Sesong:
hele året
Pris fra:
11240,- Per person
Varighet:
8 dager/7 netter
Avreise:
Hver dag!

Sørlandet på syv dager

Prisforespørsel

På sør-østkysten på Island kan du oppleve det meste. Her finner du varme kilder, sprutende geysir, vulkaner, grønne fjellsider og svarte lavastrender. Denne turen passer utmerket for deg som ikke ønsker å kjøre for langt, men ønsker likevel å oppleve magien Island har å by på. Kjente attraksjoner ligger tett i dette området. Med et besøk til øyegruppen Vestmannaeyjar som er kjent for sine vulkanske aktiviteter, da topper du opplevelsen. Reiselengden på turen ligger på ca 750 km.

Sørlandet på syv dager

FÅ RABATT PÅ DRIVSTOFF!

Island ProTravel Bilde

I samarbeid med Europcar har vi fått gleden av å tilby alle våre reisende 3 ISK avslag på en liter drivstoff når du fyller på alle N1 bensinstasjoner på Island. 

Når du henter ut bilen på Island får du et kort som du må bruke når du fyller drivstoff. Husk å få med deg kortet

reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Den Blå Lagunen

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til Den Blå Lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken. 

Fra lagunen kjører dere videre til Reykjavik. Byen byr på koselige kafeer, restaurant, barer og gode shoppingmuligheter. Utforsk byens mange kriker og kroker, spaserer gjerne opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen og de nærliggende fjellene. 

Den Gylne Sirkel

Geysir Strokkur

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonal Park. Det var her det første alltinget ble holdt for over 1000 år siden. Her kan du nyte utsikten utover det klare vannet i Thingvallavatn. Etter et besøk i dette historiske området, som står sterkt i Islandsk kultur, går veien videre til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Turen går videre til den helt unike Geysir. De spektakulære geysirene er noe som må oppleves. I dag konsentrerer de besøkende seg på den meget aktive geysiren Strokkur som eksploderer hvert 5. til 10. minutt med vannsøyler så høye som 30 meter. Den store Geysir har praktisk talt være inaktiv siden det siste utbruddet i 2000. Før eksploderte Geysir 100 meter opp i været. I hele området kan du finne mange mindre og større kokende vannkilder.

Vi anbefaler at du tar lunsjen på Efstidalur, her er restauranten åpen fra 11.30 alle dager i høysesongen. Her kan du kjøpe veldig god hjemmelaget iskrem. 

Den hemmelige lagunen ligger i dette området, og det er muligheter for å ta et bad i denne lagunen. Her er det mindre folk, og vannet er heller ikke blått, men det er varmt, fullt av gode mineraler og det føles godt å bade her. Overnatting i området. 

Vik – Skaftafell

Seljalandsfoss

Dere kan starte dagen med et besøk i den litt mindre besøkte Hemmelige Lagune. Her er ikke vannet blått som i Den Blå Lagune, men det absolutt et deilig bad i ca. 40 grader under åpen himmel. Vannet er naturlig varmet opp av den geotermiske grunnen. Du finner også gården Fridheimar som tilbyr lunsj mellom 12 og 16. På gården kan nyte hjemmelagde lunsjretter med tomater og urter som blir dyrket i drivhuset. Her bruker gården varmen fra bakken til å gi plantene det beste klimaet for dyrking av tomater. 

Fra foten av vulkanen Hekla er det vel verdt å ta en tur til elven Thjorsa. De første bosetningene på Island var i denne dalen, og du kan blant annet besøke gården Stöng, som nå er en rekonstruksjon av gården som i år 1104 ble dekket av vulkansk aske og lava. Gården var en av mange som ble begravd og ødelagt av vulkanutbruddet. I denne dalen er mange av scenene fra den populære TV-serien «Game of Thrones» spilt inn, og for entusiaster kan dette området være av stor interesse. 

På turen sørover til Vik får du se de to imponerende fossene Seljalandsfoss og Skogarfoss. Dette er to av Islands flotteste fossefall. Dersom du er dristig nok kan du følge stien bak Seljalandsfossen, men husk å ha på deg regntøy, for du vil utvilsomt bli gjennomvåt. 

Videre mot Vik vil du få øye på den verdenskjente Eyjafjallajökull som tok verden med storm i 2010 etter det kraftige vulkanutbruddet som stanset det meste av flytrafikk i hele Europa. 
Når du omsider kommer frem til Vik vil du få øye på den sorte stranden Reynisfjara. Stranden har flere flotte lavastein formasjoner som vulkansk aktivitet har skapt over tusenvis av år. I havet får du også se de store basaltformede kampesteinene Reynisdrangar.

Området har et rikt fugleliv og enhver fugletitterentusiast vil bli fascinert av dette området. Det er spesielt Lundefuglen som holder til her, så finn frem kamera å ta bilde av både fugler og utsikt.

Dere kjører videre forbi Vik og kjører inn i nasjonalparken Skaftafell. Her tilbringer dere to netter. 

Skaftafell – Jökulsarlon – Höfn

Jökulsárlón © Jacqueline Bühler-Büchi

Langs ringveien finner du Skaftafell nasjonalpark. Fjellene minner om de franske alper og har blitt dannet av kraftig vulkansk aktivitet, isbreer og vann. I nasjonalparken finner du fossefallet Svartifoss, som er en av de mer populære attraksjonene i parken. Svartifoss er en unik foss omringet av sorte lavasøyler. Steinsøylene er et naturfenomen du finner i områder med større geotermisk aktivitet og er veldig fascinerende å se på. 

