Sesong:
Sommer
Pris fra:
13370,- Per person
Varighet:
9 dager / 8 netter
Avreise:
Hver dag!

Høylandet over Sprengisandur og nord-Island

Prisforespørsel

På denne historiske ruten vil du kjøre gjennom det ørkenlignende og steinete høylandet til Sprengisandur og videre til nord-Island. Området har hatt en viktig rolle i islandsk historie. Naturen i dette området er veldig spesiell og unik, sterkt preget av tidligere vulkansk aktivitet. Nyt den humpete men sjarmerende ruten over Sprengisandur på denne høylandsturen på Island.

Høylandet over Sprengisandur og nord-Island

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

Ankomst – Den Blå Lagune – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Når du ankommer Keflavik flyplass henter du leiebilen på flyplassen å kjører mot den fantastiske blå lagune. Her kan du svømme rundt i det varme mineralrike vannet. Legg hverdagsstresset bak deg og nyt en kald drikke fra baren. Du kan jo også unne deg en massasje hvis du ønsker det. Husk at inngangsbillettene til den blå lagune må reserveres på forhånd og at inngang ikke er inkludert i denne pakken.  Deretter går veien videre til Reykjavik for en natt.  

Den Gylne Sirkel

Island ProTravel Bilde

Kjør til verdensarvstedet Thingvellir Nasjonal Park. Det var her det første alltinget ble holdt for over 1000 år siden. Her kan du nyte utsikten utover det klare vannet i Thingvallavatn. Etter et besøk i dette historiske området som står sterkt i Islandsk kultur går veien videre til Gullfoss. Fossen er av det kraftige slaget, og vel verdt et besøk. Her kommer man helt inn på fossen og man kan kjenne bakken vibrere under føttene. Turen går videre til den helt unike Geysir. Denne kokende varme kilden spurter vann mange meter opp i været og det er virkelig et imponerende syn. Følg med på vindretningen, du kan bli våt!

Vi anbefaler at du tar lunsjen på gården Efstidalur som serverer god hjemmelaget mat "From farm to table". De har også en veldig god hjemmelaget iskrem. Du kan også kjøre til Fridheimar gård og nyte tomatbaserte retter i et drivhus. 

Den hemmelige lagunen ligger i dette området, og det er muligheter for å ta et bad i denne lagunen. Her er det mindre folk, og vannet er heller ikke blått, men det er varmt, fullt av gode mineraler og det føles godt å bade her.

Fra Geysir området kjører dere mot høylandet og Sprengisandur. Dere tilbringer et par netter i dette området før dere krysser videre over høylandet.

Landmannalaugar

Island ProTravel Bilde

Fra overnattingsstedet på Sprengisandur tar dere en dagstur til Landmannalaugar, som er et sted i Fjallabak naturreservat. Området ligger ved utkanten av lavaområdet Laugahraun. Området ble dannet av et utbrudd rundt år 1477. Stedet er kjent for sine naturlige geotermiske varme kilder og omgivende naturlandskap. For mange er dette det fineste området på det islandske høylandet.

Landmannalaugar består av Rhyolitt fjell, en bergart som skaper et fullt spekter av farger i fjellet. Nyanser av rød, rosa, grønt og gult går om hverandre og skifter farger når solen beveger seg over himmelen. Dette er et området som ikke minner om noe annen villmark. 

Bruk dagen på en fin tur på fjellet og topp det hele med et bad i en av de varme kildene før du drar tilbake til overnattingsstedet.

Sprengisandur

Island ProTravel Bilde

I dag kjører dere fra sør til nord, over høylandspasset Sprengisandur. Dere passerer isbreene Hofsjökull og Vatnajökull. Pass på at tanken er full av drivstoff, og at du pakker med deg både mat og drikke. Grusveien er ca. 200km og når en høyde på rundt 750-800 meter. Her må du ha en firhjulstrekker, og vi anbefaler på det sterkeste at du kjøper forsikring mot steinsprutskader, vi kan selvsagt inkludere dette i tilbudet om du ønsker det. 

Landskapet er ørkenlignende, og har god utsikt til isbreene. Denne ruten er fascinerende og minneverdig. Fra grusveien over høylandet kommer du til de grønne og frodige områdene i nord. Overnatting 3 netter på Akureyri eller i området. Byen er den nest største på Island.

Akureyri

Island ProTravel Bilde

Etter en lang kjøretur over høylandet og dets grove grusveier anbefaler vi at du starter dagen med et bad i et lokalt basseng og boblebad. Strekk ut ømme muskler og nyt dagen i byen. Du kan vandre gjennom den flotte botaniske hagen i byen. Den botaniske hagen ble grunnlagt i 1912 og huser nesten alle planter man kan finne på Island. I tillegg har den over 7000 utenlandske plantearter. Byen har mange museer, gallerier og utstillinger som gir god innsikt i mangfoldet av den islandske kulturen og nasjonen som helhet. 

