Sesong:
Vinter
Pris fra:
7490,-
Varighet:
5 dager / 4 netter
Avreise:
Hver dag!

Vintertur til Sør og Vest Island

Prisforespørsel

Kjør selv gjennom Islands naturlandskap å opplev de fantastiske islandske sagaene, geysirene, fossefallene og nordlyset. Oppdag Island om vinteren på denne innholdsrike reisen på Islands sør- og vestkyst.

Vintertur til Sør og Vest Island

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Sørkysten

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Etter et bad i den blå lagune kjører dere videre til Thingvellir. Det er her det første alltinget på Island ble holdt og står området står sterkt i Islandsk historie og kultur. Fra parliamentområdet har du god utsikt ut over Thingvallavatn og kan ta inn over deg det islandske unike naturlandskapet. Fra Thingvellir kjører dere til den store og kraftige fossen Gullfoss. Fossen er absolutt verdt et besøk, også for de som har sett mange fossefall tidligere. Videre går turen til den svært imponerende Geysir. Den kokende varme kilden skyter regelmessig vann mange meter opp i været og er virkelig et unikt syn og opplevelse. Vi anbefaler også et stopp innom gården Efstidalur (ca. 10 minutters kjøring fra Laugarvatn-området). Her kan du få deg en god middag eller bare smake på hjemmelaget iskrem. 

Den første natten overnatter dere i nærheten av Geysir-området. 

Fra Sør til Vest

Island ProTravel Bilde

Start dagen med å kjøre nordover mot vest-Island. Hvis du liker fotturer er det en 4 timers tursti i enden av Hvalfjörður. Stien går opp til den skjulte Glymur. Fossefallet har et fall på 198 meter, og gjør det til Islands høyeste fossefall. Ikke glem å ta med tursko om du skal gå turen. Det er blant annet en liten elv som må krysses på turen. 

Videre kjører dere til Deildartunguhver, som er Europas største geotermiske varmtvannskilde. Her produseres det 150 liter kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved siden av kraftanlegget finner du også Krauma Spa. Her kan dere få ro i kroppen etter vandringsturen. 

Vi anbefaler også at dere kjører innom Reykholt. Det er i dette området den kjente forfatteren Snorri Sturluson bodde på 1200-tallet. Her skrev han verkene Heimskringla og flere norske kongesagaer. 

Húsafell ligger i nærheten, her har du mulighet til å gå opp til den menneskeskapte hulen i isbreen Langjökull. Også i nærheten av Húsafell finner du de to fine fossefallene Barnafoss og Hraunfossar. 

Snæfellsnes

Island ProTravel Bilde

Fra Borgarfjörður kjører dere videre til Snæfellsnes, som har noen av landets mest berømte natur- og historiske landemerker. Helt siden vikingtiden har det robuste lavalandskapet på Snæfellsnes inspirert historier om det overnaturlige, mystikk og magi. Noen mener at det er "krefter" i Snæfellsjökull, og hevder at området er et av de syv største energisentrene på jorden. Noen av høydepunktene på halvøya er den 90 km lange og vakre gule sandstranda, Snæfellsjökull og de grønne fjellområdene. Pass på at du stopper ved Hellnar med den lille kaféen ved den gamle gården, Arnarstapi, Djupalonssandur, Búðir og den svarte sandstranden i Dritvik. Besøk grotten Vatnshellir og ved Grundarfjörður, her finner du det mest fotograferte fjellene på Island, Kirkjufell. Fjellet ble verdenskjent etter at det hadde en sentral rolle i TV-serien Game of Thrones.

Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Start dagen med en kjøretur opp til Stykkishólmur før dere kjører videre til Reykjavik. Dere kan ta en båttur for å se en helt unik side av Snæfellsnes. 

Når du ankommer Reykjavik kan du gjøre deg kjent med den nordligste hovedstaden i Europa før du reiser hjem. Gamlebyen byr på gode shoppingmuligheter, koselige cafeer, restauranter i verdensklasse og spennende gammeldags arkitektur. Spaser også opp til Hallgrímskirkja. Fra toppen av klokketårnet har du en panoramautsikt over hele byen og de nærliggende fjellene. Det er flere interessante aktiviteter å være med på i Reykjavik. Blant annet anbefaler vi en mat og øl-smaking som tar deg gjennom Islands kultur og historie via maten og drikken som blir servert. 

 

Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Våkne til en god frokost i Reykjavik før dere kjører mot flyplassen og deres flyving hjem. Leiebilen returneres på flyplassen. 

Priser per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 12,560,- 8,480,- 7,690,- - 5,780,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 12,660,- 8,530,- 7,730,- 7,490,- 5,780,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 13,700,- 9,050,- 8,070,- 7,750,- 5,780,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 14,400,- 9,400,- 8,310,- 7,930,- 5,780,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1412

Prisen inkluderer

  • Fly inkl. skatter og avgifter
  • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
  • 4x4 Leiebil i 4 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
  • GPS og rabattert pris på drivstoff
  • 4 Netter på hotell på sør-Island inkl. frokost
  • Sengetøy og håndklær
  • Islandskart med overnattingsstedet markert

Ikke inkludert

  • Avbestillingsforsikring
  • Drivstoff
  • Skadeforsikring å redusere egenandel