tempo og oppleve mange av Islands høydepunkter. Det som er flott med sørkysten av Island er at man kan ha en base og kjøre til de ulike attraksjonene. Mange av attraksjonene ligger innen 1-2 timers kjøring fra hytta. Alle våre hytter er utstyrt med standard fasiliteter som bad / WC og fullt utstyrt kjøkken. 

Denne turen passer veldig godt for barnefamilier eller mindre grupper. 

8 dager på sør Island

FÅ RABATT PÅ DRIVSTOFF!

Island ProTravel Bilde

I samarbeid med Europcar har vi fått gleden av å tilby alle våre reisende 3 ISK avslag på en liter drivstoff når du fyller på alle N1 bensinstasjoner på Island. 

Når du henter ut bilen på Island får du et kort som du må bruke når du fyller drivstoff. Husk å få med deg kortet

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Sør-Island

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Etter et bad i den blå lagune kjører dere videre  sørover mot hytta dere skal bo i.

Høydepunkter på sørkysten

Seljalandsfoss

Den Gylne Sirkel

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonalpark. Dette er området hvor verdens første allting ble holdt, og står fortsatt sterkt i Islandsk kultur og historie. Fra attraksjonsområdet kan du nyte utsikten ut over Thingvallavatn, en innsjø som ligger mellom den Europeiske kontinentalplaten og Amerikanske kontinentalplaten. Her er vannet så klart du får det og et ypperlig sted å dykke, for de som kan det. Fra Thingvellir går turen videre til den tordnende fossen Gullfoss. Her kan du kjenne bakken vibrere under føttene dine. Den digre fossen er et imponerende syn og er ofte avbildet i nyhetsartikler som omhandler Island. Videre går turen til den svært fascinerende Geysir, som spruter vann høyt opp i været. Her må du stå klart med kamera, for Geysiren sier ikke ifra på forhånd når den skyter vann i været. Legg også merke til vindretningen, hvis du vil forbli tørr. 
Ta gjerne et kveldsbad i den litt mindre kjente og populære Hemmelige Lagune. Her kan dere nyte det varme vannet i rolige omgivelser. Husk å ta med håndklær og badetøy. 

Fossefall og sorte lavastrender

Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til Thjorsa-elven. De første som ankom Island bosatte seg i dette området. Her kan du besøke den rekonstruerte gården Stöng. Den originale gården ble ødelagt av et voldsomt vulkanutbrudd i 1104. Det er i denne dalen mange scenene i den svært populære TV-serien Game of Thrones har blitt spilt inn. Kjør mot de to imponerende fossefallene Seljalandsfossen og Skogarfoss. Disse to fossefallene har vært med i mange filmer og bilder, blant annet en musikkvideo av Justin Bieber som har over 400 millioner visninger på YouTube. 
Kjører dere videre øst passerer dere den verdenskjente vulkanen Eyjafjallajökull, som stanset nesten all flytrafikk i Europa i 2010 etter et voldsomt vulkanutbrudd. Forbi vulkanen kommer dere til Reynisfjara, en sort lavasandstrand. Her har dere utsikt over til Reynisdrangar og Dyrholaey. Reynisdrangar er store lavasteinformasjoner ute i havet som ofte brukes som kjennetegn for denne delen av Island. Kjør opp på halvøya Dyrholaey for god utsikt og gode fotograferingsmuligheter. 

Skaftafell – Jökulsarlon 

Fra hytta kjører du forbi Vik og over til Skeidara, en sort lavasteinstrand. Rett ved ringveien ligger Skaftafell nasjonalpark. Fjellene her minner om de franske alpene og ble dannet av kraftige vulkanutbrudd, isbreer, vann, vær og vind for tusenvis av år siden. Her kan du gå opp til Europas største isbre; Vatnajökull og til den vakre fossen Svartifoss. Fossen her omringet av veldig spesiell lavastein. Steinene er fem-kantede søyler som står tett i tett. Dette er et svært unikt fenomen som skjer der lava møter vann i de riktige omstendighetene. 
Ved foten av isbreen har det blitt dannet en innsjø av brevann og i vannet flyter det store og små isfjell. Her kan du ta en tur ut med båt for å se isen på nært hold. På den nærliggende stranden ligger det hvite isklumper på sort lavasand, som også er et unikt syn. 

