Sesong:
juni-august
Pris fra:
28,860,- Per person
Varighet:
7 NETTER-6 RIDEDAGER
Avreise:
Lørdag

Midt imellom isbreene

Prisforespørsel

Reis tilbake i tid og ri langst den urgamle stien Kjölur, som Islendingene gjorde hundrevis av år siden når de reiste til det årlige sommerparliamentet i Thingvellir, først holdt i år 930. Gruppen besøker det historiske området, som også er Islands første nasjonalpark. Når gruppen ankommer sørfra besøker også deltakerne Geysir og Gullfoss.

Når gruppen reiser fra nord til sør eller vice versa rett gjennom hjerte av Island finner man seg selv vandrende over sanddyner nær Langjökull og Hofsjökull isbre. Beskyttede grønne daler kommer som en overraskelse i det røffe terrenget. Hveravellir er et geotermisk område i høylandet hvor deltakerne kan bade i naturlige varme kilder under midnattssolen.

Dersom du ønsker å se mest mulig uberørt natur på Island er denne turen perfekt for deg!

Midt imellom isbreene

REISEBESKRIVELSE

Gå tilbake i tid og ri langs den gamle Kjölur-stien som islendinger har gjort gjennom århundre når de reiste til det årlige sommerparlamentet på Thingvellir. Det første alltinget ble holdt i 930 e.Kr. Vi besøker dette historiske stedet hvor nasjonens hjerte slår og som ble Islands første nasjonalpark i 1930. Når vi kommer lenger sør besøker vi, og nyter, Geysir-område og Gullfoss.

Videre reiser vi fra sør til nord (eller omvendt). Rett over hjertet av Island finner vi ved å krysse sandrike ørkener i nærheten av de mektige Langjökull og Hofsjökull. Skjermede grønne daler kommer som en overraskelse i dette robuste terrenget. Hveravellir er et geotermisk område på høylandet hvor vi kan ta et langt varmt bad under midnattssolen.

Hvis du vil se så mye som mulig av det uberørte islandske høylandet er denne turen, som har vært i drift siden 1983, et perfekt valg.

Dag for dag

Prisforespørsel

Lørdag | Reykjavik – Myrkholt

© Islandshestar

Deltakerne møter på BSí bussholdeplass eller ved hotellets nærmeste bussholdeplass mellom 17:30 og 18:30. Fra Reykjavik blir gruppen kjørt av Íshestar til Myrkholt Gjestgiveri. Her får deltakerne en introduksjon til den islandske hesten og guidene som skal være med på rideturen. Etter en introduksjon er det duket for middag og prat.

Søndag | Myrkholt Gård – Gullfoss – Fremstaver Fjellhytte

Gullfoss

Rideturens første etappe går mot Langjökull og det første stoppet er ved den mektige fossen Gullfoss. Herifra leder stien gruppen mot Bláfell og Fremstaver Fjellhytte, hvor deltakerne blir over natten.

Mandag | Fremstaver Fjellhytte – Árbúðir Fjellhytte

© Islandshestar

Rideturen fortsetter langs Bláfell. Dette området var bebodd av de lovløse i gamledager. Gruppen krysser den mektige elven Hvítá og rir til Árbúðir med utsikt utover innsjøen Hvítárvatn. Gruppen overnatter i Árbúðir, som ligger på elvebredden til Svartá.

Tirsdag | Árbúðir – HVERAVELLIR GETERMISK OMRÅDE

Hveravellir

I dag rir gruppen langs Isbre-elv omringet av vakker og historisk grund med fantastisk utsikt over Langjökull og Höfsjökull. Turen beveger seg videre over det røffe lavasteinområdet Kjalhraun. Dette området er preget av vakker vegetasjon og blomster. Heldigvis rir gruppen på myke og behagelige sandstier som tar deltakerne til Hveravellir fjellhytte, som er plassert på en av de vakreste områdene langs den legendariske Kjölur-ruten. Her får gruppen hvile i ro og mystiske omgivelser.

Onsdag | HVERAVELLIR GETERMISK OMRÅDE – ÁFANGI FJELLHYTTE

© Islandshestar

Ruten i dag tar gruppen videre nord over elven Seyðisá. Her løper hestene fri med oss på myke stier på dette høylandsområdet. Gruppen passerer Sandkúlufell og Sauðafell før deltakerne kommer frem til dagens stopp. Her er det åpenbart at gruppen rir på en historisk viktig rute. Her finnes det spor helt fra de første bebyggelsene på Island, på nøyaktig de samme stiene som gruppen rir på. Áfangi Fjellhytte er velutstyrt med utendørs badestamp med utsikt over de store isbreene i sør og de høye fjellene i nord. På sommeren går solen bare så vidt ned over horisonten.

FREDAG | ÁFANGI – VATNSDALUR – HVAMMUR GÅRD

© Islandshestar

Gruppen fortsetter rideturen over Auðkúluheiði. Gårdene i dalene fremfor gruppen kommer stadig nærmere mens deltakerne rir på de myke og behagelige sandstiene. På veien ned i dalene går stiene inn i frodige Vatnsdalur. Her setter deltakerne fra seg hestene på Forsæludalur Gård, som er den første gården man kommer til etter at man har kommet ned fra høylandet. Her feirer gruppen at de har kommet i mål og samler seg til en avsluttende middag før de går til sengs i Hvammur Gjestgiveri. Deltakerne har muligheten til å ta et varmt bad i nok en varm badestamp.

LØRDAG | HVAMMUR – FORSÆLUDALUR – VATNSDALUR - HVAMMUR

© Islandshestar

Flotte ridespor langs bredden av Vatnsdalsá gir oss muligheten til å glede oss over en rask tur i det myke tølet? Vatnsdalur er en av de vakreste dalene på Island og innstillingen til en av de gamle sagaene, Vatnsdælusaga. På  turen til Hvammur hører vi historier fra Islandske heroiske fortid om blodig konflikt, hevn og kjærlighet. Vi tar farvel med hestene våre når de får hvile i de grønne åkrene i dalen. Vi feirer en vellykket tur med en flott middag, historiefortelling og sang (20km).

SØNDAG | HVAMMUR – REYKJAVIK

Reykjavik

Deltakerne tar sine siste farvel med guider og gjengen før gruppen blir kjørt tilbake til Reykjavik (Ankomst ca. 14.00).

Priser i norske kroner

Romtype Høysesong Lavsesong
Enkeltrom Fra kr. 30,650,- Fra kr. 29,550,-
Dobbeltrom Fra kr. 29,955,- Fra kr. 28,860,-

Departures 2020: 20.06.-27.06., 27.06.-04.07., 04.07.-11.07., 11.07.-18.07., 18.07.-25.07., 25.07.-01.08., 10.08.-17.08., 17.08.-24.08.

 

Departures 2021: 19.06.-26.06., 26.06.-03.07., 03.07.-10.07., 10.07.-17.07., 17.07.-24.07., 24.07.-31.07., 07.08.-14.08., 14.08.-21.08.

 

Høysesong: 27.06. - 20.08.


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.


Tur kode 0203

Prisen inkluderer

 • 7 Netter med overnatting
 • 6 Dager med ridning
 • Innenlands flyvning fra Reykjavik til Húsavík og buss til gården
 • Frokost, lunsj og middag alle ridedager
 • Vanntett tøy, vannflaske, rideutstyr og hjelm
 • Fly til og fra Island
 • Transport til og fra Keflavik Flyplass
 • 1 natt med overnatting i Reykjavik

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Alkoholholdige drikker
 • Sovepose (Ta med din egen)