Diamant Sirkelen

Island ProTravel Bilde

Kjør Diamond Circle-ruten for å passere gjennom det virkelig imponerende landskapet i nord. Utforsk området rundt Mývatn. Dette er et herlig og spennende område med pseudokratere, dampende sprekker, frodige grønne sletter og utrolig variert fugleliv. Et par høydepunkter ved Mývatn er «lavabyen» Dimmuborgir og det geotermiske området Námaskarð. Fortsett reisen rundt den dramatiske Tjörneshalvøya til Húsavík, Ásbyrgi og Jökulsá-dalen og videre til Europas kraftigste foss Dettifoss. Med en bredde på 100 meter og et fall på 45 meter er det et spektakulært syn, og du kan føle bakken riste når du står ved fossefallet. 

Ásbyrgi er en hesteskoformet dal med flotte turmuligheter, samt en vakker liten innsjø midt i dalen. Ta en tur til fiskeværene i Húsavík, hvor du kan bli med på en hvalsafari. Húsavík er kjent for å være Europas hvalhovedstad, og det er en veldig god sjanse til å se hval hvis du deltar i hvalsafari. Turen ut med de sjarmerende trebåtene gir deg en fantastisk opplevelse ved havet med utsikt over Islands majestetiske nordkyst. Besøk Godafoss, den imponerende "Gudefossen" på ruten til Akureyri.

Akureyri – Borgarfjördur

Island ProTravel Bilde

Fra Akureyri går turen vestover mot Skagafjörður-området. Her er det en rekke naturattraksjoner å oppleve. Denne regionen er spesielt kjent for avling av den berømte Islandshesten. I nærheten ligger Saudakrokur og det fascinerende folkemuseet Glaumbær. 

Det er mulighet for å ri på islandshester, gå fotturer og hvis du vil ha mer spenning er det muligheter for rafting. I Víðidalur i nærheten av Hvammstangi finner du den vakre Kolugljúfts-kløfta med sin fantastiske foss Kolufossar. I dette området finner du også den fantastiske klippen Hvítserkur.

Dere fortsett vestover til Borgarfjörður, hvor dere overnatter.

 

Borgarfjördur – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

Dagen starter med en kjøretur til Reykjaholt, som er stedet der Snorri Sturluson vokst opp på 1200-tallet. Mannen er en kjent forfatter og har skrevet Heimskringla og norske kongesagaer. I nærheten av Reykholt er Húsafell. Her har du muligheten til å bli med på en tur til Langjökull og inn i en menneskeskapt hule i isbreen. Like ved Húsafell finner man også de to vakre fossefallene Barnafossar og Hraunfossar. 

På vei til Borgarnes er det mulig å stoppe ved Deildartunguhver, Europas største geotermiske varmtvannskilde. Det produseres 150 liter med kokende varmt vann per sekund. Det dampende vannet vitner om jordens indre krefter. Ved kraftverket ligger også Krauma Spa. 

På ettermiddagen kommer du til Reykjavik, hvor reisen avsluttes. Bli kjent med den nordligste hovedstaden i Europa før du reiser hjem. Gamlebyen byr på gode shoppingmuligheter, koselige cafeer, restauranter i verdensklasse og god gammeldags arkitektur. Spaser også opp til Hallgrímskirkja. Fra toppen av klokketårnet har du en panoramautsikt over hele byen og de nærliggende fjellene.

Reykjavik – Hjemreise

Island ProTravel Bilde

Våkne til en god frokost i Reykjavik før dere kjører mot flyplassen og deres flyving hjem. Leiebilen returneres på flyplassen. 

Priser per person

biltype - høysesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 30,060,- 18,260,- 14,710,- - 8,320,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 30,960,- 18,710,- 15,010,- 15,100,- 8,320,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 34,260,- 20,360,- 16,110,- 15,930,- 8,320,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 37,000,- 21,730,- 17,020,- 16,610,- 8,320,-
biltype - skuldersesong 1 pers. 2 pers. 3 pers. 4 pers. Barn
Kat. FG - Dacia Duster 4x4 (el. lignende) 26,060,- 16,260,- 13,370,- - 8,320,-
Kat. G - VW Tiguan 4x4 (el. lignende) 26,830,- 16,640,- 13,630,- 14,070,- 8,320,-
Kat. H - Kia Sorento 4x4 (el. lignende) 27,840,- 17,150,- 13,970,- 14,320,- 8,320,-
Kat. I - Toyota Landcruiser 4x4 (el. lignende) 31,380,- 18,920,- 15,150,- 15,210,- 8,320,-

*On certain travel dates, like holidays, booking restrictions may apply for the special.

 

Høysesong: 15.06. - 19.08.

Skuldersesong: 01.05. - 14.06. & 20.08. - 30.09.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.

 

Turkode: 1409

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og avgifter
 • 1 stk. kolli per person + håndbaggasje
 • 4x4 Leiebil i 8 dager inkl mva, ubegrenset km og CDW-forsikring
 • GPS og rabattert pris på drivstoff
 • Overnatting i 8 netter på hotell eller gjestehus med privat dusj / WC
 • Frokost 8 dager
 • Kart over Island med overnattingssteder markert
 • App med detaljert road atlas

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Drivstoff
 • Skadeforsikring å redusere egenandel