ISLANDS HØYDEPUNKTER PÅ EN DAG

Den gylne sirkel tar deg med på en rundreise gjennom deler av Island som er ikoniske og et must å se mens man besøker landet. Man får oppleve Island på sitt beste. Å ikke delta på denne turen er som å reise til Paris uten å se Eiffeltårnet.

Detaljer for
denne utflukten

Loading...

På denne tur får du å se tre høydepunkter på Islands; den aktive geysiren "Strokkur", den berømte "Gullfoss" og nasjonalparken Thingvellir.

Den Gyldene Sirkel

Opplev Islands mest populære naturattraksjoner på denne guidede reisen langs den Gyldene Sirkel. 

Gullfoss er et av de mest kjente fossefallene på Island, og det er ikke uten grunn. Dette to-trinns fossefallet er en del av isbre-elven Hvítá og har et fall på hele 62 meter. På tidlig 1900-tallet ble det mye omdiskutert om de skulle bruke fossefallet til å generere strøm, men ideen ble heldigvis ikke noe av og tilreisende kan også i dag få oppleve det kraftige fossefallet. 

Geysir er et geotermisk området sør på Island, i nærheten av innsjøen Laugarvatn. Området er oppkalt etter den største, og nå passive geysiren Geysir. I området er den største attraksjonen geysiren Strokkur, som nå skyter vann opp i været imponerende 30 meter hvert 5-10 minutt. 

Thingvellir nasjonalpark er et geologisk og historisk området. Her ble det første alltinget i verden avholdt i år 930 og står sterkt i Islands kultur og historie. Området er også midt mellom de Amerikanske og Europeiske kontinaltplantene. Kontinentalplatene beveger seg fra hverandre noen få centimeter hvert år. Området er også på UNESCOs verdensarvliste. 

Friðheimar er et omvisningssenter og drivhus og er Islands største drivhus. Her vil deltakerne lære om hvordan man kan dyrke perfekte og naturlige tomater med hjelp fra geotermisk varme. Friðheimar bruker kun ekte Islandsk kaldt vann og får hjelp av over 600 humler for å pollinere tomatene.

 

Varighet: 8 timer (09:00-17:00)

Sesong: Hele året

Inkludert: Guided bus tur, entre i geysir-senter, entre i Fridheimar

Valgfritt: Henting på hotell i Reykjavik (30 minutter før turen begynner) mot gebyr
 

Ikke inkludert: Lunsj, men muligheter til å kjøpe noe underveis.

Anbefaling: Godt fottøy, værfast og varme klær.

Obs: Turen er på engelsk hver dag, skandinavisk talende guide på Fredag (hele året) og Mandag (1.mai-15.sept.) 

Denne utflukten utføres av Reykjavik Excursions

Loading...

Denne utflukten blir ofte kjøpt sammen med:

Reykajvik

Matopplevelse

Island har kyst på alle kanter og mye av maten er sjømat, men også en del ulike typer kjøtt. Island har en lang tradisjon med god sunn og smaksrik mat, og på denne turen går dere med guide innom en rekke restauranter og får smake på ulike variasjoner av tradisjonell Islandsk mat.

4 TimerHele året