PÅ INNSIDEN AV EN VULKAN

Denne turen egner seg for voksne som ønsker å se mer enn bare overflaten. Her tar man et dypdykk inn i Islands tredje største hule. Her er det isformasjoner, lavastalaktitter, trange ganger og enorme rom. Om vinteren er det is over alt, og det er en unik mulighet til å oppleve ekte uberørt natur som tok for for tusener av år siden.

Obs! Denne turen har en vansklighets grad på 3 av 5. Personer med svak rygg, knær og hjerte kan ikke delta på denne turen. Man må være i god fysisk form og er kun egnet for voksne

Detaljer for
denne utflukten

Loading...

Beskrivelse

Raufarholshellir hule er en av de bedre kjente grottene på Island og er lett tilgjengelig. Grotten skal være ca. 1360 meter lang og har 4 innganger. Hulen har delvis kollapset og dette gjør det vanskelig å navigere seg gjennom. Mens vinteren på island blåser inn over landet former isen seg rundt i hulen. Hver sten er dekket med såpeglatt is og det gjør denne allerede vanskelige turen mer utfordrende.

I den bakre delen av grotten deler hulen seg i tre. Det er her lava fra ulike vulkaner samlet seg og formet Raufarholshellir for mer enn 5000 år siden. Lava-fossefall og andre spektakulære formasjoner kan bli observert dypt inne i disse tunellene. Det er store rom i Raufarholshellir, faktisk det største på vest-Island. Her er det mange detaljer å studere, og man vil garantert huske denne spesielle følelsen fra grotten kjempe lenge.

For å komme til vulkanen må deltakerne gå 3km hver vei, vanligvis tar denne turen 40-45 minutter avhengig av gruppen. For det meste er turen på relativt flat mark, men det siste stykket er det en del oppoverbakker (ca. 100 høydemeter). På en vanskelighetsskala er denne turen 2 av 5. Du trenger ingen erfaring fra fjellturer for å delta på denne turen. 

Lava tuneller

Under jordens overflate er det svært mye aktivitet når en vulkan har utbrudd. Når lavaen strømmer ut til overflaten ved krateret er det et nettverk av tuneller under overflaten som drar med seg lava kilometervis vekk fra vulkanen. Når det ikke lenger er tuneller fylt med flytende magma som renner gjennom rørene tømmes disse sakte men sikkert og etterlater seg lange og flere grotter og tuneller som vikler seg igjennom landskapet.

Varighet: 5-6 timer (ca 35-40 minutter inne i vulkanen)

Sesong: 10. Mai - 31. Oktober

Inkludert: Sikkerhet utstyr, små forfriskninger, transport til og fra hotell

Ikke inkludert: middag

Anbefaling: gode sko, varmt tøy

Obs: Turen er på engelsk hverdag.

Denne utflukten utføres av Inside The Volcano

 

Loading...

Denne utflukten blir ofte kjøpt sammen med:

Vestmannaeyjar - Island ProTravel Norge AS

Den Gylne Sirkel

Den Gylne Sirkel tar deg med på en reise til de viktigste og mest kjente attraksjonene rundt Island.

8 TimerHele året