Vestmannaeyjar

Ikke langt fra Hella finner du Landeyar havn. Her kan du parkere bilen å stige om bord på fergen til Vestmannaeyjar. Fergen bruker ca. 35 minutter over til øya. Vestmannaeyjar ble skapt av flere voldsomme vulkanutbrudd for over 10,000 år siden. Den yngste av øyene dukket opp fra havoverflaten i 1963. Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen, og innbyggerne lever i en konstant frykt for nye utbrudd. I 1973 måtte hele øya evakueres etter at vulkanen Helgafell plutselig eksploderte. Mange steder på Heimaey kan du fortsatt se skader fra vulkanen. Flere av husene lå begravd i aske og lava. Vi anbefaler at du blir med på en guidet tur rundt øye med enten buss eller båt. På ettermiddagen tar fergen dere tilbake til Landeyar. 

Seljavallalaug

Besøk Islands eldste utendørsbasseng. Bassenget ligger i en smal dal under den beryktede Eyjafjallajökull. Seljavallalaug ble bygget i 1923 av noen visjonærer som ønsket å gi lokalbefolkningen muligheten til å lære å svømme. Fra parkeringsplassen vandrer du i ca. 15-20 minutter mot bunnen av dalen og til slutt ser du bassenget bak et hjørne. Husk badetøy og håndklær hvis du vil ta en dukkert i vannet. 

Solheimasandur

Se det forlatte amerikanske varetransportflyet som styrtet på den sorte sandstranden etter 2. verdenskrig. Stranden i Solheimasandur er forbløffende. Stranden er kjent for sine mange farger, fra mørkegrønn, rødaktig grå-farger og når den er våt er den helt sort. Blandet med bølger fra Atlanterhavet er dette et fantastisk syn. 

Reykjadalur

Reykjadalur er et av de mest populære og kanskje vakreste vandreområdene i og rundt Hveragerði. Varme kilder og fargerike naturområder full av geotermisk aktivitet underholder deg på veien. Turstien fører til en varm elv, og her kan du bare i den perfekt tempererte elven. Du må gå i over 1 time for å komme til elven. Dette er en veldig minneverdig opplevelse og anbefales på det sterkeste. Ikke glem badetøy og håndkle.

Reykjavik

Hovedstaden på Island ligger ikke langt fra hytta og en tur til byen er absolutt å anbefale. Bli kjent med den nordligste hovedstaden i verden og dens skjulte perler. Reykjavik byr på mange gode cafeer, restauranter, barer og shoppingmuligheter. Den beste måten å oppleve gamlebyen på er å vandre i hovedgaten Laugavegur, ned til havnen og opp til Hallgrímskirkja for en panoramautsikt over byen. 

Andre aktiviteter

Det finnes mange muligheter for aktiviteter på sørkysten, som ridningsturer, snøscooterturer, Super Jeep safari, ATV kjøring, Golf, rafting eller RiverJet, isbrevandring, petting zoo og mer.

Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Sjekk ut av hytta og kjør nordover mot flyplassen. Har dere tid kan dere stoppe innom Reykjavik før avreise. Lever leiebilen på flyplassen i tide for dere flyving hjem.

pris p.p. i nok

biltype - Høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 20,190,- 11,590,- 9,370,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 21,460,- 12,230,- 9,790,- 9,490,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 22,880,- 12,940,- 10,260,- 9,840,- 7,580,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 26,160,- 14,580,- 11,360,- 10,660,- 7,580,-
biltype - Lavsesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 18,830,- 10,910,- 8,910,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 19,260,- 11,130,- 9,060,- 8,940,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 20,800,- 11,900,- 9,570,- 9,320,- 7,580,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 22,660,- 12,830,- 10,190,- 9,790,- 7,580,-

Høysesong: 01.05. - 31.09. (31.12. - 01.01.)
Lavsesong: 01.10. - 31.04.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1404

Prisen inkluderer

  • Fly med Icelandair med direktefly fra Gardermoen.
  • 1 stk. kolli per person
  • Service avgifter og flyskatt
  • Leiebil i 7 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW
  • 7 Netter i Hytte på sør Island (kjøkken, bad/WC, grill)
  • Sengetøy og håndklær
  • Islandskart med overnattingsstedet markert

ikke inkludert

  • Avbestillingsforsikring
  • Drivstoff
  • Skadeforsikring å redusere egenandel