Ikke langt ifra nasjonalparken er også Europas største isbre; Vatnajökull. Ved foten av isbreen er det blitt dannet en innsjø med isfjell som flyter rundt. Innsjøen har fått navnet Jökulsarlon, og her kan du oppleve isfjellene på nært hold med en båttur ut på vannet. Denne naturattraksjonen er en av høydepunktene denne dagen og et stopp her er et must. Vi anbefaler også at du tar turen til de som kalles Diamond Beach som ligger like ved Jökulsarlon. Her finner du krystallklare isklumper som smelter på en helt svart lavasteinstrand. 

Hvis du har tid nok kan du ta turen til kysten utenfor byen Höfn. Her er det fantastisk utsikt over det mest fotograferte fjellet på Island; Vestrahorn. 

 

KIRKJUBÆJARKLAUSTUR - SELFOSS/HELLA

Island ProTravel Bilde

Fra Skaftafell går turen til Hella. På veien dit kan dere stoppe ved det eldste bassenget på Island. Dette er nesten like varmt som alle andre utendørs badeplasser på Island. Bassenget finner du i den smale dalen under Eyjafjallajökull. Seljavallalaug, som bassenget heter, ble bygget i 1923 av en visjonær som ønsket at de lokale skulle ha et sted der de kunne lære å svømme. Fra parkeringsplassen kan du gå i ca. 15-20 minutter mot bunden av dalen og rundt en sving vil du se bassenget. Turen til bassenget er omringet av fantastisk og unik natur. 

Turen fra Skaftafell til Hella byr på flere naturskjønne steder, og det rom for å stoppe å ta bilder av den unike islandske naturen. Overnattingen for 2 netter er i nærheten av Hella/Hvolsvollur. 

Dagstur til Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar © Hermann Gudmundsson

Ikke langt fra Hella finner du Landeyar havn. Parker bilen på kaien og ta fergen fra Landeyjar over til Vestmannaeyjar på morgenkvisten. Reisen tar ca. 35 minutter. Vestmannaeyjars skjærgård ble dannet av flere vulkanutbrudd under havet for ca. 10,000 år siden. Den yngste av øyene dukket opp fra havet i 1963. Båten legger til kai i Heimaey, den eneste bebodde øya i gruppen. Innbyggere lever med den konstante trusselen om nye vulkanske utbrudd. I 1973 måtte alle beboerne evakueres etter at vulkanen Helgafell plutselig eksploderte. På mange steder på Heimaey kan man enda se ødeleggelsene fra utbruddet. Det anbefales å ta en organisert utflukt på øya, enten med buss eller båt. Ta fergen tilbake til fastlandet å gjøre tilbake til overnattingsstedet. 

For de som ikke ønsker å dra ut til Vestmannaeyjar er det mulighet til å dra opp på Solheimasandur og se det amerikanske flyet som styrtet der etter andre verdenskrig. Vraket ligger på sort lavastein og fargespillet mellom fly, sand og himmel gjør at dette flyet har blitt fotografert mer enn mye annet. Det er også muligheter for å se isbreen Myrdalsjokull eller Solheimajokull på denne dagen. 

Hella – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Etter noen timers kjøring kommer du til Reykjavik. Dere kan fortsette videre til Reykjadalur like ved Hveragerði. Reykjadalur er et av de mest populære og kanskje vakreste vandreområdene i og rundt Hveragerði. Varme kilder og fargerike naturområder full av geotermisk aktivitet underholder deg på veien. Turstien fører til en varm elv, og her kan du bare i den perfekt tempererte elven. Du må gå i over 1 time for å komme til elven. Dette er en veldig minneverdig opplevelse og anbefales på det sterkeste. Ikke glem badetøy og håndkle. På ettermiddagen kan dere utforske Reykjavik og byens mange perler. Her det mange restauranter, cafeer og barer. Det er også gode muligheter for shopping, museumsbesøk og byvandring. Spaser opp til Hallgrímskirkja for et overblikk av byen. 

REYKJAVIK - HJEMREISE

Hallgrimskirka i Reykjavik

Alt har en slutt, også denne turen til Island. Kjør bilen til flyplassen i tide til deres flyvning hjem. 

Pris per person

biltype - Høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 21,090,- 14,320,- 12,000,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 22,360,- 14,060,- 12,120,- 12,250,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 23,770,- 14,770,- 12,590,- 12,610,- 7,580,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 27,050,- 16,410,- 13,690,- 13,430,- 7,580,-
biltype - Lavsesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. Z - VW Up (el. lignende) 19,720,- 12,740,- 11,250,- - 7,580,-
Kat. B - VW Golf (el. lignende) 20,150,- 12,960,- 11,390,- 11,700,- 7,580,-
Kat. N - Skoda stw. (el. lignende) 21,700,- 13,730,- 11,900,- 12,090,- 7,580,-
Kat. F - Suzuki Vitara 4x4 (el. lignende) 23,560,- 14,660,- 12,520,- 12,550,- 7,580,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 01.05. - 31.09. (31.12. - 01.01.)
Lavsesong: 01.10. - 31.04.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1406

Prisen inkluderer

  • Fly med Icelandair med direktefly fra Gardermoen.
  • 1 stk. kolli per person
  • Service avgifter og flyskatt
  • Leiebil i 7 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW
  • 7 netter på 3-stjernes hotell eller gjestehus med dusj / wc
  • Frokost alle dager
  • Islandskart med overnattingsstedet markert

Ikke inkludert

  • Avbestillingsforsikring
  • Drivstoff
  • Skadeforsikring å redusere egenandel