Sesong:
juni-august
Pris fra:
20,870,- Per person
Varighet:
7 NETTER-6 RIDEDAGER
Avreise:
Lørdag

Magisk ridetur på Snæfellsnes

Prisforespørsel

Snæfellsnes nasjonalpark er stedet hvor du finner alle Islands unike naturfenomener. Isbreer, sorte strender, lavafelt, vulkansk aktivitet, varmekilder og mye mer. Område er roten til mange av landet gamle historier og sagaer. Det er her de første vikingene slo seg ned da de ankom Island, og det har skapt mange spennende fortellinger og eventyr. Områdets natur skaper en slags mystisk og magisk atmosfære og en ridetur her vil sørge for at du får sett alt av det Island har å by på.

På hesteryggen vil du oppleve den spesielle gangarten til den Islandske hesten, tölt. Underlaget gjør denne turen ideell for både riderne og hestene.

 

Magisk ridetur på Snæfellsnes

Reisebeskrivelse

Prisforespørsel

På Snæfellsnes ligger nasjonalparken Snæfellsjökull, og det er her du kan finne noen av Islands aller vakreste og flotteste naturattraksjoner, blant annet ligger den aktive vulkanen Snæfellsjökull under et tykt lag med is. Jules Vernes roman «Reisen til Jordens Indre» tar plass på denne halvøya, mange tradisjonelle islandske sagaer omtaler også Snæfellsnes. Halvøya ses på som et magisk og mystisk sted med en uforklarlig aura og atmosfære. 

I dag tiltrekker halvøya reisende fra hele verden fordi dette er en ypperlig mulighet til å oppleve veldig mye av det Island har å by på. Ofte omtales Snæfellsnes som «Island i et nøtteskall». 

Denne rideturen tar deltakerne gjennom et landskap med omfattende lavafelt, kratre og aske fra gamle utbrudd i Hittardalur. I Löngfjördur rir gruppen over hvite strender og i Eldborg får man se ned i det 50 meter dype vulkanske krateret som er et karakteristisk landemerke. Den siste ridedagen følger gruppen kanten av en gammel lavastrøm langs kysten til Stóri-Kálfalækur Gård. Turen er 7 netter og 6 ridedager. 

 

Dag for dag

Prisforespørsel

Reykjavik – Stóri-Kálfalækur

Island ProTravel Bilde

Deltakerne blir hentet mellom 18.00 og 19.00 på de offesielle bussholdeplassene i Reykjavik og kjørt til Stóri-Kálfalækur gård hvor hestene og ansatte tar imot deltakerne. På kvelden er det tid for ro og hvile slik at alle er klare for den fantastiske rideturen de har i vente.

Stóri-Kálfalækur – Grímsstaðir

Island ProTravel Bilde

Etter et møte med hestene og deres spesielle gangart legger gruppen ut på tur. Turen går over frodige sletter til Grímsstaðir gård. Her vil deltakerne få høre om historien til gården som går helt tilbake til middelalderen. Deltakerne overnatter her og kan nyte godt av et varmt bad i deres Heitur Pottur.

Grímsstaðir – Hítarhólmur

Island ProTravel Bilde

Dagens ridetur tar gruppen mellom de fargerike fjellene i Hítardalur, som også er et geologisk paradis. Her er det store lavafelt, myke stier og harde og skarpt terreng. Noen mener det ser ut som om man er på månen. Etter en god runde i dette området vil gruppen ri tilbake til Hítarhólmur og forlate hestene for i dag. Overnatting på Stóri-Kálfalækur.

Hítarhólmur – Kolviðarnes

Islandshest - Island ProTravel Norge AS

Gruppen rir videre over den mystiske dalen. Her stopper deltakerne ved Hítardalsrétt, en saueinnhegning og hvis du ser godt etter kan du se trollkvinnen Hít, som ble forvandlet til stein da hun var på vei hjem fra en fest. Herifra fortsetter gruppen vestover over Hitara elven og reiser mot det velkjente området der den lovløse mannen Grettir skjulte seg. På Kolviðarnes gård tjorer deltakerne fast hestene og kjører tilbake til Stóri Kálfalækur. 

Kolviðarnes – Traðir

Island ProTravel Bilde

Etter at gruppen har plukket opp hestene starter turen ut på Löngufjörur. Denne velkjente ruten i havkanten på Snæfellsnes gir riderne god utsikt mot Snæfellsjökull og man kan virkelig kjenne hestenes glede over å kunne springe på dette underlaget. I dag forlater vi hestene på Traðir gård og kjører tilbake til Stóri-Kálfalækur.

Traðir – Kolviðarnes

Islandshester - Island ProTravel Norge AS

På vei tilbake mot Kolviðarnes rir gruppen over de gule sandstrendene som dagen før. Det er en unik ridetur med atlanterhavet på den ene siden og lavafelt og fjell på den andre. Deltakerne tjorer fast hestene på Kolviðarnes gård, og kjører til Stóri-Kálfalækur hvor gruppen overnatter 2 netter. 

Kolviðarnes – Stóri-Kálfalækur Gård

Island ProTravel Bilde

En ny dag med ridning på de fantastiske gule strendene på Snæfellsnes. I dag skal gruppen ri mot det mektige lavafeltet Eldborgarhraun. Dette er en unik erfaring for alle deltakerne. På den ene siden har du det mektige lavafeltet og på den andre siden har du atlanterhavet. En herlig opplevelse som man sent vil glemme. I dag forlater vi hestene på Kolviðarnes gård og kjører tilbake til Stóri-Kálfalækur.

Stóri-Kálfalækur Gård – Reykjavik

Island ProTravel Bilde

I dag blir deltakerne kjørt tilbake til Reykjavik og eventuelt hotellet. Ankomst er ca. 11:30. Dagen tilbringes i Reykjavik, og står fri til egen aktivitet. Fra Reykjavik blir dere kjørt til flyplassen i tide for flyturen tilbake til Norge. Det kan være det blir noen timer i Reykjavik på dagen før flyet. 

Vi anbefaler at deltakerne tar en natt i Reykjavik for å oppleve litt av byen. Si ifra til oss når du sender en prisforspørsel, så setter vi opp et tilbud som passer. 

FLY OG OVERNATTING

Prisforespørsel

FLY, TRANSPORT OG HOTELL

Island ProTravel Bilde

Vi hjelper deg med å ordne fly, transport og overnatting før og etter turen. Spør oss om råd før du bestiller, så finner vi den beste løsningen for deg. 

 

Priser i norske kroner

Høysesong Lavsesong
22,395,- 20,870,-

Høysesong: 29.06.2019 - 20.08.2019


Send oss en uforpliktende prisforspørsel så svarer vi deg innen 48 timer.


Tur kode 0205

Prisen inkluderer

 • 7 Netter med overnatting
 • 6 Dager med ridning
 • Innenlands flyvning fra Reykjavik til Húsavík og buss til gården
 • Frokost, lunsj og middag alle ridedager
 • Vanntett tøy, vannflaske, rideutstyr og hjelm

Ikke inkludert

 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Fly til og fra Island
 • Transport til og fra Keflavik Flyplass
 • Alkoholholdige drikker
 • Sovepose (Ta med din egen)