Sesong:
Vinter
Pris fra:
9120,-
Varighet:
5 dager / 4 netter
Avreise:
Hver dag!

Luksuriøs Nordlystur på Islands sørkyst.

Prisforespørsel

På den sørøstlige kysten av Island kan du oppleve og se mange av Islands høydepunkter. Her finner du varme kilder, sprutende geysirer, vulkaner, isbreer og svarte lavastrender. Nyt kveldene, slapp av i Heitur Pottur (Jacuzzi) og prøv å se de fantastiske nordlysene (Aurora Borealis).

Luksuriøs Nordlystur på Islands sørkyst.

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Sørkysten

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. Etter et bad i den blå lagune kjører dere videre til hotellet der dere skal overnatte på i 2 netter.

Sørkysten

Island ProTravel Bilde

I dag går turen langs den vakre sørkysten. På veien dit er det mange attraksjoner å få med seg. Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til elven Thjorsa. De første bosetningene på Island var i denne dalen, og du kan blant annet besøke gården Stöng, som nå er en rekonstruksjon av gården som i år 1104 ble dekket av vulkansk aske og lava. Gården var en av mange som ble begravd og ødelagt av vulkanutbruddet. I denne dalen er mange av scenene fra den populære serien Game of Thrones spilt inn, og for entusiaster kan dette området være av stor interesse. 

På turen sørover til Vik får du se de to imponerende fossene Seljalandsfoss og Skogarfoss. Dette er to av Islands flotteste fossefall. Dersom du er dristig nok kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk å ha på deg regntøy, for du vil utvilsomt bli gjennomvåt. 

Videre mot Vik vil du få øye på den verdenskjente Eyjafjallajökull som tok verden med storm i 2010 etter det kraftige vulkanutbruddet som stanset det meste av flytrafikk i hele Europa. 

Når du kommer frem til Vik vil du få øye på den sorte stranden Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavasteinformasjoner som vulkansk aktivitet har skapt over tusenvis av år. I havet får du også se de store basaltformede kampesteinene Reynisdrangar.  Stopp gjerne også ved utsiktspunktet ved Dyrholaey med fantastisk utsikt over strandlinjen.

Retur til overnattingssted. 

For en lang dagstur kan du fortsette forbi Vik, men du må ta hendsyn til årstid og antall timer med dagslys på reisetidspunkt.

Langs ringveien finner du Skaftafell nasjonalpark. Fjellene minner om de franske alper og har blitt dannet av kraftig vulkansk aktivitet, isbreer og vann. I nasjonalparken finner du fossefallet Svartifoss, som er en av de mer populære attraksjonene i parken. Svartifoss er en unik foss omringet av sorte lavasøyler. Steinsøylene er et naturfenomen du finner i områder med større geotermisk aktivitet og er veldig fascinerende å se på. 

Ikke langt ifra nasjonalparken er også Europas største isbre; Vatnajökull. Ved foten av isbreen er det blitt dannet en innsjø med isfjell som flyter rundt. Innsjøen har fått navnet Jökulsarlon, og her kan du oppleve isfjellene på nært hold med en båttur ut på vannet. Denne naturattraksjonen er en av høydepunktene denne dagen og et stopp her er et must. Vi anbefaler også at du tar turen til de som kalles Diamond Beach som ligger like ved Jökulsarlon. Her finner du krystallklare isklumper som smelter på en helt svart lavasteinstrand. 

Fra Jökulsarlon kjører dere tilbake til hotellet.

Den Gylne Sirkel

Island ProTravel Bilde

Kjør til Geysir området. Før du kommer ditt, kan du ta et stopp for bad i den varme kilden «Gamla laugin» eller Secret Lagoon som ligger ved Fludir.  

Veien videre går til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Ikke langt unna finner du den helt unike Geysir. Denne kokende varme kilden spurter vann mange meter opp i været og det er virkelig et imponerende syn. Følg med på vindretningen, du kan bli våt! 

Vi anbefaler at du tar lunsjen enten på gården Fridheimar eller på gården Efstidalur.  På Fridheimar er det et drivhus som bruker varmen fra bakken til å skape det ultimate klimaet for å dyrke tomater og urter. Efstidalur gård tilbyr hjemme produsert mat og de har også en veldig god hjemmelaget iskrem. 

Etter denne opplevelsen kjører dere videre til Thingvellir nasjonalpark. I denne nasjonalparken ble det første alltinget i verden holdt. Her får du god utsikt utover Thingvallavatn. Området står sterkt i islandsk kultur og historie. I dette område møter den Europeiske kontinentalplaten den Amerikanske kontinentalplaten.

Fra Thingvellir går turen til Reykjavik hvor du har muligheten til å utforske byens mange goder. Reykjavik, som faktisk uttales Reyk-ja-vik og ikke Rey-kja-vik, huser mange gode restauranter, barer, cafeer og byr på gode shoppingmuligheter. Bruk ettermiddagen og kvelden til å oppleve byens eldre del og den sjarmerende gågaten Laugavegur.  To netter i Reykjavik

 

Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Ta en spasertur i gamlebyen av Reykjavik og se de fargerike trehusene, butikkene, galleriene og kafeene. Det er muligheter for sightseeingturer og båtturer fra byens havn, guidede turer av forskjellige typer. Sørg for at du får med deg Hallgrímskirkja, fra toppen av klokketårnet får du panorama utsikt over hele Reykjavik. Nyt kvelden som dere ønsker, Reykjavik byr på mange muligheter for alle og enhver. 

Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Kjør bilen til flyplassen før avreise og stig om bord deres flyvning hjem. 

Priser per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 15,970,- 10,100,- 9,180,- - 5,780,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 16,080,- 10,160,- 9,220,- 9,120,- 5,780,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 17,110,- 10,680,- 9,560,- 9,380,- 5,780,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 17,820,- 11,030,- 9,800,- 9,550,- 5,780,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1410

Prisen inkluderer

  • Fly inkl. skatter og avgifter
  • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
  • 4x4 Leiebil i 4 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
  • GPS og rabattert pris på drivstoff
  • 2 Netter på hotell på sør-Island inkl. frokost
  • 2 Netter på hotell i Reykjavik inkl. frokost

Ikke inkludert

  • Avbestillingsforsikring
  • Drivstoff
  • Skadeforsikring å redusere egenandel